Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση

Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση Ανακαίνιση μπάνιου στο Μαρούσι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση μπάνιου σας σκεφθείτε κατάλληλες επιλογές σε υλικά και εξοπλισμό για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να προχωρήσετε σε επιλογές καινοτομιών για να το μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο, απολαυστικό πολυλειτουργικό χώρο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε θερμοστατικές μπαταρίες για έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού, ηλεκτρικά θερμαινόμενο δάπεδο, ηλεκτρονικό μπιντέ και άλλες επιλογές που περιγράφουμε παρακάτω.

Οι θερμοστατικές μπαταρίες προστατεύουν το δέρμα από κάθε αλλαγή του εισερχόμενου νερού εξασφαλίζοντας σταθερή θερμοκρασία στο νερό που εκρέει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης, αποκλείοντας κάθε περίπτωση ξαφνικής ροής παγωμένου ή καυτού νερού.

Εναλλακτική λύση αποτελούν οι θερμοστατικές βαλβίδες ανάμιξης που προστατεύον από εγκαύματα από καυτό νερό, καθώς διακόπτουν αυτόματα το ζεστό νερό αν δεν υπάρχει ταυτόχρονη παροχή κρύου ή διατηρούν την προρυθμισμένη θερμοκρασία σε περιπτώσεις διακύμανσης του νερού της βρύσης.

Για εξοικονόμηση νερού οι μπαταρίες μπορείτε να επιλέξετε μπαταρίες με φωτοκύτταρο που σταματούν τη ροή μετά από χρονικό διάστημα, το οποίο έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Προσδώστε ζεστασιά και θαλπωρή στο μπάνιο εγκαθιστώντας σύστημα ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης που διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του δαπέδου με χαμηλή κατανάλωση.

Κάτω από τον πάγκο του νιπτήρα μπορεί να εγκατασταθεί ένα μικρό ψυγείο για την αποθήκευση ειδών προσωπικής φροντίδας, φαρμάκων, καλλυντικών, ειδών μακιγιάζ και γενικότερα προϊόντων που δεν έχουν συντηρητικά και απαιτούν ψύξη για να διατηρηθούν. Για διακοσμητικούς λόγους το ψυγείο μπορεί να εντοιχιστεί στο ντουλάπι κάτω από τον πάγκο του νιπτήρα. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή για την πρόσβαση του ψυγείου από μικρά παιδιά, για παράδειγμα τοποθετείται κλειδαριά στο ντουλάπι που εντοιχίζει το ψυγείο.

Μια υψηλής τεχνολογίας επιλογή αποτελεί ο έξυπνος καθρέπτης μπάνιου Mirror 2.0. Έχει δύο οθόνες LCD στην πίσω πλευρά και είναι εφοδιασμένος με αισθητήρες για εντοπισμό κίνησης και αναγνώριση φωνής. Μέσω σύνδεσης με το internet ή smartphones προσφέρει δυνατότητες πολλαπλών επιλογών στο χρήστη κατά το χρόνο που βρίσκεται στο μπάνιο, όπως να απολαμβάνει μουσική ή να ακούει ειδήσεις, τον καιρό, ακόμη και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου και την ένταση φωτισμού.

Εναλλακτική λύση αποτελούν οι ροοστάτες (ντίμερ) που προσφέρουν πλήρη ή διακριτικό φωτισμό ανάλογα με την περίπτωση. Δημιουργούν ατμόσφαιρα και δυνατότητα πολλών διαφορετικών σεναρίων φωτισμού και ιδιαίτερα σε φωτισμό LED. Οι ασύρματοι ροοστάτες σε συνδυασμό με ασύρματους διακόπτες και λαμπτήρες ελέγχουν μέσω smartphones. Κάποιοι ασύρματοι λαμπτήρες LED μπορούν να αλλάξουν χρώμα, να συγχρονιστούν με τη μουσική και να κάποιοι να παίξουν μουσική.

Το σύστημα ηλεκτρονικού μπιντέ με τη μορφή καθίσματος της λεκάνης τουαλέτας εξασφαλίζει υψηλή ατομική υγιεινή και εύκολη χρήση από άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση της τουαλέτας (ηλικιωμένοι-παιδιά). Το σύστημα καταργεί τη χρήση χαρτιού τουαλέτας και παράλληλα μειώνει τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων αλλά και συμβάλλει στον περιορισμό της σπατάλης του χαρτιού. Λειτουργεί με ψεκασμό νερού σε ένταση ροής και θερμοκρασίας που ρυθμίζονται με τηλεχειριστήριο, το οποίο επίσης ενεργοποιεί και σύστημα στεγνώματος με θερμό αέρα σε επίσης ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Το κάθισμα προσφέρει άνεση καθώς είναι θερμαινόμενο. Οι περισσότερες λεκάνες μπάνιου μπορούν να εξοπλιστούν με τη συσκευή αυτή.

Η κεφαλή ντους  σύγχρονης τεχνολογίας που τοποθετείται στην οροφή του μπάνιου αναδεικνύει τη διαδικασία του ντους σε ιεροτελεστία. Προρυθμισμένα σενάρια συνδυάζουν τη θερμοκρασία, την ποσότητα του νερού, τη ροή από διαφορετικά ακροφύσια και επηρεάζουν τη διάθεση και τα αισθήματα του λουόμενου. Το νερό, τα φώτα και οι οσμές από αιθέρια έλαια που εκλύονται συνδυάζονται και προκαλούν ευεξία σε ανώτερο επίπεδο.

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε θέματα που αφορούν σε φτηνή ανακαίνιση μπάνιου με τεχνολογικά προηγμένες επιλογές.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

  Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

 • Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

  Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

 • Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου

  Το μπάνιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία. Ωστόσο, το στυλ και η διακόσμηση του είναι εξαιρετικά σημαντικά και επηρεάζουν την αξία μιας κατοικίας. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, υλικών, επίπλων και αξεσουάρ που αφορούν στο σχεδιασμό του μπάνιου. Βέβαια, κάποια προϊόντα μπορούν να φύγουν από τη μόδα. Ωστόσο, οι επιλογές σε υλικά, υφές, χρώματα, εξοπλισμό κτλ είναι τόσες πολλές, που ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα χώρο που να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο πελάτη.

  Ανακαίνιση μπάνιου
  Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved