Μαξιλάρι με δύο στρώσεις ύφασμα (με την τεχνική του κοπτού κεντήματος)

Χρησιμοποιήστε την τεχνική του "κοπτού" εργόχειρου για να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι.

Η ιδέα του μαξιλαριού προήλθε από μία μέθοδο ζωγραφικής με λαδοπαστέλ για μικρά παιδιά. Κατά την τεχνική αυτήν τα παιδιά βάφουν με πολλά χρώματα μια επιφάνεια χαρτιού. Στη συνέχεια την καλύπτουν με μαύρο λαδοπαστέλ. Με ένα μυτερό αντικείμενο ξύνουν τη μαύρη επιφάνεια και έτσι αποκαλύπτεται η πολύχρωμη βάση.

Βήμα 1

Επιλέξτε δύο διαφορετικά υφάσματα: Το ένα κομμάτι θα πρέπει να είναι πολύχρωμο (ριγέ, εμπριμέ, κλπ) και το άλλο μαύρο.

υφάσματα, ριγέ ύφασμα

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα υφάσματα το ένα πάνω στο άλλο. Το πολύχρωμο ύφασμα τοποθετείται κάτω από το μάυρο.

πολύχρωμο ύφασμα ρίγες

Βήμα 3

Σχεδιάστε, το περίγραμμα του διακοσμητικού μοτίβου πάνω στο ύφασμα (είτε στο μαύρο είτε στην ανάποδη επιφάνεια του πολύχρωμου υφάσματος) χρησιμοποιώντας καρμπόν, μολύβι, κλπ.

draw outlines

Βήμα 4

Γαζώστε με τη μηχανή, πάνω στο περίγραμμα και τα δύο υφάσματα μαζί.

σχέδιο κεντήματος

Βήμα 5

Με ένα μικρό ψαλιδάκι, αφαιρέστε προσεκτικά, ορισμένα κομμάτια από το μαύρο ύφασμα, έτσι ώστε να αποκαλύψετε σταδιακά το πολύχρωμο ύφασμα.

μαθήματα κεντήματος
σχέδιο μαξιλάρι
cut work embroidery

Βήμα 6

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικά διακοσμητικά γαζιά δημιουργώντας καμπύλες γραμμές.

Σχετικά Άρθρα

 • Κεντήματα με αναφορές σε Νεπάλ & Ιαπωνία Κεντήματα με αναφορές σε Νεπάλ & Ιαπωνία

  Μια συλλογή μαξιλαριών (και ενός χαλιού) που φέρνει κοντά την κεντητική τέχνη του Νεπάλ με την εικονογράφηση θεατρικών μορφών της Ιαπωνίας.

  Η εταιρεία Nodus κυκλοφορεί τη συλλογή "Intrigue Japonaise", του σχεδιαστή Paolo Cappello.

  Η συλλογή περιλαμβάνει ένα χαλί και μια σειρά μαξιλαριών. Πρόκειται για κεντήματα με μεταλλική κλωστή πάνω σε ύφασμα Κασμίρ. Η τεχνική αυτή κεντήματος συναντάται στα παραδοσιακά κεντήματα του Νεπάλ. Τα μοτίβα προέρχονται από την Ιαπωνέζικη εικονογράφηση θεατρικών μορφών του 18ου αιώνα.

  Ο σχεδιαστής αναφέρει ότι η σχεδιαστική του αναζήτηση, που διήρκησε ένα ολόκληρο έτος, αποτελεί μια έρευνα που επιχειρεί να φέρει κοντά δυο διαφορετικούς πολιτισμούς και δεν είναι απλά μια προσπάθεια να διακοσμηθούν κάποιες επιφάνειες. Ουσιαστικά, η συλλογή επιχειρεί να συγκλίνει την κεντητική τεχνική του Νεπάλ με την εικονογράφηση θεατρικών μορφών της Ιαπωνίας.

  Χαλί/ Μέγεθος: 300x200 cm / Υλικό: μαλλί / Τεχνική: 100 κόμποι ανά τετραγωνική ίντσα / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

  Μαξιλάρι / Οι μαχητές / Μέγεθος: 70x70 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

  Μαξιλάρι / Τοξότης / Μέγεθος: 70x70 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή/ Τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

  Μαξιλάρι / Η πτήση / Μέγεθος: 50x50 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / Τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες.

  Μαξιλάρι / Ο γιός / Μέγεθος: 70x70 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / Τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες.

  Κολύμβηση / Μέγεθος: 50x50 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved