Διακόσμηση με αξεσουάρ: Ποιό διακοσμητικό στοιχείο τοποθετούμε πρώτο και ποιό τελευταίο;

Τα αξεσουάρ είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διακόσμησης ενός χώρου, προσδίδοντας την τελική πινελιά σε μία ανακαίνιση ή διακόσμηση. Ωστόσο, η τοποθέτηση των αξεσουάρ πρέπει να γίνεται αφού μπουν όλα τα στοιχεία στη θέση τους.

Η τοποθέτηση των αξεσουάρ ξεκινά με τα έργα τέχνης και τους καθρέφτες, στη συνέχεια προχωρά στα μαξιλάρια και στα φυτά για να καταλήξει στα μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία όπως είναι τα κεριά, οι πιατέλες, τα μικρά γλυπτά κ.ά.

Τα έργα τέχνης

Συνήθως πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής που αναρτώνται στους τοίχους. Αν πρόκειται για ένα μεγάλο πίνακα, τότε αυτός τοποθετείται μόνος του σε μία κεντρική και περίοπτη θέση όπως είναι ο τοίχος πίσω από τον καναπέ ή τοίχος πίσω από την τραπεζαρία κ.ά. Αν όμως πρόκειται για πίνακες με μικρές διαστάσεις τότε συνιστάται να δημιουργήσετε γκρουπ πολλών κάδρων μαζί. Όταν δημιουργείτε γκρουπ, θα πρέπει να κάνετε πρώτα κάποιες δοκιμές, είτε στήνοντας τους πίνακες στο πάτωμα είτε χρησιμοποιώντας χαρτόνια που τα έχετε κόψει στις διαστάσεις των κάδρων και τα έχετε κολλήσει με κολλητική ταινία στον τοίχο. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι τα μεγάλα κάδρα τοποθετούνται χαμηλότερα από τα μικρά κάδρα.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι αναρτούν τους πίνακες ζωγραφικής πολύ χαμηλά. Οι πίνακες τοποθετούνται σε τέτοιο ύψος έτσι ώστε το κέντρο τους να βρίσκεται περίπου στο ύψος του ματιού.

Καθρέφτες

Οι καθρέφτες ασφαλώς αποτελούν ένα πλεονεκτικό διακοσμητικό στοιχείου που επεκτείνει το χώρο και αντανακλά το φως. Στους καθρέφτες ωστόσο, παίζει μεγάλη σημασία η αντανάκλαση της εικόνας. Για αυτό το λόγο, οι καθρέφτες πρέπει να τοποθετούνται απέναντι από μια όμορφη θέα ή απέναντι από ένα πίνακα ζωγραφικής.

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια προσφέρουν χρώμα και υφή στο χώρο. Και ενώ οι πίνακες ζωγραφικής και οι καθρέφτες παραμένουν σταθερά στους τοίχους, και δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα θέση, εντούτοις τα μαξιλάρια μπορούν να ανανεώνονται διαρκώς: να αλλάζουν θέση, σχήμα και ύφασμα. Επιπλέον, τα μαξιλάρια αποτελούν ένα από τα πιο οικονομικά διακοσμητικά στοιχεία.

Tip: Για να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας, προτιμήστε την αγορά θηκών μαξιλαριών. Αγοράστε κάποια σταθερά γεμίσματα μαξιλαριών έτσι ώστε να αλλάζετε τακτικά τις θήκες τους.

Φυτά και λουλούδια

Τα φυτά και τα λουλούδια αποτελούν ένα ζωντανό διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο που θέλει όμως φροντίδα. Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση συμβουλεύουν να τοποθετούμε ένα τουλάχιστον φυτό σε κάθε δωμάτιο.

Tip: Ακόμη και στο υπνοδωμάτιο μπορείτε άφοβα να τοποθετήσετε μια γλάστρα με φυτά. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, εκτός και αν έχετε αλλεργία στο συγκεκριμένο είδος.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης και συμβουλές στην ανακαίνιση και την κατασκευή επισκεφτείτε το Blog της κατασκευαστικής εταιρείες Fouskas Construction.

Fouskas Construction logo new www.anakainisispitiou.gr

Φωτογραφία από Zahid H Javali από το Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved