Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

Αν σύμφωνα με τα σχέδια της ανακαίνισης προβλέπονται καθαιρέσεις τοίχων μη βιαστείτε να πετάξετε όλα τα παλιά τούβλα. Μπορούν να συντηρηθούν όσα χρειάζονται και να επαναχρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία. Μετά από τον καθαρισμό τους από τον παλιό κονίαμα μπορούν να επανατοποθετηθούν με νέο κονίαμα, να βερνικωθούν ώστε να διατηρηθεί η ιστορία του σπιτιού. Τα παλιά τούβλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επένδυση τοίχων στο εσωτερικό του σπιτιού ή για τη διαμόρφωση στοιχείων στη βεράντα ή τον κήπο, όπως καθιστικών, σκαλοπατιών, επιστρώσεων δαπέδου.

Μπορείτε να αποφύγετε τη ριζική ανακαίνιση της κουζίνας με τη συντήρηση των παλιών ντουλαπιών. Αν τα παλιά ντουλάπια βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση μπορείτε να τα συντηρήσετε και να τα εκσυγχρονίσετε, αρκεί βέβαια να έχουν βάθος 60 εκ., ώστε να μπορούν να συνδυαστούν με τις σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές. Για την καλύτερη συντήρησή τους πρέπει να αφαιρεθούν τα χερούλια και στη συνέχεια πορτάκια και κασώματα πρέπει να καθαριστούν καλά. Οι ατέλειες των επιφανειών (εξογκώματα, βαθουλώματα) είτε λειαίνονται και είτε στοκάρονται. Με γυαλόχαρτο λειαίνονται οι επιφάνειες και απομακρύνεται η σκόνη του τριψίματος. Τέλος καλύπτονται με αστάρι σε δύο στρώσεις και βάφονται με τη βαφή και το φινίρισμα της επιλογής σας. Επιλέξτε νέα χερούλια και τα ντουλάπια θα φαίνονται σαν καινούργια. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν νέοι μηχανισμοί για ευκολότερη χρήση των ντουλαπιών.

Ο πάγκος είναι δύσκολο και δαπανηρό στοιχείο στην κουζίνα κατά την  ανακαίνιση γιατί συνδυάζεται με την πλάτη και το νεροχύτη. Αντί αντικατάστασης ο πάγκος μπορεί να επενδυθεί με πλακίδια σε συνδυασμό με την πλάτη και τα ντουλάπια και εφόσον ο νεροχύτης δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε αντικατάσταση του πάγκου με νέα υλικά, τα οποία υπάρχουν σε πληθώρα. Οι πλάκες για τον πάγκο της κουζίνας έχουν τυποποιημένο μέγεθος, οπότε είναι ενδεχόμενο να περισσέψουν κάποια κομμάτια, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες χρήσεις, π.χ. στο μπάνιο ως ράφια εξοικονομώντας χρήματα.

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τις παλιές ξύλινες πόρτες μη βιαστείτε να τις ξεφορτωθείτε. Μπορείτε να τις διαθέσετε μέσω internet, να τις χαρίσετε ή να τις επαναχρησιμοποιήσετε στο ανακαινισμένο σπίτι σας μετατρέποντάς τις, π.χ. για κεφαλάρι κρεβατιού, επίτοιχο διακοσμητικό ή κονσόλα εισόδου με καθρέπτη. Με την κατάλληλη επεξεργασία οι παλιές πόρτες μπορούν να αναδειχθούν σε κορυφαία διακοσμητικά ή χρηστικά στοιχεία. Οι χρήσεις που μπορούν να πάρουν οι πόρτες είναι πολυάριθμες και εξυπηρετούν πολλαπλά χρηστικά και αισθητικά κριτήρια. Εναλλακτικά μπορείτε να τις προσφέρετε στο Freecycle Network,όπου παράλληλα μπορείτε να αναζητήσετε παλιά αντικείμενα που προσφέρονται δωρεάν από άλλους χρήστες.

Συζητείστε μία ανακαίνιση σπιτιού φιλική προς το περιβάλλον με επανάχρηση υλικών και αντικειμένων με την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα και θα πάρετε προσφορά ανακαίνισης σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας.

www.anakainisispitiou.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι

    Η ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει δυνατότητες αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης αλλά και αισθητικής ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους. Τα χρωματικά σχήματα είναι απεριόριστα και η επιλογή κάποιου συγκεκριμένου γίνεται με κριτήριο τις επιθυμίες των ενοίκων και το στυλ διακόσμησης του χώρου.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved