Ανανεώστε το εφηβικό κοριτσίστικο δωμάτιο (Μέρος ΙII)

Στους έφηβους, είτε πρόκειται για νεαρά αγόρια είτε για νεαρά κορίτσια, αρέσουν ιδιαίτερα οι επεμβάσεις στη διακόσμηση των δωματίων τους, καθώς στην εφηβεία εκδηλώνεται άμεσα η ανάγκη της προσωπικής έκφρασης στον τρόπο ντυσίματος, στο χώρο που μένουν κτλ.

Μία εύκολη και οικονομική λύση για τη διακόσμηση του εφηβικού δωματίου, είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου. Τα αυτοκόλλητα τοίχου διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα, είναι φτηνά και αφαιρούνται εύκολα χωρίς να αφήνουν φθορές ή σημάδια στις επιφάνειες και χωρίς να καταστρέφουν το χρώμα των τοίχων. Μπορούν να κολληθούν όχι μόνο στους τοίχους αλλά και σε άλλες επιφάνειες όπως στις πόρτες, στα φύλλα της ντουλάπας, στα τζάμια κτλ. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε να μην παραφορτώσετε τους τοίχους και τις επιφάνειες με αυτοκόλλητα, δημιουργώντας έτσι ένα χαοτικό αποτέλεσμα.

Αξιοποιήστε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των εφήβων: Πολλοί έφηβοι εκδηλώνουν την ανάγκη της καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη ζωγραφική, το γκράφιτι, το σκίτσο κτλ. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους εφήβους, όχι μόνο να ασχολούνται με την τέχνη αλλά να μάθουν να αγαπούν τις δημιουργίες τους στολίζοντας τον προσωπικό τους χώρο με τα έργα τους.

Ανακατασκευάστε τα παλιά έπιπλά: Πολλά έπιπλα, ειδικά αν το υλικό τους είναι ξύλο ή μέταλλο, μπορούν να βαφτούν με ειδικά χρώματα. Τα χρώματα κιμωλίας για παράδειγμα, είναι ιδανικά για ερασιτέχνες και χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα σε ανακαινίσεις επίπλων. Μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς τη χρήση ασταριού.

Γενικά, τα ξύλινα μασίφ έπιπλα είναι καλύτερα από τα έπιπλα με MDF. Εκτός από το βάψιμο ή την αλλαγή του υφάσματος μερικά έπιπλα ίσως χρειαστούν και άλλες επισκευές για να γίνουν πιο σταθερά. Τα συρτάρια για παράδειγμα ή τα ντουλάπια θα πρέπει να ανοίγουν απαλά και άνετα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστούν καινούργια χερούλια ή αλλαγή των μεντεσέδων.

Το βάψιμο είναι από τους ευκολότερους και ταχύτερους τρόπους ανανέωσης των επίπλων και των τοίχων στην ανακαίνιση επίπλων. Αν θέλετε, η τελική επιφάνεια να είναι γυαλιστερή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βερνίκι σε σπρέι. Το σπρέι, εφαρμόζεται στις περισσότερες επιφάνειες, όπως σε μέταλλο, ξύλο και πλαστικό, δίνοντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα θέλετε να είναι πιο ρουστίκ, τότε επιλέξτε χρώματα κιμωλίας.

Το βάψιμο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να χρωματίσουμε ολόκληρες τις επιφάνειες ενός επίπλου. Τα στένσιλ ή η τεχνική του ντεκουπάζ μπορούν να διακοσμήσουν τοπικά ένα έπιπλο αλλάζοντας ριζικά το στυλ του. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε τα χερούλια από τα ντουλαπάκια και τα συρτάρια των κομοδίνων και της ντουλάπας.

Τα μαξιλάρια επίσης αποτελούν την απαραίτητη πινελιά που αλλάζει την ατμόσφαιρα ενός χώρου προσφέροντας ζεστασιά και άνεση.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved