Καθρέπτης απο ξύλινο παράθυρο

Καθρέπτης απο ξύλινο παράθυρο eclectic bedroom design by media and blogs Dreamy Whites

Μετατρέψτε ένα ξύλινο παραθυρόφυλλο ή μια μπαλκονόπορτα σε επιδαπέδιο ή επιτοίχιο καθρέπτη.

Η κατασκευή μετατροπής των κουφωμάτων σε καθρέπτες, είναι σαφώς ευκολότερη, αν πρόκειται για φυλλο παραθύρου, καθως τα κομματια του τζαμιού απλά αντικαθιστώνται απο κομμάτια καθρέπτη. Αντίθετα, οι πόρτες είναι δυσκολότερο να μετατραπούν σε καθρέπτες, καθως θα πρεπει να αφαιρεθουν οι εσωτερικοί ταμπλαδες τους.

Πως θα επεξεργαστείτε την ξύλινη επιφάνεια;

Α) Αφήστε την επιφάνεια όπως είναι.

Όλα τα παλιά κουφώματα, είναι βαμμένα με βερνίκια ή λαδομπογιές, για προστασία της ξύλινης επιφάνειας τους. Αν το υφιστάμενο χρώμα, σας ικανοποιεί και εφόσον η κατάσταση του βερνικιού είναι καλή, τότε μπορείτε να αφήσετε την επιφάνεια, όπως ακριβώς είναι. Αν το χρώμα έχει ξεφλουδίσει σε κάποια σημεία, μπορείτε με ένα γυαλόχαρτο ή μια σπάτουλα, να το απομακρύνετε, σημειακά.

Β) Αλλάξτε χρώμα:

Αν το βερνίκι είναι εντελώς κατεστραμμένο ή αν το χρώμα του δεν ταιριάζει με το χώρο σας, τότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε την επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά πιο δύσκολη, καθώς θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε το προηγούμενο βερνίκι από το κούφωμα. Ευτυχώς, υπάρχουν ειδικά υγρά (remover) τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν εύκολα τα βερνίκια από τις ξύλινες (ή μεταλλικές) επιφάνειες. Η διαδικασία με το αφαιρετικό υγρό, ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί, αναλόγως των επιστρώσεων και της δυσκολίας αφείρεσης.

Αφού απομακρυνθούν οι προηγούμενες στρώσεις των βερνικιών, θα πρέπει να τρίψετε την επιφάνεια με γυαλόχαρτό, και να διορθώσετε τυχόν τρύπες με ξυλόστοκο. Όταν η επιφάνεια, γίνει καθαρή και ομαλοποιηθεί τότε μπορείτε να ξαναπεράσετε την επιφάνεια με άλλο βερνίκι ή χρώμα.

Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα:

Με τα παραθυρόφυλλα, μπορείτε να φτιάξετε καθρέπτες για ανάρτηση σε τοίχους. Με τα θυρόφυλλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλους καθρέπτες, οι οποίοι θα ακουμπούν ελεύθερα στο πάτωμα και στον τοίχο.

Dreamy Whites
http://dreamywhites.blogspot.com/
Dreamy Whites

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να επιλέξω τους σωστούς καθρέφτες για το σπίτι μου; Πώς να επιλέξω τους σωστούς καθρέφτες για το σπίτι μου;

    Το design, τα έπιπλα, τα χρώματα και όλα τα αξεσουάρ πρέπει να ισσοροπούνται τέλεια σε έναν χώρο. Υπάρχουν κάποια αξεσουάρ που μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σας και ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση καθρέφτη. Οι καθρέφτες είναι εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία και μπορούν να μεταμορφώσουν τόσο έναν τοίχο του σπιτιού όσο και ένα ολόκληρο σαλόνι ή μικρότερο δωμάτιο. Ο καθρέφτης, από βοηθητικό στοιχείο του μπάνιου, του χωλ, του υπνοδωματίου, εισέρχεται πλέον δυναμικά στο χώρο της διακόσμησης καθώς η παρουσία τους έχει καθιερωθεί μέσα από το πέρασμα των αιώνων και έχει αποκτήσει πέρα από λειτουργική και αισθητική αξία. Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη μπορεί να μεταμορφώσει κάθε χώρο και να τον κάνει να φάινεται πιο κομψός αλλά και πιο φωτεινός δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλος.

  • Συνθέσεις απο κομμάτια καθρέπτη Συνθέσεις απο κομμάτια καθρέπτη

    Ο καθρέπτης, ως αντικείμενο, πολλές φορές έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας, όπως στη χιονάτη και τη μικρή γοργόνα….

    Ενώ ακόμα και σήμερα, θρύλοι και παραδόσεις γύρω από τις ιδιότητες του καθρέπτη εξάπτουν τη φαντασία των ανθρώπων.

    Ο σχεδιαστής Christopher Guy, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το αντικείμενο αυτό, δημιουργώντας, μεγάλες συνθέσεις από καθρέπτη, ξύλο και άλλα υλικά. Για την ακρίβεια οι συνθέσεις αυτές αποτελούσαν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν των δημιουργιών του.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved