Ιδέες για ένα καθιστικό όλο θαλπωρή

Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να αγαπήσουμε το σπίτι μας ξανά από την αρχή… Πλέον, όσο οι ημέρες γίνονται πιο κρύες και πιο μικρές, τόσο περισσότερο χρόνο θα περνάμε μέσα στο σπίτι μας. Τί καλύτερο, λοιπόν, από το να το καταστήσουμε ζεστό και φιλόξενο για εμάς και τους φίλους μας; Παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες για το πως να καταστήσετε το καθιστικό σας λίγο πιο… cozy με τη βοήθεια του κλασικού επίπλου. Μην ξεχνάτε ότι το ξύλο, βασικό υλικό των διαχρονικών επίπλων που φέρουν την αξία του κλασικού, έχει το χαρακτηριστικό να κάνει ένα σπίτι να δείχνει προσιτό και ζεστό!

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά. Πρώτο και κύριο στοιχείο ενός σαλονιού είναι, φυσικά, ο καναπές. Αν ο στόχος σου είναι να κάνεις το καθιστικό σου να έχει μια γλυκιά και φιλόξενη όψη, τότε αξίζει να επενδύσεις σε έναν ξύλινο καναπέ, από ύφασμα ή δέρμα σε καφέ απόχρωση. Μπορεί να έχουμε ταυτίσει το δέρμα με την αυστηρότητα, όταν όμως συνδυάζεται με το ξύλο ή πρόκειται για δουλεμένο δέρμα, έτσι ώστε να έχει μια παλαιωμένη όψη, τότε το αποτέλεσμα αποπνέει θαλπωρή.

μπρεζέρα, ποντικί, σαλόνι, πολυθρόνα

Αν το σαλόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, τότε μπορείς να εντάξεις στην επίπλωσή του και μια πολυθρόνα. Επίλεξε μια πολυθρόνα που να δείχνει “αφράτη” και να σε προσκαλεί να χωθείς στην “αγκαλιά” της. Ειδικά αν διαλέξεις μια πολυθρόνα με ανάκληση, τότε έχεις το ιδανικό έπιπλο που θα σε “φιλοξενήσει” τα κρύα απογεύματα με ένα καλό βιβλίο, μια ζεστή κούπα καφέ και μια κουβερτούλα. Προτίμησε, πάλι, τα γήινα χρώματα, μιας και αποπνέουν μια αίσθηση ζεστασιάς.

τραπέζι, σαλόνι, ξύλινο,

Ένα από τα στυλ που αφήνουν μια επίγευση παλιού και οικείου είναι και το Λουί Κενζ. Επιστράτευσε, λοιπόν, ένα τραπεζάκι σαλονιού σε ύφος Λουί Κενζ, στρώσε μια μπουχάρα σε μπορντό ή γήινες αποχρώσεις στο πάτωμα, ή και μια υπόλευκη φλοκάτη, αν θες να κάνεις τη διαφορά, και θα έχεις συμπληρώσει ένα εξαίσιο στυλ.

Τα χαλιά και τα υφάσματα, όπως και τα διακοσμητικά, παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση ενός ζεστού σπιτικού. Πέρα, λοιπόν, από το χαλί που θα κρατήσει ζεστό τον χώρο σου, διάλεξε για το χειμώνα ένα πιο βαρύ ριχτάρι, μαξιλάρια καναπέ ή και μεγάλες μαξιλάρες για το πάτωμα και κάνε το σαλόνι σου να δείχνει άκρως φιλόξενο. Το χειμώνα που το φως είναι λιγότερο μπορείς να επιστρατεύσεις επιτραπέζια φωτιστικά, ενδεχομένως από βιτρό που βγάζει πιο ζεστό φως, ενώ οι καθρέπτες θα σε βοηθήσουν, έτσι ώστε να γίνει μεγαλύτερη η διάχυση του φωτός στο χώρο.

φωτιστικό, τίφανι,

Ιδέες υπάρχουν πολλές και οι τρόποι για να διαμορφώσεις και να ανανεώσεις το σπίτι σου είναι αμέτρητοι. Ανάλογα με το budget σου, αξιοποίησε κάποιες από τις παραπάνω ιδέες και δώσε απλές πινελιές, ή κάνε θεμελιώδεις αλλαγές, έτσι ώστε να νιώσεις στο σπίτι σου τη θαλπωρή που ψάχνεις τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved