Επιτοίχια μολυβοθήκη

Φτιάξτε μια επιτοίχια μολυβοθήκη με χάρτινους κυλίνδρους χαρτιών υγείας.

Ιδέα/ Σχεδιασμός: Άννα Μπονάρου

Μια επιτοίχια κατασκευή για την οργάνωση μολυβιών και μικροαντικειμένων.

Η κατασκευή όπως θα είναι, όταν ολοκληρωθεί

κατασκευτη διακοσμησης, φτιαξτο μονος σου

Αναρτημένη στον τοίχο

κατασκευη απο χαρτια υγειας, χειροτεχνια με χαρτια υγειας, κατασκευη με χαρτινους κυλινδρους

Φτιάξτε την επιτοίχια μολυβοθήκη... Αρχίστε να μαζεύετε κυλίνδρους από τα χαρτιά υγείας !!

Καταρχήν, θα πρέπει να μαζέψετε αρκετούς χάρτινους κυλίνδρους. Αν σπαταλάτε μεγάλη ποσότητα χαρτιού υγείας τότε θα μπορέσετε να μαζέψετε τους κυλίνδρους πολύ γρήγορα. Αν όχι... τότε ζητήστε απο τους γείτονες να αρχίσουν να μαζεύουν για εσάς.

Βήμα 1

Μαζέψτε 40 εως 50 κυλίνδρους. Βάλτε τους σε τάξη και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα σχηματισμό. Ο σχηματισμός μπορεί να είναι εντελώς συμμετρικός ή πιο ελέυθερος. Σε κάθε περίπτωση, όμως ο κάθε κύλινδρος θα πρέπει να συνορεύει τουλάχιστον με δύο άλλους κυλίνδρους, δηλαδή ο σχηματισμός θα πρέπει να είναι κάπως συμπαγής, ώστε να έχει αντοχή.

Παραδείγματα Σχηματισμών

 • κυκλικός σχηματισμός
 • κατασκευή με χαρτια υγειας, χειροτεχνιες με χαρτι, διακοσμηση με χαρτι, διακοσμηση με χαρτια υγειας
 • Ρομβοειδής σχηματισμός
 • κατασκευή με χαρτια υγειας, χειροτεχνιες με χαρτι, διακοσμηση με χαρτι, διακοσμηση με χαρτια υγειας
 • Πιο ελεύθερος σχηματισμός (παρόλα αυτά ο κάθε κύλινδρος συνορεύει με τουλάχιστον άλλους δύο)
 • χειροτεχνια, χειροτεχνια και διακοσμηση, διακοσμηση με κυλινδρους

Βήμα 2

Με ένα ξυλαράκι (ή ένα μολύβι) αλείψτε αρκετή ποσότητα κόλλας στον πρώτο κύλινδρο. Η καταλληλότερη κόλλα είναι η λευκή χαρτόκολλα (ή ξυλόκολλα) που όταν στεγνώσει γίνεται διάφανη.

Βήμα 3

Δημιουργήστε αρχικά την πρώτη σειρά. Δεν χρειάζεται να πιέζετε τους κυλίνδρους μεταξύ τους (για να κολλήσουν καλύτερα) καθώς αργότερα θα τους ενώσετε και με σπάγκο.

κατασκευη απο χαρτια υγειας. κατασκευες απο κυλινδρους χαρτιων υγειας

Βήμα 4

Περιμένετε λίγο να στεγνώσει η πρώτη σειρά και ξεκινήστε τη δέυτερη. Πρίν βάλετε κόλλα στον κάθε κύλινδρο, μπορείτε με εναν μαρκαδόρο να σημειώνετε σε ποια σημεία θα χρειαστεί κόλλα.

Βήμα 5

Προχωρήστε σταδιακά στην κόλληση και των επόμενων σειρών.

Βήμα 6

Οταν κολλήσετε και τον τελευταίο κύλινδρο, περιμένετε 10 λεπτά ώστε να στεγνώσει η κόλλα. Γενικά η λευκή χαρτόκολλα στεγνώνει ταχύτατα.

κατασκευη απο χαρτονι, διακοσμηση απο χαρτονι, φτιαξτο μονος σου

Βήμα 7

Για να σταθεροποιήσετε την κατασκευή, θα πρέπει να την τυλίξετε και με σπάγκο. Θα χρειαστείτε αρκετό σπάγκο, για αυτό φροντίστε να αγοράσετε δύο συσκευασίες.

κατασκευή με κυλινδρο χαρτι υγειας,

Βήμα 8

Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκου (περίπου ενός μέτρου) και δέστε το σε κάποιον από τους εξωτερικούς κυλίνδρους.

Βήμα 9

Αρχίστε να τυλίγετε γύρω απο τους κυλίνδρους. Στα σημεία που ενώνονται οι κύλινδροι μεταξύ τους, κάντε δύο στροφές για να ενισχύσετε τη μεταξύ τους σύνδεση. Όταν τελιώνει το κάθε κομμάτι σπάγκου θα πρέπει να συνδέτε και άλλο ένα κομμάτι (με κόμπο).

Βήμα 10

Αν τα χέρια σας δεν είναι τόσο λεπτά ωστε να χωρούν μέσα στους κυλίνδρους, μπορείτε να βάλετε ένα μανταλάκι στην άκρη του σπάγκου. Το μανταλάκι θα σας βοηθάει να περνάτε τον σπάγκο ευκολότερα ανάμεσα απο τους κυλίνδρους.

Βήμα 11

Τυλίξτε σταδιακά όλη την κατασκευή με σπάγκο. Θα πρέπει να τυλίξετε τόσο τους εξωτερικούς κυλίνδρους, όσο και τους εσωτερικούς και ειδικότερα τα σημεία σύνδεσης των κυλίνδρων.

κατασκευη με χαρτια υγείας. χειροτεχνια με χαρτια υγείας

Βήμα 12

Όταν το τύλιγμα ολοκληρωθεί η κατασκευή θα είναι αρκετά ενισχυμένη. Τέλος από τις άκρες της κατασκευής θα πρέπει να δέσετε ένα σπάγκο προκειμένου να την αναρτήσετε στον τοίχο

Μέσα μπορείτε να βάζετε μολύβια και στυλό, αρκεί οι μύτες να κοιτούν προς τα έξω για να μην λερώνουν τον τοίχο.

φτιαξτε μολυβοθηκη, κατασκευη μολυβοθηκη

Περισσότερες χειροτεχνίες για παιδιά

Banne craftsboom01

Σχετικά Άρθρα

 • Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική

  Τα υλικά αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες, οι διακοσμητές και οι σχεδιαστές προκειμένου να δώσουν στο κτισμένο περιβάλλον τη μορφή, το σχήμα, το στιλ και την προσωπικότητα που οραματίζονται. Μερικά υλικά, χρησιμοποιούνται τόσο ως επενδύσεις όσο και ως φέροντα δομικά υλικά, όπως για παράδειγμα το ξύλο, ο χάλυβας, το σκυρόδεμα και τα κεραμικά τούβλα. Οι φέρουσες επιφάνειες, συχνά καλύπτονται με άλλα υλικά για λόγους προστασίας αλλά και αισθητικής, όπως με σοβά, χρώμα, πλακάκια, μοκέτες, βερνίκια, κτλ. Ωστόσο, πολλοί διακοσμητές αποφασίζουν να αφήσουν αυτά τα υλικά ανεπίχριστα. Άλλα υλικά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επενδύσεις ή για διακοσμητικούς λόγους, όπως είναι τα πλακάκια και οι ταπετσαρίες.

 • Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα

  Μπορεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να είναι λιτή και απλή; Φυσικά και μπορεί. Δοκιμάστε την παρακάτω κατασκευή και στολίστε το χώρο σας με μικρά, κομψά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από απλό σύρμα.

 • Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες

  Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, αποκλειστικά με κόκκινες μπάλες.

  Μπάλες μέσα σε πιατέλα

  Γεμίστε μια πιατέλα με κόκκινες μπάλες και τοποθετήστε την πάνω στην τραπεζαρία, στο τραπεζάκι του καθιστικού ή πάνω σε ένα χαμηλό έπιπλο. Οι μπάλες θα μοιάζουν με κατακκόκινα φρούτα. Στη σύνθεση της φωτογραφίας, χρησιμοποιήθηκαν μπάλες μέτριου μεγέθους καθώς και μικρότερες μπάλες που "δέθηκαν" μεταξύ τους ώστε να μοιάζουν με ένα τσαμπί σταφύλι.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved