Οργανώνουμε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας

 

Ολοένα και περισσότερο επικρατεί η αντίληψη ότι ο εξωτερικός χώρος αποτελεί επέκταση του εσωτερικού. Επομένως πρέπει να έχει τις ανέσεις που απολαμβάνουμε στο εσωτερικό του σπιτιού. Καθώς λοιπόν βελτιώνεται ο καιρός έχουμε τη δυνατότητα να περνούμε περισσότερες ώρες στον υπαίθριο χώρο. Μπορούμε να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε τη συντροφιά φίλων και συγγενών.

Η δημιουργία ενός χαλαρωτικού, κομψού υπαίθριου χώρου σε συνδυασμό με ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ελκυστικότητα και την αξία του σπιτιού. Επιπρόσθετα διαμορφώνεται μία όαση για να απολαύσετε την ηρεμία που προσφέρει η φύση.

Η ανακαίνιση της βεράντας μπορεί να την αναδείξει σαν ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε και να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Μπορεί να εξοπλιστεί με ψησταριά, φούρνο και ερμάρια αποθήκευσης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ψησταριάς. Οι φορητές ψησταριές αποτελούν έξυπνη επιλογή για μικρές βεράντες. Λειτουργούν με κάρβουνο ή φυσικό αέριο και είναι εξοπλισμένες με σχάρες. Μεταφέρονται εύκολα και ικανοποιούν κάθε ανάγκη για ψήσιμο. Τα προκάτ μπάρμπεκιου αποτελούν μία άλλη επιλογή, όταν υπάρχει χώρος στη βεράντα, σε πολλές εκδοχές υλικών, π.χ  πυρότουβλα, μπετόν κλπ. Αντίθετα οι κτιστές ψησταριές κατασκευάζονται επιτόπου σύμφωνα με τον διατιθέμενο χώρο στο επιθυμητό σχέδιο.

Τα υπαίθρια καθιστικά αποτελούν ιδανικό μέρος για να περάσετε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές. Μία όμορφη ξύλινη πέργκολα οριοθετεί το χώρο αυτό και ταυτόχρονα προσθέτει αρχιτεκτονικό χαρακτήρα στον κήπο. Υπαίθριοι καναπέδες και τραπεζάκι μέσης προσφέρουν τον απόλυτο χώρο συγκέντρωσης. Το υπαίθριο καθιστικό μπορεί να συνδυαστεί με υπαίθρια κουζίνα και τραπεζαρία και να δημιουργηθεί ένας υπέροχος παρεΐστικος χώρος στον κήπο. Στην περιοχή της κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνεται πάγκος προετοιμασίας, νιπτήρας ακόμη και ψυγείο. Επίσης στον πάγκο μπορεί να ενσωματωθεί και χτιστή ψησταριά και φούρνος. Μία άλλη επιλογή για χαλάρωση στον κήπο αποτελούν οι διάφορες αιώρες που δένονται σε γειτονικά δένδρα ή στηρίζονται σε δική τους βάση.

Σ’ ένα ευρύχωρο κήπο πάντα υπάρχει θέση για ένα κιόσκι. Αποτελεί μία ελκυστική και ταυτόχρονα πρακτική κατασκευή γιατί προσφέρει ένα ευχάριστο, σκιερό χώρο, ανεξάρτητο από το σπίτι, όπου μπορείτε να καθίσετε, να διαλογιστείτε ακόμη και να απολαύσετε τη θέα του κήπου πίνοντας έναν καφέ με τους φίλους σας. Η περίτεχνη από ξύλο κατασκευή του το αναδεικνύει ως το κεντρικό σημείο του κήπου που περιτριγυρίζεται από θάμνους και αναρριχώμενα φυτά.

Χαλάρωση επίσης φέρνει στον κήπο η παρουσία του νερού είτε μέσα από ένα σιντριβάνι ή σαν μικρή λιμνούλα με ή χωρίς καταρράκτη. Ο ήχος του νερού που ρέει σε μία γωνιά του κήπου φέρνει την ηρεμία και η όλη σύνθεση με λίμνη και φυτά ολόγυρα δημιουργεί ένα αγαπημένο καταφύγιο στον κήπο.

Τέλος τα μονοπάτια που διαμορφώνουν διαδρόμους και συνδέουν τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος προσφέρουν ευχάριστες διαδρομές στον κήπο. Επιστρώνονται με διάφορα φυσικά υλικά και οριοθετούνται με φυτά συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός μοναδικού κήπου.

Ο φωτισμός του κήπου αυξάνει τη λειτουργικότητα των υπαίθριων χώρων του, καθώς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε και τις βραδινές ώρες. Σχεδόν όλα τα είδη φωτισμού με τα κατάλληλα φωτιστικά απαιτούνται για το σωστό φωτισμό: γενικός φωτισμός των χώρων, φωτισμός πάνω από το καθιστικό ή την τραπεζαρία, φωτισμός  προσανατολισμού για την κίνηση στα μονοπάτια, αλλά και φωτισμός ανάδειξης των δένδρων και των σημείων ενδιαφέροντος. Επίσης ο εξωτερικός φωτισμός του σπιτιού αυξάνει την ασφάλεια των ενοίκων του.

Ο επανασχεδιασμός του κήπου μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα πακέτα ανακαίνισης της κατασκευαστική εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα για να απολαύσετε όμορφες στιγμές στον κήπο σας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved