Διακόσμηση τοίχου με κενές κορνίζες

Οι κορνίζες αποτελούν ένα δυναμικό στοιχείο διακόσμησης για τους τοίχους. Μπορούν να πλαισιώνουν είτε έργα τέχνης, είτε φωτογραφίες που ανακαλούν αναμνήσεις από αγαπημένα πρόσωπα, στιγμές, τοπία προσδίδοντας μία περισσότερο προσωπική χροιά στη διακόσμηση. 

Ωστόσο,  εξίσου ενδιαφέρουσα  επιλογή αποτελούν και οι κενές κορνίζες, καθώς η μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη, μορφολογία και χρώματα αναδεικνύει τη γοητεία και τη συμβολή τους στο ύφος της διακόσμησης του χώρου. η απλότητα και η λιτότητα των κενών κορνιζών τις αναδεικνύουν σε οικονομική λύση, αφού δεν χρειάζεται η αγορά ακριβών έργων τέχνης. Η δημιουργία μιας σύνθεσης από κορνίζες σε κάποιο τοίχο του σπιτιού αποτελεί μια άμεση λύση ανακαίνισης σπιτιού, εύκολη και οικονομική.

Η ανάδειξη ενός τοίχου ως το κεντρικό σημείο του χώρου με μία σύνθεση από κενές κορνίζες και έργα τέχνης σε αρμονική συνύπαρξη αποτελεί μία κίνηση υψηλού διακοσμητικού ενδιαφέροντος. Ο συνδυασμός κενών πλαισίων και έργων τέχνης δίνει πραγματικά εντυπωσιακή όψη στον τοίχο. Δεν είναι απαραίτητο οι κενές κορνίζες να είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Μη διστάσετε να επιλέξετε μεγάλες κορνίζες ή μεγάλο καθρέπτη που αποτελεί από μόνος του μία δυναμική παρουσία στο χώρο. Μπορείτε να συνδυάσετε κορνίζες ίδιου μεγέθους και φινιρίσματος για πιο εξεζητημένη πρόταση διακόσμησης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κενές κορνίζες σε τοίχο με ταπετσαρία, καθώς αναδεικνύονται μέσα από το μοτίβο τους. Εναλλακτικά μπορείτε να πλαισιώσετε πολλές μικρές κορνίζες με μία μεγάλου μεγέθους δίνοντας μία διαφορετική διακοσμητική προσέγγιση.

Η σύνθεση με κενές κορνίζες σε ένα τοίχο μπορεί να γίνει με διάφορα κριτήρια. Για παράδειγμα, επιλέγουμε κορνίζες σε διαφορετικά μεγέθη αλλά με την ίδια απόχρωση ή επιλέγουμε γκρουπάρισμα από κορνίζες ίδιου φινιρίσματος. Το κοινό σχήμα των κορνιζών αποτελεί μία άλλη εναλλακτική επιλογή.

Οι κενές κορνίζες μπορούν ανά πάσα στιγμή να φιλοξενήσουν άνετα διακοσμητικά κομμάτια και να αποτελέσουν ένα ευέλικτο διακοσμητικό στοιχείο του χώρου μικρής διάρκειας, π.χ  εποχική διακόσμηση. Αν θέλετε να δώσετε μια παιχνιδιάρικη όψη και πιο οικεία όψη στον τοίχο μπορείτε να ξεφύγετε από το ορθοκανονικό σύστημα και να δώσετε μια ελαφρά στροφή σε κάθε κορνίζα της σύνθεσης για να αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Επίσης μπορείτε να ακουμπήσετε κενές κορνίζες σε ένα ράφι του τοίχου ή σε κάποια συρταριέρα μαζί με κάποια άλλα διακοσμητικά αντικείμενα ακόμη και στο περβάζι του τζακιού, λειτουργώντας ως φόντο. Ακόμη και σε οριζόντια θέση πάνω σε κάποιο τραπέζι μπορούμε να τοποθετήσουμε κενή κορνίζα πλαισιώνοντας αντικείμενα. Οι κενές κορνίζες προσθέτουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξουμε τη φαντασία μας κατά την επιλογή τους. 

Η σύγχρονη τάση της επανάχρησης, που υιοθετείται από όλο και περισσότερο κόσμο, δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε παλιές κορνίζες που είτε τις έχουμε είτε τις αναζητούμε σε παλαιοπωλεία. Κορνίζες άλλης εποχής μπορούν να αποκτήσουν νέα όψη με επεμβάσεις και τεχνικές που υπαγορεύονται από τη φαντασία μας. Για παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε μεταλλικές λεπτομέρειες σε κάποιες γωνίες τους ή να βάψουμε με διαφορετικό τόνο την κάθε πλευρά της κορνίζας. Η λύση διακόσμησης με κενές κορνίζες είναι ιδανική σε κενούς αμήχανους τοίχους σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα προσφέρει οικονομικά πακέτα ανακαίνισης κατοικίας με εξαιρετικό αποτέλεσμα, καθώς υπάρχει τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.


 

  houzz

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved