Πατητή Τσιμεντοκονία: Ένα πλεονεκτικό υλικό στην ανακαίνιση

Το πατητό τσιμεντοκονίαμα μπορεί να το συναντάμε πλέον σε πολυτελείς χώρους μοντέρνας αισθητικής, ωστόσο, ως τεχνική εφαρμόζεται εδώ και αρκετές δεκαετίες. μάλιστα ξεκίνησε να πρώτο χρησιμοποιείται σε δευτερεύοντες και βοηθητικούς χώρους που χρειάζονταν στεγανοποίηση, όπως σε αποθήκες.

Η εφαρμογή του ήταν πολύ απλή, καθώς ο τεχνίτης άπλωνε το κονίαμα στην επιφάνεια και με ένα μυστρί συμπίεζέ το μείγμα έτσι ώστε η επιφάνεια να γίνει λεία και όσο το δυνατόν αδιαπέραστη από το νερό.

Σήμερα ωστόσο, τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι βελτιωμένα, καθώς περιέχουν πρόσθετες ουσίες, που κάνουν την εφαρμογή του τσιμεντοκονιάματος πολύ πιο εύκολη και τις επιφάνειες πιο λείες και αδιάβροχες. Για αυτό το λόγο, η πατητή τσιμεντοκονία επιλέγεται τόσο για σύγχρονες κατοικίες και εμπορικούς χώρους όσο και για βιομηχανικά δάπεδα.

Η προσθήκη ρητινών στον τσιμεντοκονίαμα μπορεί να βελτιώσει πολύ τις ιδιότητες του προϊόντος, όπως την πρόσφυση στο υφιστάμενο δάπεδο και την αντοχή.

Επίσης η πατητή τσιμεντοκονία επιλέγεται ιδιαίτερα σε ανακαινίσεις ξενοδοχείων, όπου απαιτείται η δημιουργία ενός μονοκόμματου δαπέδου που να καθαρίζεται εύκολα. Έτσι, αφαιρείται το παλιό δάπεδο, που μπορεί να είναι λαμινέιτ, ξύλο ή πλακάκι και εφαρμόζεται στρώση τσιμεντοκονιάματος. Το τσιμεντοκονίαμα καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα, καθώς δεν έχει αρμούς.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η πατητή τσιμεντοκονία κυκλοφορεί και σε διάφορα χρώματα. Μάλιστα το χρώμα προστίθεται μέσα στη μάζα του υλικού και έτσι δεν ξεθωριάζει με το χρόνο και τη χρήση, Ωστόσο, οι περισσότεροι διακοσμητές προτιμούν την γκρι απόχρωση που θυμίζει φυσικό τσιμέντο λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του υλικού.

Η αντοχή του δαπέδου με πατητή τσιμεντοκονία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Για αυτό η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, και κυρίως σε πολυσύχναστους χώρους όπως σε εκθέσεις, σε διαδρόμους, σε εμπορικά καταστήματα και αλλού.

Τα εξελιγμένα τσιμεντοκονιάματα με προσθήκη ρητινών μπορεί να καλύψει τόσο οριζόντιες επιφάνειες όπως δάπεδα αλλά και κατακόρυφες όπως τοίχους. Μπορεί επίσης να καλύψει σύνθετους όγκους, όπως πάγκους, χαμηλούς τοίχους, καμπύλες επιφάνειες, μπανιέρες, ράφια, νεροχύτες, σκάλες κ.ά

Υπάρχουν επίσης τσιμεντοκονιάματα που είναι οπλισμένα με ίνες και έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή από το απλό τσιμεντοκονίαμα.

Ως καταλληλότερο δάπεδο εφαρμογής του τσιμεντοκονιάματος είναι το σκυρόδεμα. Ωστόσο, το υλικό μπορεί να εφαρμοστεί και απευθείας πάνω σε πλακάκια ή σε μωσαϊκό. Συνεπώς, η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί μια άριστη επιλογή για οικονομική ανακαίνιση χωρίς την απαίτηση χρονοβόρων και ακριβών αποξηλώσεων, δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί να αφαιρεθεί το δάπεδο.

Για οικονομική προσφορά ανακαίνισης ξενοδοχείων και διαμερισμάτων απευθυνθείτε στο γραφείο του Ιωάννη Φούσκα, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ανακαινίσεων.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr. 

 

 

Πηγή φωτογραφίας

Photo by ROOM on Unsplash

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved