Ανανεώστε το καθιστικό σας με ιδέες που δεν κοστίζουν πολύ

Το καθιστικό αποτελεί το χώρο που συγκεντρωνόμαστε, χαλαρώνουμε, υποδεχόμαστε τους φίλους μας, συζητάμε. Είναι απαραίτητο ο χώρος αυτός να είναι όχι μόνο ζωντανός αλλά και ευχάριστος και χαλαρωτικός για ολόκληρη την οικογένεια. Με οποιαδήποτε  ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να ανανεώνουμε και το καθιστικό μας, ώστε να ανανεώνεται και η διάθεση μας χωρίς απαραίτητα ακριβές επιλογές.

Ο καλός σχεδιασμός μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικούς χώρους μεταξύ των οποίων και το καθιστικό. Η επιλογή του στυλ διακόσμησης που μας εκφράζει σε συνδυασμό με έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία σε ισορροπία και αρμονία θα διαμορφώσουν ένα χώρο απολαυστικό ανεξάρτητα από το μέγεθος του. Οι επιτυχημένες επιλογές μπορούν να διαμορφώσουν ένα υπέροχο καθιστικό ανεξάρτητα αν είναι μεγάλο ή μικρό.

Αρχικά αξιολογείστε και κρίνετε την κατάσταση του καθιστικού. Αν το βρίσκετε υπερφορτωμένο απαλλαγείτε από κάθε περιττό στοιχείο και περιορίστε την τυχόν ακαταστασία. Αν η χωροθέτηση των επίπλων δεν είναι λειτουργική, πειραματιστείτε με νέες διατάξεις επίπλων μετακινώντας τα σε διάφορες θέσεις μέχρι να επιτύχετε τη χωροθέτηση που ευνοεί την ευχάριστη διαμονή στο καθιστικό, δημιουργεί αίσθημα ευρυχωρίας και διευκολύνει τις κινήσεις στο χώρο.

Αξιοποιείστε τη δύναμη του χρώματος. Χρησιμοποιείστε το για να ανανεώσετε τους τοίχους, τα έπιπλα και το προσωπικό σας γούστο και να ανεβάσει τη διάθεση σας, π.χ οι βαθύτεροι τόνοι αυξάνουν το αίσθημα της οικειότητας του χώρου. Με μικρή επιβάρυνση μπορείτε να προσδώσετε στο καθιστικό την ονειρική ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Τοποθετείστε φωτοταπετσαρία με αγαπημένα σας τοπία, π.χ ένα δάσος από πλατάνια, μια εντυπωσιακή μητρόπολη, συνθέσεις από πανέμορφα λουλούδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνοτροπίες που εφαρμόζονται με διάφορους τρόπους και την τεχνική των στένσιλς που αποτελεί γρήγορη και οικονομική λύση διακόσμησης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ανανεώστε την όψη των τοίχων σας με τη δημοφιλή νέα τάση, τους τοίχους γκαλερί. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέροντα τοίχο εκθέτοντας συλλογές από φωτογραφίες προγόνων, αγαπημένων προσώπων, αναμνηστικών, π.χ τουριστικών καρτών. Επιλέξτε κορνίζες με το ίδιο χρώμα για ενιαίο look ή με διαφορετικά χρώματα αρμονικά συνδυασμένα. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε ίδιου μεγέθους κορνίζες, αλλά και σε διάφορα μεγέθη αν θέλετε να έχετε μια κεντρική κορνίζα πλαισιωμένη από άλλες μικρότερες.

Στρώστε τα χαλιά στις κατάλληλες θέσεις, ώστε το καθιστικό να αποκτήσει μια συνεκτική εικόνα. Για παράδειγμα, τα μεγάλου μεγέθους ενοποιούν τα έπιπλα του καθιστικού, καναπέδες και πολυθρόνες, ενώ τα μικρότερου μεγέθους ορίζουν μικρότερες επιμέρους περιοχές μέσα στον ίδιο χώρο. Για ένα κομψό αποτέλεσμα αφήστε περιμετρικά του χαλιού ένα περιθώριο  με τα έπιπλα για να είναι ορατό το δάπεδο.

Ανανεώστε την όψη των καναπέδων με την επιλογή καινούργιων μαξιλαριών και ριχταριών σε οικονομικές τιμές. Για ακόμη οικονομικότερες λύσεις, προσθέστε διακοσμητικές λεπτομέρειες, σιρίτια, κορδέλες, φούντες, κορδόνια κλπ στα υπάρχοντα μαξιλάρια. 

Οι κουρτίνες αποτελούν σημαντικό στοιχείο για το καθιστικό, καθώς συμπληρώνουν τη διακόσμηση με ένα συναρπαστικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα έχουν και χρηστική αξία, καθώς ελέγχουν την είσοδο του φυσικού φωτός και την ιδιωτικότητα του χώρου. Καθώς η αγορά κουρτινών αποτελεί λύση υψηλού κόστους μπορείτε να περιοριστείτε σε οικονομικότερες επιλογές που δίνουν προσωπικό ύφος στις κουρτίνες και τις αναδεικνύουν σε ξεχωριστά κομμάτια. Προτείνουμε αξεσουάρ κουρτινών, αμπράζ, μαγνήτες, δέστρες και φούντες που αναδεικνύουν τα υφάσματα των κουρτινών και ταιριάζουν σε κάθε στυλ διακόσμησης, κλασικό ή μοντέρνο.

Τέλος ανανεώστε την εικόνα των επίπλων φρεσκάροντας το χρώμα τους ή απλά προσθέτοντας απλά μοτίβα που βάφονται με στένσιλ είτε είναι αυτοκόλλητα.

Για οικονομικό πακέτο ανακαίνισης του καθιστικού σας μπορείτε να συζητήσετε με την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να επιτύχετε το αποτέλεσμα της ανακαίνισης που επιθυμείτε.

 Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved