Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αλλάξτε τη θέση των επίπλων στο χώρο;

καθιστικό, σαλόνι, καναπές, τραπεζάκι σαλονιού καθιστικό, σαλόνι, καναπές, τραπεζάκι σαλονιού

Η τοποθέτηση επίπλων στο χώρο δεν είναι τόσο εύκολη και τόσο απλή υπόθεση όσο συχνά φανταζόμαστε. Πράγματι, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να φανταστούν εναλλακτικούς τρόπους τοποθέτησης των επίπλων τους και συχνά καταλήγουν να κάνουν κοινότυπα πράγματα που δεν είναι πάντοτε λειτουργικά ή αισθητικά άρτια.

Η πιο συνηθισμένη διάταξη, ιδιαίτερα στο καθιστικό, είναι η τοποθέτηση των καναπέδων με την πλάτη στον τοίχο, αφήνοντας στο κέντρο ένα μεγάλο κενό χώρο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διάταξη πολλές φορές είναι ψυχρή και ο χώρος μοιάζει με γραφείο παρά με χώρο καθημερινής κατοικίας.

Είναι λογικό επίσης, να δυσκολεύεστε να μετακινείτε τα έπιπλά σας σε διάφορες θέσεις μέχρι να βρείτε την κατάλληλη διάταξη, όχι μόνο επειδή τα έπιπλα είναι βαριά αλλά και επειδή κινδυνεύετε να προκαλέσετε φθορές στα έπιπλα και στα δάπεδα.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν απόλυτα σωστές και λάθος λύσεις στην διάταξη των επίπλων στο χώρο. Υπάρχουν φυσικά αρκετές κατευθυντήριες γραμμές που μας βοηθούν να σκιαγραφήσουμε κάποιες λύσεις, αλλά όπως οποιαδήποτε δημιουργική διαδικασία οι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν είναι πολλές. Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού είναι υποκειμενικό, καθώς οι ανάγκες των χρηστών και το γούστο τους διαφέρουν από άτομο σε άτομο.  

Όταν πρόκειται να αλλάξουμε τις θέσεις των επίπλων στο χώρο υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν. Καταρχάς θα πρέπει να σκεφτούμε για ποιο λόγο θα χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο χώρο, ποιες θα είναι δηλαδή οι λειτουργίες του. Αναπόφευκτα επίσης θα πρέπει να σκεφτούμε ποιοι χρήστες θα τον χρησιμοποιούν. Κατανοώντας σωστά τις ανάγκες του χώρου, θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε και τα κατάλληλα έπιπλα. Αν για παράδειγμα, μας αρέσει να ξεκουραζόμαστε στο καθιστικό, να βλέπουμε τηλεόραση στους καναπέδες ή ακόμη και να παίρνουμε έναν μικρό υπνάκο, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε τους αντίστοιχους καναπέδες. Αν στο σπίτι υπάρχουν έφηβοι, τότε ίσως θα τους άρεσε να προσθέσουμε μία αναπαυτική πολυθρόνα – σάκο, αλλά και ένα χαμηλό τραπεζάκι για φαγητό. Αν έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι, που απλώνουν πολλά παιχνίδια στο πάτωμα, τότε ίσως θα έπρεπε να αγοράσουμε ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο για να μπορούν να βάζουν γρήγορα τα παιχνίδια τους μέσα.

τραπεζι, τραπεζάκι, ικεα Τραπεζάκι ΙΚΕΑ με φωτεινό και έντονο χρώμα που μετακινείτε εύκολα, ιδανικό για νέους και εφήβους.

αποθήκευση, παιχνίδια, κουτιά, καλάθια, ΙΚΕΑ, καλάθια παιχνιδιών ΙΚΕΑ, κουτια ΙΚΕΑ Καλάθια και κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών ΙΚΕΑ. Τα κουτιά αποθήκευσης εκπαιδεύουν τα παιδιά να μαζεύουν και να οργανώνουν τα παιχνίδια τους.

Η κυκλοφορία επίσης του χώρου είναι εξαιρετικά σημαντική. Προτού, αποφασίσετε τη διάταξη των επίπλων, θα πρέπει να μελετήσετε τις θέσεις των πορτών και των παραθύρων  και τις διαδρομές που θα ακολουθείτε. Καλώς η κακώς, δεν πρέπει να κάνετε κύκλους προκειμένου να κινηθείτε μέσα στο χώρο. Ανάμεσα από τα έπιπλα επίσης θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος, έτσι ώστε να μπορείτε να κινήστε ανάμεσα χωρίς να σκοντάφτετε ή να προκαλείτε ζημιές. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε σε αντικείμενα και έπιπλα που δεν είναι τόσο σταθερά και μπορούν να πέσουν, ιδιαίτερα όταν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι. Τέτοια αντικείμενα είναι τα φωτιστικά, τα βάζα, τα διακοσμητικά ή ακόμη και η τηλεόραση και θα πρέπει να τοποθετούνται μακριά από ζώνες κυκλοφορίας.

Όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε ιδιαίτερους χώρους και όλοι ζούμε με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, αυτό αλλάζει με το χρόνο, καθώς αλλάζουν οι οικογένειές μας, μεγαλώνουν ή μικραίνουν, και έτσι αλλάζουν και οι τρόποι που χρησιμοποιούμε τους χώρους μας. Για αυτό το λόγο, πάντα υπάρχει ένα καλός λόγος να κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού και να αλλάξουμε τις θέσεις των επίπλων μας.

Ωστόσο, ακόμη και αν αποφασίσετε να κάνετε μια γρήγορη και οικονομική ανακαίνιση αλλάζοντας απλώς τις θέσεις των επίπλων στο χώρο, θα πρέπει να συνυπολογίσετε πολλές παραμέτρους. Οι επαγγελματίες έχουν αναπτύξει την ικανότητα αντίληψης του χώρου και είναι σε θέση να βρουν την κατάλληλη λύση, κάνοντας μερικά διερευνητικά σχέδια. Η κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα αναλαμβάνει τη ανακαίνιση και διακόσμηση του χώρου σας σε προσιτές τιμές με συνέπεια παράδοσης.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved