Ο ανακυκλωμένος νιπτήρας RUBBish

Ο νιπτήρας RUBBish από τη MinarcΤα συμβατικά υλικά για νιπτήρες μπάνιου παραχωρούν τη θέση τους σε άλλα καινοτόμα και ανακυκλωμένα.

 

 

 

 

 

Παλαιά ελαστικά αυτοκινήτων περιμένουν την ανακύκλωσηΣτα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος κι της στροφής των ανθρώπων για μια ’πράσινη’ διαβίωση, στη βραβευμένη φίρμα αρχιτεκτόνων Minarc, με έδρα τη Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, πήραν την απόφαση να ανακυκλώσουν τα παλαιά ελαστικά των αυτοκινήτων και να τα μετατρέψουν σε ένα χρήσιμο προϊόν: νιπτήρες μπάνιου.

Ο νιπτήρας είναι ένα λειτουργικό αντικείμενο με έναν απλό σκοπό, οπότε υπάρχει μεγάλη δυνατότητα δημιουργίας ποικιλίας μορφών και υλικών κατασκευής, που να εκπληρώνουν τις απαιτήσεις σε αντοχή, σε πλαστικότητα και υγιεινή χρήση.

Έτσι ο νιπτήρας RUBBish από τη Minarc, ελκυστικός, οικολογικός, από ανακυκλωμένα ελαστικά είναι πραγματικότητα.

 

Εγκάρσια τομή στο νιπτήρα RUBBishΓια να δημιουργηθεί το κατάλληλο υλικό για το νιπτήρα, τα ελαστικά λιώνονται, καθαρίζονται και διαμορφώνονται σε φύλλο πάχους 3χιλ. περίπου, που τεντώνεται σε πλαίσιο από οποιοδήποτε υλικό, που μπορεί να κατασκευαστεί ένα έπιπλο μπάνιου. Στερεώνεται στο νιπτήρα ένα σετ αποχέτευσης και έτσι προκύπτει μια ελαφριά κατασκευή, για την οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρησιμοποιείται λιγότερο από 500γρ. ελαστικού.

 

Ο νιπτήρας RUBBish σε έπιπλο μπάνιουΗ Minarc προτείνει το νιπτήρα σε δύο τυποποιημένα μεγέθη, για εμπορική χρήση, ώστε ένα ευρύ κοινό να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την αειφόρα, καινοτόμα αυτή πρόταση.

 

 

 

 

 

Via: http://3rings.designerpages.com/2010/08/23/rubbish-recycled-rubber-sink-by-minarc/

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved