Ιδέες διακόσμησης για το τραπεζάκι καθιστικού

Ιδέες διακόσμησης για το τραπεζάκι καθιστικού www.designloftcompany.com

Το τραπεζάκι καθιστικού αποτελεί το κεντρικό σημείο στα περισσότερα καθιστικά τόσο από λειτουργικής όσο και από αισθητικής άποψης, καθώς λειτουργικά μπορεί να φιλοξενήσει από φλιτζάνια καφέ, πιατάκια με βουτήματα ή τηλεχειριστήρια και ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως υπόβαθρο διακοσμητικών παρεμβάσεων.

Στην καθημερινότητα μας συνήθως η λειτουργία υπερισχύει της αισθητικής, ωστόσο ιδανικά θα πρέπει να στοχεύσουμε στην ισορροπία μεταξύ κομψότητας και πρακτικότητας. Η τέλεια διακόσμηση του τραπεζιού αναβαθμίζει το στυλ και την αίσθηση στο χώρο του καθιστικού. Κάνει σε μικρή κλίμακα layering (διαστρωμάτωση) και προσθέτει υφές δίνοντας μία δεμένη εικόνα του χώρου με πολλή χρηστικότητα. Η ανακαίνιση κατοικίας προσφέρει την ευκαιρία για πειραματισμούς διακόσμησης με το τραπεζάκι καθιστικού.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για να επιτύχουμε και τους δύο στόχους;  

Αρχικά επιλέγουμε το τραπεζάκι που εξυπηρετεί λειτουργικά και αισθητικά το χώρο του καθιστικού ή εξετάζουμε το ήδη υπάρχον στο χώρο, όσον αφορά στο σχήμα, το μέγεθος, το στυλ και το υλικό. Στη συνέχεια προχωρούμε στο styling του τραπεζιού μας. Συγκεντρώνουμε όλα τα επιμέρους μικρά στοιχεία διακόσμησης που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή τους είναι η εναρμόνιση τους με το χρωματικό σχήμα του χώρου. στα στοιχεία που θα επιλέξουμε θα πρέπει να περιλαμβάνονται κάτι υψηλό, κάτι ασυνήθιστο, κάτι φρέσκο και κάποια βιβλία. Ο μονός αριθμός αντικειμένων προσδίδει επιπρόσθετη γοητεία. 

Εκλεπτυσμένος αλλά και χρήσιμος ο δίσκος για το τραπεζάκι καθιστικού αποτελεί το must στη διακόσμηση του. Πάνω του συγκεντρώνονται και ομαδοποιούνται μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα, ώστε να μη χάνονται ανάμεσα στα μεγαλύτερα. Επίσης από πλευράς πρακτικότητας διευκολύνεται η απομάκρυνση τους από το τραπεζάκι αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο, π.χ επιτραπέζια παιχνίδια, πρόχειρο φαγητό. Το σχήμα και το μέγεθος του δίσκου αποτελεί ελεύθερη επιλογή. Σίγουρα επιλέγουμε υλικό διαφορετικό από του τραπεζιού, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υλικά, υφές και χρώματα. 

Για να δημιουργήσουμε οπτικό ενδιαφέρον επιλέγουμε αντικείμενα σε ποικιλία υψών, όπως μια στοίβα από βιβλία, κάποια βάζα, κηροπήγια, κεριά ή κάποια διακοσμητικά αντικείμενα. Η επίπεδη ομοιόμορφη οργάνωση του τραπεζιού δημιουργεί άτονο και βαρετό αποτέλεσμα. 

Καλλιτεχνική πινελιά προσθέτει ένα ασυνήθιστο αντικείμενο, π.χ κάποιο γλυπτικό διακοσμητικό αντικείμενο, ένα κομπολόι με ιδιόμορφες χάντρες, μία μικρή προσωπική συλλογή από ταξιδιωτικά αναμνηστικά.

Τα βιβλία αποτελούν το τέλειο στοιχείο για το styling του τραπεζιού του καθιστικού, καθώς δίνουν την ευκαιρία να δείξουμε τις προσωπικές μας επιλογές και παράλληλα προσθέτουν χρώμα στο χώρο. Στοιβάζουμε μέχρι τρία βιβλία ανεξάρτητα αν επιθυμούμε περισσότερα. Εναλλακτικά μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες στοίβες βιβλίων εάν το επιτρέπει το μέγεθος του τραπεζιού. Προσθέτουμε επιπλέον πινελιά τοποθετώντας σε μία από τις στοίβες κάποιο βάζο ή αντικείμενο.

Αλάνθαστη λύση αποτελεί  η επιλογή κάποιου οργανικού στοιχείου, όπως φυτά σε γλαστράκια, άνθη σε βάζο, κοχύλια, κοράλλια που μπορεί να προσδώσει ζεστασιά και αίσθηση ηρεμίας στο χώρο. Τα φυσικά στοιχεία διασπούν τη στημένη αίσθηση στη διάταξη των αντικειμένων στο τραπέζι, γιατί απαλύνουν τη γενική εικόνα του, ειδικά όταν συνδυάζονται με στοίβες βιβλίων και αντικείμενα με έντονη φόρμα. Η εποχικότητα των φυσικών στοιχείων προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης ανανέωσης της διακοσμητικής παρέμβασης στο τραπεζάκι. Μεγάλα παχύφυτα με τη γλυπτική μορφή τους, όπως κάκτοι ή κλαδιά φυτών είναι ιδανικά για να πλαισιώσουν μεγάλου μεγέθους τραπεζάκια.

Η οργάνωση των αντικειμένων στο τραπεζάκι μπορεί να γίνει με διάφορες προσεγγίσεις. Διαχωρίζουμε νοητά το τραπεζάκι σε δύο ή τρία τμήματα και στο ένα τοποθετούμε το δίσκο, σε ένα άλλο τη στοίβα βιβλίων και στο τρίτο το βάζο με τα άνθη. Αν το τραπεζάκι είναι τετράγωνο μπορούμε να το χωρίσουμε σε τέταρτα και να τοποθετήσουμε ανάλογα τα αντικείμενα. Μετακινώντας τα αντικείμενα στο κάθε τμήμα βρίσκουμε την κατάλληλη θέση ανάδειξης τους. Επίσης μπορούμε να παίξουμε με την ασυμμετρία, τοποθετώντας τα στοιχεία μονόπλευρα και αφήνοντας ελεύθερη την άλλη πλευρά για να χρησιμοποιηθεί ως πραγματικό τραπεζάκι καθιστικού.

Με εξεζητημένη διακόσμηση του τραπεζιού που δεν υπερισχύει της λειτουργικότητας θα απολαμβάνουμε όμορφες οικογενειακές και φιλικές στιγμές στο καθιστικό μας.

Οικονομικά πακέτα ανακαίνισης μπορείτε να αναζητήσετε στην κατασκευαστική εταιρία Fouskas Construction με ιδέες και λύσεις προσαρμοσμένες σε κάθε περίπτωση.

fouskas logo new www.anakainisispitiou.gr

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved