Μικρή κουζίνα που φαίνεται μεγάλη. Πως να το πετύχετε.

Γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σύγχρονες κουζίνες δεν είναι ούτε η διακόσμησή του, ούτε η εργονομία τους αλλά το μέγεθός τους; Για την ακρίβεια, οι περισσότερες κουζίνες αξιολογούνται από τους χρήστες ως μικρές. Με άλλα λόγια δηλαδή, οι περισσότεροι ένοικοι θα ήθελαν να είχαν μια κουζίνα με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ασφαλώς, δεν είναι εύκολο να μεγαλώσει κανείς το χώρο της κουζίνας, καθώς οι διαστάσεις καθορίζονται συνήθως απο την κατασκευή σπιτιού. Ακόμη και σε μία ανακαίνιση κουζίνας, δεν είναι πάντα δυνατόν να γκρεμιστούν τοίχοι και να κτιστούν καινούργιοι.

Αφού λοιπόν, δεν μπορείτε να μεγαλώσετε την κουζίνα πραγματικά μπορείτε να την κάνετε να φαίνεται μεγαλύτεροι. Δείτε μερικά δοκιμασμένα μυστικά.

Βάλτε ένα μεγάλο καθρέφτη

Ο καθρέφτης ταιριάζει σε όλους τους χώρους, ακόμη και στην κουζίνα. Μάλιστα, αν η κουζίνα δεν έχει αρκετά παράθυρα, δηλαδή έχει έλλειψη φυσικού φωτισμού, τότε η τοποθέτηση ενός καθρέφτη είναι απαραίτητη.

Επιλέξτε γυαλιστερά υλικά.

Τα υλικά που αντανακλούν το φως, είναι ιδανικά για μικρούς και σκοτεινούς χώρους. Οπότε, ιδανικές επιλογές για μια μικρή κουζίνα είναι το γυαλί, το μέταλλο (πχ. ανοξείδωτος χάλυβας), τα υαλωμένα κεραμικά πλακάκια και οι λακαρισμένες επιφάνειές.

Επιλέξτε απαλά χρώματα.

Τα ανοιχτά χρώματα και ιδιαίτερα οι παστέλ αποχρώσεις, κάνουν ένα χώρο να δείχνει πιο φρέσκος, πιο φωτεινός και πιο ευρύχωρος. Σε μια μικρή κουζίνα επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για όλες τις επιφάνειες: από τους τοίχους και το δάπεδο μέχρι τα ντουλάπια και τις κουρτίνες. Για τα ντουλάπια της κουζίνας ιδανικές επιλογές αποτελούν το λευκό, το γαλάζιο ή το φυσικό πεύκο.

Φωτισμός

Ο επαρκής φωτισμός είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να διαθέτει μια κουζίνα, είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη. Εκτός λοιπόν από το κεντρικό φωτιστικό, μπορείτε να προσθέσετε σποτάκια σε διάφορα σημεία. Τεχνητός φωτισμός, πρέπει να υπάρχει απαραίτητα και στον πάγκο. Τα τελευταία χρόνια, οι σύγχρονες κουζίνες είναι εξοπλισμένες με φωτιστικά, που τοποθετούνται κάτω από τα κρεμασμένα ντουλάπια.

Φυτά στο χώρο

Τα φυτά αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου. Για να προσθέσετε λοιπόν μια πινελιά φρεσκάδας και υγεία στην κουζίνα, τοποθετήστε μερικές γλάστρες με αρωματικά φυτά.

Προσθέστε κάτι εντυπωσιακό που να μαγνητίζει τα βλέμματα  

Σε κάθε χώρο πρέπει να υπάρχουν, ένα ή δύο στοιχεία που να τραβάνε τα βλέμματα –όχι όμως περισσότερα. Για την κουζίνα μπορείτε να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, ένα vintage ψυγείο, μια φανταχτερή κουρτίνα ή ένα εντυπωσιακό στρογγυλό χαλί.

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις πάνω στην ανακαίνιση σπιτιών ή την κατασκευή νέων οικοδομών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρίας Fouskas Construction και να ζητήσετε εντελώς δωρεάν συμβουλή.

Fouskas Construction logo new

www.anakainisispitiou.gr

 

__________________________________________

Photo by Megan Markham on Unsplash

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved