Πώς να διακοσμήσουμε τοίχους με μεγάλο ύψος

Οι χώροι με μεγάλο ύψος δημιουργούν αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Η ανοιχτωσιά που προσφέρουν δίνει μεγάλη ευελιξία οργάνωσης της επίπλωσης. Ωστόσο, οι τοίχοι στους χώρους αυτούς έχουν μεγάλο ύψος και όταν πρόκειται για τη διακόσμηση τους παρουσιάζονται ορισμένα ζητήματα όσον αφορά στις διακοσμητικές επιλογές. Στα πλαίσια ανακαίνισης σπιτιού οι τοίχοι μεγάλου ύψους μπορούν να ανανεώσουν το χώρο με τις λύσεις που προτείνονται παρακάτω.

Τοίχοι με μεγάλο ύψος βρίσκονται σε μεζονέτες, σε κατοικίες με εσωτερικούς εξώστες ή εσωτερικά αίθρια. Επίσης υψηλούς τοίχους μπορεί να έχουν ισόγεια σπίτια με ενσωματωμένη τη στέγη στο εσωτερικό τους. Είναι λοιπόν αναγκαίες ιδέες διακόσμησης των τοίχων αυτών για να αποφεύγονται αμήχανες περιοχές στο σπίτι, αλλά και να υπάρχει αίσθημα οικειότητας και φιλοξενίας. Παράλληλα πρέπει να αποφεύγονται λάθη στις επιλογές διακόσμησης των τοίχων , όπως η λανθασμένη κλίμακα. Για παράδειγμα, εάν σε υψηλό τοίχο κρεμαστούν μικρού μεγέθους αντικείμενα θα χαθούν στον απέραντο χώρο και θα δημιουργούν την αίσθηση της ακαταστασίας. Οι μεγάλοι τοίχοι απαιτούν μεγάλα κομμάτια διακόσμησης που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και θα αναδειχθούν πάνω στους μεγάλους τοίχους. Ένα έργο μεγάλων διαστάσεων ή μία μεγάλη σύνθεση έργων ή φωτογραφιών αποτελούν πολύ καλή επιλογή.

Οι τοίχοι με μεγάλο ύψος αποτελούν πρόκληση για τις επιλογές διακόσμησης. Δεν είναι ανάγκη να θυσιαστεί η ηρεμία διαβίωσης στην απεραντοσύνη του ψηλοτάβανου χώρου. υπάρχουν διαχρονικές λύσεις σε όλα τα στυλ διακόσμησης που προδίδουν ενδιαφέρον και οικειότητα στους χώρους αυτούς.

Αρχικά ξεκινάμε από τη βαφή τους. Μπορούμε να δημιουργήσουμε οπτική ψευδαίσθηση μικρότερου ύψους αν βάψουμε τον τοίχο σε δύο τόνους και μάλιστα σε δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Καλή επιλογή αποτελούν οι γήινοι τόνοι που μειώνουν οπτικά το ύψος. Οπωσδήποτε οι τόνοι θα πρέπει να εναρμονίζονται με τα χρώματα των επίπλων και των υφασμάτων που κυριαρχούν στο χώρο. Στη βάση του τοίχου επιλέγουμε τη σκουρότερη απόχρωση και συνεχίζουμε προς τα πάνω με την ανοιχτότερη. Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε διακοσμητική ταπετσαρία που αναδεικνύει τον ψηλό τοίχο και του δίνει χαρακτήρα. Τολμούμε έντονα χρώματα ή μοτίβα που δεν ξεχειλίζουν στον ανοιχτό χώρο. 

Μία άλλη πρωτότυπη ιδέα που ανταποκρίνεται τέλεια στο ζητούμενο διακοσμητικό αποτέλεσμα είναι η επένδυση με τρισδιάστατα πάνελ 3D που μπορούν να βαφούν σε οποιαδήποτε απόχρωση μετατρέποντας τον τοίχο σε στοιχείο υψηλής αισθητικής.

Τα έργα τέχνης αποτελούν μία άψογη επιλογή για να γεμίσουμε ένα τοίχο μεγάλου ύψους. Η τέχνη αποτελεί μία δημιουργική καλλιτεχνική δραστηριότητα και πρέπει να δίνει το παρόν σε κάθε σπίτι, καθώς του προσδίδει ομορφιά και αξία. Φυσικά επιλέγονται έργα τέχνης που ανταποκρίνονται στις προσωπικές προτιμήσεις όσον αφορά στο είδος και το ύφος της τέχνης. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, όπως πίνακες ζωγραφικής, έργα γλυπτικής, ταπισερί για ένα αισθητικά άρτιο και κομψό αποτέλεσμα που αναβαθμίζει την εμφάνιση του χώρου αξιοποιώντας το μεγάλο ύψος. Πολύ καλή επιλογή αποτελούν τα κάθετα έργα, είτε ένα μεγάλο, είτε ομαδοποίηση περισσότερων μικρότερων. Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και οι εγκαταστάσεις τέχνης (installations), τα τρίπτυχα και τα πολύπτυχα. Η επιλογή έργων με έντονα χρώματα οδηγεί το βλέμμα ψηλά στον τοίχο και έτσι οι τοίχοι γίνονται πιο οικείοι και συνδέονται με τον υπόλοιπο χώρο. Οι συλλέκτες αντικειμένων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ψηλό τοίχο ως υπόβαθρο για να προβάλλουν τις συλλογές τους με ανάρτηση ή πάνω σε ράφια. Οι βιβλιόφιλοι μπορούν εκεί να φιλοξενήσουν τα βιβλία τους. Ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή διαμορφώνουν τη βιβλιοθήκη των ονείρων τους που αναδίδει τη ζεστασιά των βιβλίων. Απαραίτητη βέβαια και η συρόμενη σκάλα που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα βιβλία. Επιπλέον αισθητική προσφέρει η τακτοποίηση των βιβλίων με χρωματική παλέτα.

Οι κουρτίνες από την οροφή έως το δάπεδο είναι σίγουρα μία ασυνήθιστη λύση, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική γιατί αναδεικνύει την ποιότητα και τη φινέτσα των υφασμάτων για κουρτίνες και ντραπαρίες χωρίς να φαίνονται ογκώδεις μέσα στο χώρο. 

Οι τοίχοι με μεγάλο ύψος συνδυάζονται υπέροχα με εντυπωσιακά φωτιστικά. Ένα μεγάλο φωτιστικό που κρέμεται από ψηλά λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην οροφή και τα χαμηλότερα σημεία του χώρου. για παράδειγμα ένας κλασικός πολυέλαιος ή ένα μοντέρνο κρεμαστό φωτιστικό που κρέμεται πάνω από το τραπεζάκι του καθιστικού αποτελεί μία εντυπωσιακή και κομψή επιλογή.

Συζητείστε τις επιλογές για την περίπτωση σας και επιλέξτε το πακέτο ανακαίνισης από την κατασκευαστική εταιρία Fouskas Construction που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας.

fouskas logo new


Πηγή εικόνας: http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2016/04/luxury-apartment-decor-inspiration.jpg

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved