Ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού

Το καλοκαίρι πέρασε, τα φύλλα στα δένδρα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και να πέφτουν, οπότε ήρθε ο καιρός για να ασχοληθούμε με το σπίτι και την ανανέωση του. Το φθινόπωρο είναι η εποχή για να περνάμε στα στέκια ή με φίλους στο σπίτι.

Αυτό το φθινόπωρο ας φέρουμε όμορφες φθινοπωρινές πινελιές στο σπίτι για μια ζεστή, ανανεωμένη ατμόσφαιρα. Μια σειρά από επιλογές, από τις αντιπροσωπευτικές κολοκύθες μέχρι τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα και αντικείμενα θα βοηθήσουν στη φθινοπωρινή όψη του σπιτιού, ιδιαίτερα αν έχει προηγηθεί ανακαίνιση κατοικίας

Αφού λοιπόν έφθασε η εποχή αυτή σας δίνουμε μερικές ιδέες για να ετοιμάσετε το σπίτι και να την απολαύσετε. Ποτέ δεν είναι αργά για να βάψετε ένα τοίχο και να τον αναδείξετε. Επιλέξτε αποχρώσεις σε καφέ ή καμένο πορτοκαλί για να φέρετε τη γήινη αίσθηση στο χώρο.

Αντικαταστήστε τα καλύμματα του σαλονιού με νέα σε φθινοπωρινές αποχρώσεις για περισσότερη οικειότητα και ζεστασιά και επειδή το φθινόπωρο σημαίνει άνεση και θαλπωρή τα μαξιλάρια σε ανάμεικτα μοτίβα αποτελούν την τέλεια επιλογή για να προσθέσουν ζεστασιά στο χώρο. Για το πάτωμα επιλέγουμε χαλιά σε φθινοπωρινά χρώματα- πορτοκαλί, κόκκινα, καφέ ή μωβ. Άμεσα ο χώρος θα φανεί πιο γεμάτος και απολαυστικός. Στα υπνοδωμάτια το καλοκαιρινό κουβερλί μπορεί να δώσει τη θέση του σε ένα συνθετικό γούνινο κάλυμμα για την απαραίτητη θαλπωρή.

Μπορείτε να επιλέξτε κουρτίνες καρώ σε φθινοπωρινούς τόνους, καθώς το καρώ είναι το κατεξοχήν μοτίβο του φθινοπώρου. Εναλλακτικά μπορείτε να παίξετε με ρίγες σε θερμές φθινοπωρινές αποχρώσεις. Ωστόσο, εκτός από τη φθινοπωρινή χρωματική παλέτα μπορείτε να πειραματιστείτε με παλέτα ουδέτερων αποχρώσεων αναμειγνύοντας υφές και βαριά υφάσματα. Επίσης τα animal prints, εφόσον είναι στις επιλογές σας, φέρνουν φθινοπωρινό χρώμα στο χώρο.

Επικαιροποιείστε τα λουλούδια στα βάζα κάνοντας περισσότερο φθινοπωρινά. Κλαδιά με καστανοκίτρινα φύλλα δίνουν μια εξαιρετικά εξεζητημένη αισθητική και μαζί με αποξηραμένα άνθη αποτελούν μια δυναμική παρουσία στο χώρο. Επιλέξτε κάποια σημεία του χώρου, όπως πόρτες ή παράθυρα και πόρτες που θα μπορούσατε να τα αναδείξετε κρεμώντας κάποιο φθινοπωρινό στεφάνι. Κομμάτια που έχουν κώνους καλαμποκιού, μήλα, εποχιακά άνθη αποξηραμένα εντείνουν τον τόνο στο χώρο.

Δώστε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξύλο γιατί χαρίζει ζεστασιά και οικειότητα και φέρνει τη φύση μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε τραπεζάκι μέσης ή πλαϊνά από ξύλο, αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο που αναδίδουν γήινη αίσθηση. 

Ανανεώστε τα έργα τέχνης στο χώρο επιλέγοντας αυτά με φθινοπωρινή θεματολογία. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε και ταπισερί που γεμίζει το χώρο με την πλούσια υφή και τα χρώματα της.

Αναζητείστε vintage  κομμάτια χρηστικά και διακοσμητικά και σκορπίστε τα αρμονικά σε διάφορα σημεία γι να δώσουν και αυτά το δικό τους χρώμα στο χώρο. Τα κεριά δίνουν δυναμικό παρόν στη φθινοπωρινή διακόσμηση. Το άρωμα τους επηρεάζει πολύ τη διάθεση, οπότε διαλέξτε κεριά με αρώματα που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα μέσα στο σπίτι και σας προδιαθέτουν για την επικείμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Αξιοποιείστε τα βιβλία στη φθινοπωρινή διακόσμηση. Το φθινόπωρο είναι εποχή εσωστρέφειας και περισυλλογής, οπότε είναι ιδανική εποχή για διάβασμα. Ακουμπήστε λοιπόν μερικά αγαπημένα βιβλία στο τραπεζάκι του σαλονιού για να συμμετέχουν στη δημιουργία χαλαρής, ζεστής ατμόσφαιρας.

Καθώς οι ημέρες ολοένα μικραίνουν ενισχύστε το φωτισμό του χώρου με κάποια επιτραπέζια λάμπα στη γωνιά διαβάσματος ή κρεμάστε γιρλάντες με λαμπιόνια στις κουρτίνες ή ακόμη και από την οροφή.  Το ζεστό φως τους θα σας χαλαρώσει ειδικά όταν σβήσετε τα υπόλοιπα φώτα και μείνετε μόνο με αυτά.

Έτσι θα επιτύχουμε να μετατρέψουμε το σπίτι σε μια ζεστή φωλιά για να υποδεχτούμε το χειμώνα με τα κρύα αλλά και τις ομορφιές του.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για οικονομική και γρήγορη ανακαίνιση σπιτιού, οπότε μπορείτε να απευθύνεστε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα και να εμπιστευτείτε την εμπειρία τους.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved