Αξεσουάρ: Ακόμη και το πιο minimal στυλ δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία τους

Τα αξεσουάρ, αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στη διακόσμηση ενός χώρου. Ακόμη και ο πιο απλός και λιτός χώρος διαθέτει μερικά αξεσουάρ: δύο ή τρία μαξιλάρια στον καναπέ, μία πιατέλα στο κεντρικό τραπέζι του σαλονιού, κάποιους πίνακες στους τοίχους.

Όσον αφορά στο μέγεθος των αξεσουάρ, γενικά έχουν μικρότερο μέγεθος από τα περισσότερα έπιπλα και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από επιφάνεια σε επιφάνεια, και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ακριβώς επειδή είναι φορητά στοιχεία που δεν απαιτούν εγκατάσταση, τα αξεσουάρ χρησιμοποιούνται για να ανανεώσουν τη διακόσμηση ενός χώρου ή για να γίνει μια γρήγορη και οικονομική ανακαίνιση.        

Το είδος των αξεσουάρ έχει ένα τεράστιο εύρος. Ουσιαστικά, στα αξεσουάρ κατατάσσονται πολλά και διαφορετικά αντικείμενα: από τα ρολόγια και τα σταντ των περιοδικών μέχρι τα αναμνηστικά ταξιδιών και τις οικογενειακές φωτογραφίες. Κάποια από τα αξεσουάρ μάλιστα, όπως τα σουβενίρ, τα προσωπικά δώρα, οι οικογενειακές φωτογραφίες κτλ., θεωρείται ότι έχουν συναισθηματική αξία για το χρήστη. Ακόμη και τα έργα τέχνης, όπως οι πίνακες ζωγραφικής και τα μικρά γλυπτά μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στα αξεσουάρ.

Ποιο είναι το κριτήριο που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας, όσον αφορά στα αξεσουάρ;

Πολλά σπίτια είναι γεμάτα με αξεσουάρ, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που το αποτέλεσμα να μοιάζει φορτωμένο. Για να αφαιρέσετε λοιπόν κάποια αξεσουάρ μπορείτε να κάνετε την εξής ερώτηση στον εαυτό σας για το κάθε αντικείμενο ξεχωριστά «Αξίζει αυτό το διακοσμητικό να εκτίθεται στο σπίτι μου ή μήπως θα ήταν καλύτερα αν το έβαζα σε ένα συρτάρι;»

Χρειάζονται τα αξεσουάρ σε ένα σπίτι; Τα αξεσουάρ έχουν ένα διπλό ρόλο. Καταρχάς προσθέτουν ενδιαφέρον στη διακόσμηση και δημιουργούν μια μικρότερη κλίμακα από την κλίμακα των αρχιτεκτονικών στοιχείων και των επίπλων. Κατά δεύτερο λόγο, προσωποποιούν ένα χώρο που μπορεί να μοιάζει ουδέτερος ή ακόμη και ψυχρός. Πράγματι, τα αξεσουάρ αντανακλούν συχνά το γούστο των ιδιοκτητών - περισσότερο από τα άλλα στοιχεία του χώρου - και αποτυπώνουν κάποιες σημαντικές εμπειρίες: ταξίδια, προσωπικά ενδιαφέροντα, συναισθηματικούς δεσμούς με τόπους ή με ανθρώπους.

Συνήθως, τα αξεσουάρ θεωρούνται άχρηστα διακοσμητικά. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι απολύτως πρακτικά, όπως για παράδειγμα οι κρεμάστρες, τα καλάθια άχρηστων κ.ά. Ασφαλώς, υπάρχουν και πολλά αξεσουάρ που δεν έχουν καμία πρακτική σημασία, τοποθετούνται δηλαδή στο χώρο για αισθητικούς και διακοσμητικούς λόγους.

Ακόμη και τα έργα τέχνης, μπορούν να θεωρηθούν ότι ανήκουν στα αξεσουάρ ενός χώρου. Ασφαλώς, ένα αντικείμενο για να χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, θα πρέπει να διαθέτει αισθητική αξία ή να έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα για τον ιδιοκτήτη του.  

Για οποιαδήποτε μελέτη ή κατασκευή οικοδομικού έργου (ανέγερση νέας οικοδομής, ανακαίνιση διαμερίσματος, διακόσμηση ξενοδοχείου, ανακαίνιση καταστήματος) απευθυνθείτε στην εταιρεία του Fouskas Construction.

Fouskas Construction logo new www.anakainisispitiou.gr

Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved