Ανανέωση στην κουζίνα εύκολα και οικονομικά

 

Συνήθως σε ένα σπίτι δίνουμε όλο μας το είναι στη διακόσμηση του σαλονιού, ακόμα και της κρεβατοκάμαρας, και παραμελούμε να ανανεώσουμε την κουζίνα. Ωστόσο, το μόνο που “ζητά” από εμάς είναι λίγη προσοχή και μερικές απλές πινελιές που θα την κάνουν να “ξανανιώσει”.

Αν στο σπίτι μας επικρατεί το ύφος της κλασικής διακόσμησης, τότε μπορούμε να κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο κλασικής διακόσμησης και στην κουζίνα. Υπάρχουν πολλά διακοσμητικά διαχρονικής αξίας, τα οποία μπορούν να χαρίσουν μια χαρούμενη όψη στην κουζίνα μας.

Ας ξεκινήσουμε με την ανανέωση του φωτισμού. Τοποθετείστε ένα φωτιστικό οροφής τεχνοτροπίας βιτρό και δώστε χρώμα και μια αίσθηση ζεστασιάς στην κουζίνα σας.

Στη συνέχεια, αν έχετε διαθέσιμο τοίχο στην κουζίνα, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μία σύνθεση από μικρά καδράκια τα οποία θα δώσουν ένα ρετρό άγγιγμα στο χώρο και, φυσικά, χρώμα!

κάδρα, καδράκια, λουλούδια, κορνίζες

Εφόσον έχετε πάγκο κουζίνας, πέρα από τα απολύτως χρηστικά, μπορείτε να τοποθετήσετε επάνω σε περίοπτη θέση και ένα σετ τσαγιού ή καφέ από πορσελάνη, με όμορφα σχέδια, προσεγμένα και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, καθώς δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τέτοια σετ μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης.

Ένα χρηστικό αντικείμενο που κάλλιστα μπορεί να γίνει διακοσμητικό είναι ένα ρολόι τοίχου. Όταν μάλιστα πρόκειται για ρολόι κούκο, τότε μιλάμε για ένα διακοσμητικό στοιχείο με άποψη, που δε θα δει κανείς σε πολλά σπίτια. Επιπλέον, η ρουστίκ του διάθεση είναι ό,τι πρέπει για να “ζεστάνει” το χώρο μας.

σετ, πορσελάνη, τσαγιέρα

Φυσικά, πέρα από τα αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε στην κουζίνα σας, για να της δώσετε χρώμα, μπορείτε να αλλάξετε κουρτίνες στο παράθυρο -αν υπάρχει-, τραπεζομάντιλα, ή ακόμα και να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό κομμάτι ταπετσαρίας ή αυτοκόλλητο τοίχου. Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες, για να επιλέξετε εκείνες που ταιριάζουν στο χώρο σας, σε περίπτωση που δεν είστε στη φάση να προχωρήσετε σε μια δραστική ανακαίνιση του χώρου. Άλλωστε και οι μικρές αλλαγές έχουν τη χάρη τους!

ρολόι, κούκος

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved