Θελετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας; Δείτε πρώτα μερικά σημαντικά μυστικά

φυτά, διακόσμηση, interior design φυτά, διακόσμηση, interior design

Μερικοί άνθρωποι έχουν φυσικό ταλέντο στο να επιλέγουν τα κατάλληλα χρώματα, έπιπλα, υφάσματα κτλ., ενώ κάποιοι άλλοι χρειάζεται να ψάξουν διεξοδικά σε περιοδικά, σε βιβλία και φυσικά στο διαδίκτυο προκειμένου να αποφασίσουν το στυλ διακόσμησης που θα δημιουργήσουν. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε μερικά από τα πιο σημαντικά μυστικά που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές και οι αρχιτέκτονες.

Βασιστείτε σε ένα χρωματικό σχήμα. Αν είστε αρχάριοι στη διακόσμηση και θέλετε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα αλλά φοβάστε να το κάνετε τότε μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή οδηγία. Επιλέξτε δύο χρώματα και συνδυάστε τα με το ουδέτερο λευκό ή γκρι. Το tip αυτό μπορείτε να το ακολουθήσετε σε όλα τα δωμάτια απλά σε διαφορετικούς συνδυασμούς και αναλογίες.

Το σπίτι πρέπει να δείχνει ψηλότερο. Πράγματι, ένα ψηλό σπίτι αποπνέει άνεση και αρχοντιά. Για να καταφέρετε να δείχνει το σπίτι σας ψηλότερο, θα πρέπει να τονίζετε τις κατακόρυφες γραμμές και να αποφεύγετε τις οριζόντιες. Μια ψηλή μπρεζέρα για παράδειγμα δίνει ύψος στο χώρο σε σχέση με ένα χαμηλό πουφ.

Βάλτε τα πλακάκια στο μπάνιο μέχρι πάνω. Συνήθως για να μειώσουμε το κόστος της στην ανακαίνιση μπάνιου επενδύουμε ένα μόνο μέρος των τοίχων με κεραμικά πλακάκια ενώ το υπόλοιπο κομμάτι το βάφουμε με υδροχρώματα. Ωστόσο, όσο ψηλότερα φτάσουν τα πλακάκια τόσο καλύτερα.

Παίξτε με τις υφές. Το ουδέτερο στυλ διακόσμησης μπορεί να γίνει εξαιρετικά ενδιαφέρον αν παίξετε με διαφορετικά υφάσματα και υλικά. Άλλη αίσθηση δίνει το βαμβακερό ύφασμα στους καναπέδες και εντελώς διαφορετική αίσθηση δίνει το μετάξι στις κουρτίνες. Στη μόδα επίσης είναι τα χοντρά βελούδινα υφάσματα και οι μεγάλες, μάλλινες κουβέρτες που έχουν πλεχτεί με το χέρι.

Αντικαταστήστε μία ή δύο καρέκλες της τραπεζαρίες με αναπαυτικές πολυθρόνες. Η τραπεζαρία μένει αχρησιμοποίητη τις περισσότερες ώρες και ημέρες. Ωστόσο αν αντικαταστήσετε μία ή δύο καρέκλες με αναπαυτικές πολυθρόνες τότε μπορείτε να διαβάζετε την εφημερίδα σας ή να πίνετε τον καφέ και το τσάι σας στην τραπεζαρία.

Αναμίξτε τα σερβίτσια. Ο κανόνας μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιείτε τα σερβίτσια της τραπεζαρίας σε σετ. Ένα σετ μπορεί να περιλαμβάνει τα πιάτα, τις πιατέλες, τα μεγάλα μπολ, ακόμη και τις κούπες. Ωστόσο τα έτοιμα σερβίτσια πολλές φορές είναι δύσχρηστα καθώς περιλαμβάνουν κομμάτια που δεν χρησιμοποιούνται συχνά ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να σπάσουμε μερικά κομμάτια. Αν λοιπόν, θέλετε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή τραπεζαρία αλλά δεν διαθέτετε τα χρήματα για να αγοράσετε ένα ακριβό σερβίτσιο, τότε δοκιμάστε τη λύση του mix and match. Αγοράστε πολύχρωμα πιάτα, πιατέλες από αντικέρ ή έθνικ γαβάθες προκειμένου να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συλλογή σερβίτσιου.

Για προσφορά στην ανακαίνιση κουζίνας επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved