Τα 5 βήματα για να κάνετε το απόλυτο makeover στην κρεβατοκάμαρα

Όμορφες, φιλόξενες και ήσυχες κρεβατοκάμαρες, τις βλέπετε στις ιστοσελίδες διακόσμησης και τις χαζεύετε στα περιοδικά, όμως δεν ξέρετε πώς ακριβώς να δημιουργήσετε την ίδια εικόνα και στο δικό σας υπνοδωμάτιο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το πετύχετε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Διαβάστε παρακάτω τα πέντε βήματα των επαγγελματιών διακοσμητών για ένα makeover κρεβατοκάμαρας που μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα μόλις σαββατοκύριακο.

Επεξεργασία

Κοιτάξτε την κρεβατοκάμαρά σας σαν να την βλέπετε για πρώτη φορά. Είναι ένας άνετος και ελκυστικός χώρος ή είναι ψυχρός ή χαώδης; Πολύ συχνά, τα υπνοδωμάτια γίνονται οι αποθηκευτικοί χώροι των σπιτιών, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε καθόλου άνετα σε αυτά. Το πρώτο βήμα του makeover είναι, λοιπόν, το να δείτε το δωμάτιο με κριτική ματιά και να αποφασίσετε τι θέλετε να κρατήσετε και τι πρέπει να πετάξετε από αυτό. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι το καταφύγιό σας που θα σας χαλαρώνει στο τέλος της ημέρας. Ξεκινήστε τη διαδικασία του makeover εξαλείφοντας οτιδήποτε δεν χρειάζεστε και δεν αγαπάτε. Και το καλύτερο; Είναι δωρεάν!

bedroom makeover03

Αναδιαμόρφωση

Μια αλλαγή στο σπίτι είναι σαν ένα ταξίδι. Χωρίς χάρτη και σαφές πρόγραμμα, ενδέχεται να μην φτάσετε ποτέ στον προορισμό σας. Στο δεύτερο βήμα, θα διαμορφώσετε εκ νέου την επίπλωση του υπνοδωματίου σας, ώστε να ταιριάζει με το όραμά σας. Ξεκινήστε με βασικές ερωτήσεις: Τα έπιπλα σας ταιριάζουν στα γούστα και τις ανάγκες σας; Είναι το κρεβάτι σας αρκετά μεγάλο; Υπάρχει αρκετός χώρος, για να κινείστε άνετα στο δωμάτιο; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σας δίνουν έναν οδηγό για τη δημιουργία της κρεβατοκάμαρας των ονείρων σας.

bedroom makeover02

Επιλογή χρωμάτων

Το χρώμα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή μας. Γι’ αυτό, ένας από τους ευκολότερους τρόπους, για να δώσετε στην κρεβατοκάμαρά σας μια εντελώς νέα εμφάνιση και αίσθηση είναι να αλλάξετε το χρώμα του τοίχου. Το χρώμα που θα διαλέξετε έχει να κάνει φυσικά με τα γούστα σας, αλλά καλό είναι να λάβετε υπόψη και τα έπιπλα και τα αξεσουάρ της κρεβατοκάμαρας. Επιπλέον, σας προτείνουμε να αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα, αφού στόχος του υπνοδωματίου είναι να χαλαρώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όμως, μην σταματήσετε στους τοίχους. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, για να ζωντανέψετε την κρεβατοκάμαρά σας με χρώμα. Τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα χαλιά και τα διακοσμητικά, όλα μπορούν να συμβάλλουν σε ένα φρέσκο και χαρούμενο αποτέλεσμα.

bedroom makeover01

Φρεσκάρισμα

Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους, για να δώσετε στο ιδιωτικό σας καταφύγιο μια εντελώς νέα εμφάνιση είναι με την ανανέωση του κρεβατιού σας. Αυτό μπορεί, φυσικά, να γίνει με την αγορά ενός νέου κρεβατιού, αλλά μπορεί να γίνει και με πιο οικονομικούς τρόπους, όπως νέα κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια και ριχτάρια. Έτσι, το κρεβάτι, ο πρωταγωνιστής σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, θα αναδειχθεί και θα απογειώσει όλο το δωμάτιο.

Αξεσουάρ

Τώρα ήρθε η ώρα να διασκεδάσετε με το πιο δημιουργικό βήμα: προσθέτοντας προσωπικότητα στο δωμάτιο με διάφορα αξεσουάρ. Φωτιστικά, κουρτίνες, μια αναπαυτική πολυθρόνα και διάφορα διακοσμητικά είναι μερικές μόνο από τις πιο απλές ιδέες, για να δώσετε στυλ στην κρεβατοκάμαρά σας.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved