Διακόσμηση με λευκό, μαύρο και γκρι για συναρπαστικούς χώρους

Η χρήση ουδέτερων χρωμάτων (λευκού, μαύρου, γκρι και των αποχρώσεων τους) στη ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί δημοφιλή και αποτελεσματική στρατηγική, καθώς συνδυάζονται μεταξύ τους και με οποιοδήποτε άλλο χρώμα προσφέροντας αμέτρητες δυνατότητες διακοσμητικών εφαρμογών σε όλα τα στυλ διακόσμησης. 

Το λευκό και το μαύρο, τα δύο άκρα του χρωματικού φάσματος, δεν εναντιώνονται  αλλά περισσότερο έλκονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι το λευκό και το μαύρο φιγουράρουν στην κορυφή των επιλογών αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, καθώς με την εφαρμογή των αποχρώσεων τους μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχους, εκθαμβωτικούς εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση του λευκού και του μαύρου στη διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό και δραματικό αποτέλεσμα. Μια πινελιά μαύρου σε κάθε χώρο είναι σχεδόν απαραίτητη, καθώς δημιουργεί ένα κεντρικό σημείο που δίνει ένα εξεζητημένο ύφος και εντυπωσιακή όψη στο χώρο. Ωστόσο για να αποκτήσει ο χώρος το δράμα και την αίγλη είναι απαραίτητη και η συνδρομή του λευκού. Η επιλογή του λευκού στη διακόσμηση του χώρου δίνει μια φρέσκια, καθαρή και οπωσδήποτε εκλεπτυσμένη και κομψή εμφάνιση σε οποιοδήποτε χώρο.

Το λευκό αστραφτερό, καθαρό, αψεγάδιαστο. Μπορεί να λειτουργήσει είτε ως σκηνικό για την ανάδειξη των διακοσμητικών στοιχείων είτε ως το κέντρο ενδιαφέροντος για την επίτευξη δραματικού αποτελέσματος. Αναμφισβήτητα ευπροσάρμοστο χρώμα που δημιουργεί χώρους που ξεχειλίζουν από ενδιαφέρον και προσωπικότητα, καθώς αποδίδει σε όλα τα στυλ διακόσμησης από το κλασικό έως το σύγχρονο με τις πολυάριθμες αποχρώσεις του από το κατάλευκο του χιονιού έως τους θερμούς τόνους της κρέμας, τους απαλούς, ασημένιους  τόνους του γκρι. Δίνει την εντύπωση της καθαρότητας και της καθαριότητας, αντανακλά ολικά το φως, οπότε συμβάλλει ώστε οι χώροι να φαίνονται μεγαλύτεροι, ειδικά το λευκό στις οροφές δημιουργεί την αίσθηση ότι ο χώρος έχει μεγαλύτερο ύψος.

Ο συνδυασμός  λευκού και μαύρου αποτελεί τέλεια επιλογή σε κάθε στυλ διακόσμησης, π.χ στο σύγχρονο ύφος λευκό και μαύρο συνδυάζονται άψογα με τα κομψά μέταλλα, αλλά και στο country ύφος είναι δημοφιλής ο συνδυασμός λευκού-μαύρου. Λαμπερό λευκό χρώμα στους τοίχους  ή απαλό ιβουάρ λειτουργεί ιδανικά ως φόντο για την ανάδειξη έργων τέχνης, φωτογραφιών σε μαύρο πλαίσιο.

Το λευκό και το μαύρο αποτελούν ιδανικό συνδυασμό σε μικρούς χώρους, όπως ένα μπάνιο, το οποίο αναδίδει κομψότητα με μαύρο μαρμάρινο πάγκο, λευκό νιπτήρα και λαμπερά αξεσουάρ, λευκές πετσέτες με μαύρες λεπτομέρειες. Τα αστραφτερά λευκά κλινοσκεπάσματα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα σε συνδυασμό με μαύρες λεπτομέρειες και πινελιές χρωμάτων, κίτρινου, πράσινου κλπ σε μαξιλάρια.

Η ανάμειξη λευκού και μαύρου δίνει το γκρι χρώμα, που θεωρείται κατεξοχήν ουδέτερο. Ωστόσο οι ποικίλες αποχρώσεις του από το ανοιχτό γκρίζο μέχρι το σκούρο ανθρακί αναδεικνύουν το γκρι ως το πιο ευέλικτο χρώμα. Στους κύκλους των διακοσμητών το γκρι θεωρείται το “νέο” λευκό, ουδέτερο και κομψό που δίνει βάθος στις λεπτές αποχρώσεις, ενώ δημιουργεί έκρηξη με τα έντονα χρώματα. Παρόλα αυτά η επιλογή της κατάλληλης κατά περίπτωση απόχρωσης του γκρι μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα στους ενοίκους από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο χώρο. Καλή επιλογή αποτελούν οι ματ αποχρώσεις του γκρι, ενώ οι σατινέ και γυαλιστερές πρέπει να αποφεύγονται, καθώς παραπέμπουν σε μέταλλο. Αντίθετα με τις ματ αποχρώσεις του λευκού που προβάλλουν τους λεκέδες και τις δαχτυλιές, οι ματ αποχρώσεις του γκρι κρύβουν τις ατέλειες. Ο συνδυασμός του γκρι με αποχρώσεις φυσικού ξύλου δημιουργεί φιλόξενους και κομψούς χώρους που αποπνέουν ζεστασιά.

Αν σχεδιάζετε μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού ή ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν το κατάλληλο χρωματικό σχήμα των χώρων που ανακαινίζονται.

 Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved