Μένουμε σπίτι: με χρηστικές και στυλιστικές κινήσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας

Το σπίτι μας, το καταφύγιο, το ησυχαστήριο, το ορμητήριο μας αποδεικνύεται η απόλυτη επιλογή για τις ιδιάζουσες συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν στερήσει χρόνο παραμονής στο σπίτι μας με συνέπεια να μην έχουμε αντιληφθεί αν υφίσταται ανάγκη για ανακαίνιση κατοικίας

Η αναγκαστική πολυήμερη διαμονή μας μέσα στο σπίτι μας δίνει την ευκαιρία να διερευνήσουμε και να αναζητήσουμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τη διαβίωση μας, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ευχάριστο από λειτουργική και αισθητική πλευρά γεμάτο θετική ενέργεια. Ακόμη και μία απλή αναδιάταξη του χώρου μπορεί να επιφέρει θετικότητα στη ζωή μας. Η οργάνωση και η τακτοποίηση πραγμάτων στο σπίτι, όπως των χώρων και των επίπλων προσδίδει θετική ενέργεια σε αντίθεση με την ακαταστασία που προκαλεί αρνητική ενέργεια και ενδεχόμενα ασθένεια. Αναφέρουμε εύκολες, μικρές αλλαγές που μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον του σπιτιού.

Αρχικά ξεκινάμε από ένα καλό γενικό καθάρισμα του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, κουφωμάτων, οροφών και δαπέδων. Αφήνουμε για αρκετή ώρα ανοιχτά πόρτες και παράθυρα για καλό αερισμό, να φύγουν οι τοξίνες και ο φρέσκος, καθαρός αέρας να φέρει μέσα την ευεξία, καθώς μειώνει το άγχος και την αρτηριακή πίεση. Στη συνέχεια προχωρούμε στην τακτοποίηση των χώρων. Η ακαταστασία προκαλεί άγχος και καταστρέφει τη θετική ενέργεια. Το συμμάζεμα απαλλάσσει τους χώρους από τα περιττά πράγματα και δημιουργεί ήρεμη, ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τακτοποιούμε το τραπέζι της τραπεζαρίας, του καθιστικού, τον πάγκο της κουζίνας, τα κομοδίνα και τοποθετούμε ανθοδοχεία με φρέσκα λουλούδια και κορνίζες με αγαπημένες φωτογραφίες.

Σε καναπέδες και πολυθρόνες προσθέτουμε επιπλέον μαξιλάρια και ριχτάρια για να αλλάξουμε τη ρουτίνας μας. Η επαφή μας με αυτά τα μαλακά γεμάτα θαλπωρή αντικείμενα αυξάνει το αίσθημα άνεσης και ασφάλειας και διευκολύνει την πολυήμερη παραμονή μας στο σπίτι.

Μία δεύτερη κίνηση είναι να φέρουμε τη φύση μέσα στο σπίτι. Ενσωματώνουμε φυτά και λουλούδια για να επιτύχουμε πολλά οφέλη. Για παράδειγμα τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, ομορφαίνουν το χώρο και του δίνουν προσωπικό ύφος. Ωστόσο, και τα φρέσκα λουλούδια στα ανθοδοχεία βελτιώνουν τη διάθεση μας και διευκολύνουν την παραμονή μας στο σπίτι. Επιλέγουμε φυτά με ωραία άνθη και εύκολη φροντίδα και τα τοποθετούμε κοντά σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα για ηλιακό φως.

Κρεμάμε έργα τέχνης στους τοίχους σε σημεία του σπιτιού με μεγάλη κυκλοφορία. Μπορούμε να ασχοληθούμε με DIY κατασκευές επιστρατεύοντας τη φαντασία μας. Κορνιζάρουμε με αυτοσχέδιες κορνίζες σχέδια και ζωγραφιές των παιδιών μας, μια ωραία λύση απασχόλησης τους κατά την παραμονή τους στο σπίτι. Εναλλακτικά, ανατρέχουμε σε κάρτες από προηγούμενα ταξίδια και επιλέγουμε αυτές που μας προσφέρουν τις καλύτερες αναμνήσεις ή σε αγαπημένα μικρά αντικείμενα, όπως vintage καρφίτσες, που επίσης επιδρούν θετικά στα συναισθήματα μας. 

Εξαιρετικά αποτελέσματα για την έκλυση θετικής ενέργειας στο χώρο προσφέρουν τα αρώματα. Επιλέγουμε ένα αιθέριο έλαιο που αναδίδει αισιοδοξία, όπως λεβάντα, μανταρίνι, δενδρολίβανο και ρίχνουμε μερικές σταγόνες σε ένα διαχύτη. Τα αιθέρια έλαια είναι ασφαλή, χωρίς τοξικότητα και μπορούν να διατηρήσουν για αρκετές ώρες το άρωμα τους στο χώρο προσφέροντας ευχάριστη διάθεση και ευτυχία.

Τέλος κάνουμε ευχάριστα τα βράδια μας φροντίζοντας το φωτισμό των χώρων. Ένα δωμάτιο με κακό φωτισμό δημιουργεί αίσθημα κατάθλιψης. Ελέγχουμε τους λαμπτήρες, καθώς μετά από πολλές ώρες λειτουργίας χάνουν σημαντικό μέρος από την αρχική φωτεινότητα τους. Αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες με νέους που άμεσα θα φωτίσουν το χώρο καλύτερα και εμείς θα αισθανθούμε πιο ζωντανοί και με θετικά αισθήματα. Σε κάθε περίπτωση επιλέγουμε λαμπτήρες θερμού λευκού φωτός που μοιάζει με το κιτρινωπό φως των λαμπτήρων πυρακτώσεως.

Επιπρόσθετα ανάβουμε κεριά στο χώρο που η φλόγα τους προσφέρει ενέργεια και αποτελεί σημείο εστίασης για διαλογισμό και μας βοηθά να ισορροπήσουμε και να διατηρήσουμε  υγιές σώμα και πνεύμα.

Οι ευχάριστες ενασχολήσεις στο σπίτι , όπως η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, η απόλαυση μουσικής ακόμη και η δημιουργική απασχόληση, ζωγραφική, χειροτεχνίες κλπ δίνουν μία ποικιλία στη νέα αυτή καθημερινότητα μας.

Με την επιστροφή στην κανονικότητα μπορούμε να προγραμματίσουμε ευρύτερη ανακαίνιση κατοικίας απευθυνόμενοι στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να συζητήσουμε οικονομικά πακέτα ανακαίνισης.

 Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr


 houzz

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved