Κουρτίνες: Το απόλυτο εργαλείο των διακοσμητών

Οι κουρτίνες, αποτελούν το απόλυτο αξεσουάρ των παραθύρων αλλά και ένα πανίσχυρο εργαλείο που στα χέρια των έμπειρων διακοσμητών γίνεται ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διακόσμησης του χώρου. Πράγματι οι κουρτίνες μαλακώνουν τους όγκους, ζεσταίνουν την ατμόσφαιρά, δίνουν χρώμα και προσθέτουν υφές και πολύχρωμα μοτίβα στα δωμάτια.

Οι επιλογές στα υφάσματα, στους μηχανισμούς, στα κορδόνια, στα κουρτινόξυλα και στις πιάστρες είναι τόσο πολλές που για πολλούς ανθρώπους η επιλογή της κατάλληλης κουρτίνας δημιουργεί πονοκέφαλο. Πριν λοιπόν αγοράσετε κουρτίνες θα πρέπει να σκεφτείτε καταρχάς τις ανάγκες σας αλλά και τις αισθητικές προτιμήσεις σας.

Θα πρέπει επίσης να αναλύσετε τα στοιχεία του εσωτερικού χώρου, όπως τα υλικά των δαπέδων, τα υφάσματα των επιπλώσεων, το χρώμα των τοίχων κτλ. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται τον κάθε χώρο παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης κουρτίνας. Αν για παράδειγμα έχετε μικρά παιδιά, τότε η επιλογή ακριβού υφάσματος ίσως θα πρέπει να αποφευχθεί.

Περαιτέρω, υπάρχει μια σειρά τεχνικών ζητημάτων που θα πρέπει να καταγράψετε πριν αρχίσετε να επισκέπτεστε τα καταστήματα κουρτινών. Θα πρέπει λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα πίνακα και να καταγράψετε τους τύπους των παραθύρων και των πορτών (συρόμενα, ανοιγόμενα κτλ), τις διαστάσεις τους, το ελεύθερο κομμάτι τοίχου που υπάρχει πάνω από το κούφωμα, την ελεύθερη διάσταση δεξιά και αριστερά των κουφωμάτων κτλ.

κουρτίνες,

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να θέσετε εξαρχής το ποσό που σκοπεύετε να ξοδέψετε, καθώς το κόστος αποτελεί ένα από τα πιο αγχωτικά ζητήματα. Πράγματι οι κουρτίνες, καταλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι στον προϋπολογισμό της διακόσμησης ενώ αρκετές φορές το ύφασμα των κουρτινών αποτελεί μία από τις πιο ακριβές αγορές.

Οι κουρτίνες δεν είναι μονό διακοσμητικά στοιχεία αλλά εξυπηρετούν και μια σειρά άλλων λειτουργιών. Ανάλογα με το ύφασμα συμβάλλον στη μόνωση των εσωτερικών χώρων, αποτρέποντας το κρύο να εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο και περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας. Επίσης, υπάρχουν ειδικά ηχομονωτικά υφάσματα που συμβάλλον στη μείωση των εξωτερικών θορύβων. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμο αν διαμένετε σε πολύβουη γειτονιά ή αν έχετε ευαισθησία στους θορύβους.

Οι κουρτίνες δημιουργούν συσκότιση. Όσο πιο παχύ είναι ένα ύφασμα και όσο μεγαλύτερη αδιαφάνεια έχει, τόσο περισσότερο μπορεί να φιλτράρει το φυσικό φως. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κουρτίνες μπορούν να αντικαταστήσουν τα εξωτερικά παντζούρια.

Τα τζάμια των παραθύρων επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισέρχεται στο εσωτερικό. Ωστόσο, η διαφάνεια δημιουργεί ζητήματα ιδιωτικότητας. Για αυτό το λόγο η τοποθέτηση κουρτινών θεωρείται απαραίτητη στις περιπτώσεις που θέλουμε να κρατήσουμε τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από τους προσωπικούς χώρους. Οι κουρτίνες επίσης μπορούν να αποτρέψουν την θέα από τους εσωτερικούς χώρους προς τα έξω, ιδιαίτερα όταν η θέα δεν είναι η επιθυμητή.

Anakainisi oikias www.anakainisispitiou.gr.

Για προσφορά ανακαίνισης και οικονομική ανακαίνιση οποιουδήποτε διαμερίσματος, καταστήματος ή ξενοδοχείου επισκεφτείτε την  κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved