Τραπεζαρίες για όλα τα γούστα

Η τραπεζαρία δεν είναι απλά και μόνο ένα έπιπλο, αλλά το σύμβολο της οικογενειακής συνάθροισης, των φιλικών γευμάτων, των ωραίων συναντήσεων, των ζωηρών παιχνιδιών. Πρόκειται για ένα έπιπλο επενδεδυμένο με τόσα συναισθήματα και αναμνήσεις όσες και οι συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από αυτό. Εν όψει, μάλιστα, των εορτών, αν ακόμα δεν έχετε εντάξει στην επίπλωση του σπιτιού σας μια τραπεζαρία, ίσως να θέλατε να το προγραμματίσετε. Συνήθως οι τραπεζαρίες είναι από ξύλο, από τζάμι ή από μέταλλο. Ωστόσο, το ξύλο παραμένει σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις, καθώς είναι και το πιο ανθεκτικό. Ας δούμε μερικές κλασικές τραπεζαρίες, που αντέχουν στο χρόνο τόσο από άποψη στυλ όσο και ποιότητας.

Το House of Classic, πρωτοπόρος του κλασικού επίπλου στην Ελλάδα, διαθέτει ευρεία γκάμα επίπλων ύψιστης ποιότητας και απαράμιλλου στυλ. Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης, οι ιδέες που ακολουθούν θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Αν στο σπίτι σας διαθέτετε ευρύχωρο σαλόνι ή ακόμα και ξεχωριστό χώρο για την τραπεζαρία, όπως συνηθιζόταν στα παλιά σπίτια, τότε μπορείτε να στοχεύσετε σε μια μεγάλη τραπεζαρία σαλονιού, που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα οχτώ άτομα, ίσως και δέκα, ανάλογα με τις καρέκλες. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα επιμηκυνόμενο τραπέζι, ώστε να το έχετε στη μικρή του διάσταση όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Τέτοια τραπέζια, για να “κλέψουν” λίγο τον όγκο τους, έχουν περίτεχνα σκαλίσματα που τους δίνουν χάρη και κομψότητα. Φυσικά, ένα τόσο βαρύτιμο τραπέζι θα πρέπει να συνοδεύεται από καρέκλες του ίδιου επιπέδου, όπως οι εικονιζόμενες που έχουν ενιαία πλάτη και δερμάτινη επένδυση.

τραπεζαρία, κλασική, κλασικό έπιπλο

Αν στοχεύετε σε κάτι πιο απλό και οικονομικό, τότε θα μπορούσατε να επιλέξετε μια ρουστίκ τραπεζαρία. Οι λιτές γραμμές, η παχιά τάβλα και τα γερά πόδια αυτού του τραπεζιού του δίνουν ένα πιο country στυλ και ο μηχανισμός butterfly το καθιστά απόλυτα εργονομικό. Οι καρέκλες, φυσικά, συμπληρώνουν ένα δεμένο σύνολο που αποπνέει ζεστασιά.

τραπεζαρία,

Μια ιδανική τραπεζαρία για συναθροίσεις και επιτραπέζια παιχνίδια επιβάλλεται να έχει στρογγυλό ή οβάλ σχήμα. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι αρκετά κλασική, κομψή και το ζεστό κόκκινο χρώμα του ξύλου θα κάνει το σαλόνι σας να δείχνει πολύ φιλόξενο και οικείο.

τραπεζαρία, κλασικά έπιπλα

Τέλος, μία ιδέα για τους πιο τολμηρούς είναι, εφόσον επιλέξετε ένα απλό σχέδιο όπως το ρουστίκ τραπέζι, να το συνδυάσετε με διαφορετικές καρέκλες. Έτσι, θα δώσετε μια πιο μοντέρνα διάθεση στην τραπεζαρία σας και το αποτέλεσμα θα “κλείνει το μάτι” στον επισκέπτη! Όποια τραπεζαρία κι αν επιλέξετε, σημασία έχει να την ευχαριστηθείτε με αγαπημένους σας ανθρώπους, μιας και κάπως έτσι παίρνει ζωή ένα έπιπλο!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved