Παθητικά σπίτια - Γνωρίστε τα πλεονεκτήματά τους και επιλέξτε τα για μία άνετη ζωή

Όταν μιλάμε για παθητικό σπίτι (passive house) εννοούμε τα σπίτια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, στα οποία η θερμική άνεση αγγίζει την τελειότητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας πολύ καλή μόνωση, τέλειο αερισμό, καθόλου υγρασία…με λίγα λόγια το τέλειο μέρος για να μένετε.

Σε όλα τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται και η πλήρης απουσία θερμογεφυρών, έτσι ανάλογα με την εποχή το σπίτι διατηρεί την μέγιστη θερμοκρασία που χρειάζεται, χωρίς να εισβάλλουν οι ρύποι της ατμόσφαιρας. 

Είναι πολύ σημαντικό ότι στα παθητικά σπίτια τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης υπολειτουργούν και λόγω της μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να αντικατασταθούν με μικρότερης ισχύς συστήματα, μειώνοντας πολύ το αρχικό κόστος χρήσης και εγκατάστασης. 

Αποδοτικότητα

Ανεξαρτήτου κλίματος και περιοχής, τα παθητικά σπίτια έχουν όλο τον χρόνο μία άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία με ελάχιστες απαιτήσεις. Λαμβάνουν ενέργεια από τον ήλιο, γι’ αυτόν τον λόγο ονομάζονται και παθητικά, αφού θερμαίνονται παθητικά ακόμα και μία κρύα μέρα. Αντίθετα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει τον χειμώνα, τα παθητικά σπίτια αναπτύσσουν τεχνικές ψύξης όπως ο νυχτερινός φυσικός αερισμός. Έτσι το σπίτι μπορεί να παραμείνει δροσερό, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καθόλου κλιματισμό.

Οικονομία

Όπως είναι αποδεδειγμένο από τα πολλά χρόνια λειτουργίας των παθητικών σπιτιών, έχουν μειωμένες αποδόσεις σε σχέση με το μικρό επίσης κόστος κατασκευής τους

Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να μετατρέψει το σπίτι του σε παθητικό από συμβατικό, τότε μακροπρόθεσμα θα βγει επίσης κερδισμένος. Σίγουρα πρέπει να πάρετε ιδέες από έναν μηχανικό που γνωρίζει καλά όλες τις αρχές σχεδίασης και ανάπτυξης ενός παθητικού σπιτιού, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να έχει το αποτέλεσμα που θέλει. 

Κοφινάς -  Για passive house, η Νο1 λύση!

Η εταιρεία Κοφινάς θα φροντίσει να χρησιμοποιήσει τις βέλτιστες πρώτες ύλες  με οικολογική ξυλεία άριστης ποιότητας και υλικά που είναι δοκιμασμένα και προσεγμένα. Για όλα τα παθητικά σπίτια η εταιρεία και οι συνεργάτες της έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. 

Επιλέξτε και εσείς ΚΟΦΙΝΑΣ. Δείτε όλα τα σχέδια και τις επιλογές που έχετε. 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved