Ιδέες διακόσμησης για το στρώσιμο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/12/15/19/02/christmas-table-1909796_1280.jpg

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποτελεί τον τόπο της συγκέντρωσης και συνάντησης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ένας παραπάνω λόγος για να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές γεμάτες θαλπωρή, αγάπη και τη λάμψη των Χριστουγέννων με διακοσμητικές πινελιές στο στρώσιμο του τραπεζιού. 

Η τραπεζαρία απαιτεί αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί εργονομικά σωστά, οπότε σε περίπτωση ανακαίνισης κατοικίας είναι καλό με κατάλληλες λύσεις να εξασφαλίζεται ο χώρος αυτός. Αναφέρουμε παρακάτω ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε ένα εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αρχικά το βασικό στοιχείο του τραπεζιού αποτελεί το τραπεζομάντηλο. Θα πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το τραπέζι σας. Το τραπεζομάντηλο θα πρέπει να “πέφτει” περιμετρικά κατά 35-40 εκ. περίπου κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού, ανεξάρτητα από το σχήμα του, ορθογώνιο ή ροτόντα. Διαχρονική επιλογή αποτελούν τα λινά τραπεζομάντηλα, καθώς το λινό θεωρείται φίνο και κομψό υλικό. Τα λινά τραπεζομάντηλα με τη λάμψη και την εξεζητημένη υφή τους φέρνουν γαλήνη και λαμπρότητα στο τραπέζι. 

Το λευκό είναι το κυρίαρχο χρώμα, αλλά αρκετά δημοφιλή είναι και τα παστέλ φωτεινά χρώματα. Συνήθως έχουν λεπτοδουλεμένα κεντήματα δίνοντας μια εξαιρετική αίσθηση στο χώρο. Στο κλασικό λευκό τραπεζομάντηλο μπορούμε να δώσουμε πινελιές χρώματος προσθέτοντας ένα ράνερ να διατρέχει το μήκος του τραπεζιού στο κέντρο του. Ωστόσο, αν έχετε ένα όμορφο ξύλινο τραπέζι αφήστε το ορατό και απλά στρώστε ένα ράνερ στη μέση. Εναλλακτικά απλώστε μία πράσινη γιρλάντα φυσική ή τεχνητή αντί για ράνερ. Προσθέστε πινελιές χρώματος στολίζοντας την με κόκκινα μούρα, μικρά μήλα, ρόδια και πορτοκάλια.

Επιπρόσθετα προσθέστε φωτάκια μπαταρίας με ζεστό λευκό φως για ένα ζεστό, παραδοσιακό ύφος στο τραπέζι. Οργανώστε μία κεντρική σύνθεση από κομμάτια της συλλογής σας, όπως βάζα, κανάτες, μπωλ κ.α και γεμίστε τα με λουλούδια, φρούτα, κουκουνάρια, κλαδιά, ξύλα κανέλας και οτιδήποτε άλλο υπαγορεύει η φαντασία σας. Κορδέλες με περίτεχνους φιόγκους και λαμπερές μπάλες μπορούν να ολοκληρώσουν τις συνθέσεις. Δεν παραλείπουμε κηροπήγια αργυρά ή από γυαλί υδραργύρου που αντικατοπτρίζουν πολύ όμορφα τη λάμψη των αναμμένων κεριών. Ακόμη και κυλινδρικά κεριά σε διάφορα ύψη και χρώματα μπορούν να προσφέρουν οικονομική, γοητευτική λάμψη και ατμόσφαιρα στο γιορτινό τραπέζι.

Οι πετσέτες φαγητού από ύφασμα προσθέτουν χάρη και κομψότητα στο τραπέζι. Αντικαταστήστε τα δακτυλίδια για τις πετσέτες με DIY λύσεις, όπως κορδέλες, μικρά κλαδιά. Η τέχνη του origami προσφέρει υπέροχες λύσεις διπλώματος πετσετών φαγητού σε σχήματα και φιγούρες με θέμα τη γιορτινή περίοδο.

Αν θέλετε οι καλεσμένοι σας να αισθανθούν ξεχωριστοί μποείτε να καθορίσετε τη θέση τους στο τραπέζι τοποθετώντας χειροποίητες κάρτες με το όνομα τους διακοσμημένες με μικρά στολίδια της εποχής.

Για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα κρεμάστε στολίδια στο φωτιστικό της τραπεζαρίας, νιφάδες χιονιού, κουκουνάρες, αστέρια. Μικρές διακοσμητικές πινελιές στην πλάτη από τις καρέκλες αποτελούν σημαντικό στοιχείο διακόσμησης, καθώς η καρέκλα είναι το πρώτο στοιχείο από την τραπεζαρία που έρχονται σε επαφή οι καλεσμένοι. Ενδεχόμενα όλες αυτές οι προτάσεις να εμπεριέχουν κάποια υπερβολή, η οποία όμως είναι αποδεκτή για τις λαμπερές αυτές μέρες.

Όταν σβήσουν τα φώτα της λαμπερής αυτής εποχής μπορείτε να σκεφθείτε αν χρειάζεστε ανανέωση του χώρου σας με ανακαίνιση μπάνιου ή άλλου χώρου. Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα θα σας βοηθήσει στις επιλογές σας.

Anakainisi oikias www.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved