Τρόποι για να εισάγουμε τα φυτά στη διακόσμηση του χώρου

Τα φυτά είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον πλανήτη μας. Για αυτό λοιπόν, μη διστάσετε να τα εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Οι ειδικοί που ασχολούνται με τη διακόσμηση και της ανακαίνιση αγαπούν ιδιαίτερα τα φυτά, όχι μόνο για τα μπαλκόνια, τις αυλές και τους κήπους αλλά και για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Δείτε λοιπόν, έξυπνους τρόπους για να εντάξεται τα φυτά στη διακόσμηση.

Α) Σε κάποια μικρή ή μεγάλη γλάστρα. Υπάρχουν ειδικές γλάστρες που ανακυκλώνουν το νερό του ποτίσματος από την βάση της γλάστρας προς τα πάνω. Έτσι το νερό δεν τρέχει από τον πάτο της γλάστρας και δεν χρειάζεται πιάτο συλλογής νερών. Υπάρχουν επίσης γλάστρες με ενσωματωμένα ροδάκια που βοηθούν την εύκολη μετακίνηση τους, όταν για παράδειγμα απαιτείται τοπικό καθάρισμα.

Ασφαλώς, οι πιο δημοφιλής επιλογή είναι οι μικρές, διακοσμητικές γλάστρες, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφια, πάγκους και τραπέζια. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ όμορφες γλάστρες –συνήθως κεραμικές ή πλαστικές- σε πολλά χρώματα.

β'αση γλάστρας από ΙΚΕΑ

Φωτογραφία: Βάση γλάστρας με ρόδες από ΙΚΕΑ

Β) Σε ανθοδοχείο. Όλες οι μεγάλοι οίκοι διακοσμητικών αντικειμένων -από τον οίκο Versace μέχρι το οίκο Kartell- παράγουν διακοσμητικά βάζα. Στο βάζο, τοποθετούνται λουλούδια και φυτά σε όμορφες συνθέσεις. Ακόμη και ένα απλό κλαδί, κομμένο από το κήπο, μπορεί να αναδειχτεί αν τοποθετηθεί σε ένα όμορφο ανθοδοχείο.  

Στο βάζο, τα φυτά δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό ακόμη και αν ανανεώνουμε συχνά το νερό. Ασφαλώς, μπορούμε να επιλέξουμε και ψεύτικα φυτά, αν και το αληθινό φυτό μοιάζει πάντα πιο ζωντανό.  

Γ) Μικροί κάκτοι. Οι κάκτοι τοποθετούνται σε γυάλες ή μικρές γλάστρες. Δεν αναπτύσσουν μεγάλο ριζικό σύστημα και δεν απαιτούν πολύ νερό. Αποτελούν, όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, που μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφια, βιβλιοθήκες, τραπέζια, μέσα σε δίσκους κτλ.

Δ) Αρωματικά φυτά. Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μαγειρική έχουν ανακαλύψει την αξία των φρέσκων αρωματικών φυτών. Κάθε σύγχρονη κουζίνα, είναι πλέον εξοπλισμένη με μικρές γλάστρες, που έχουν φυτεμένα διάφορα αρωματικά φυτά, όπως μαϊντανό, δυόσμο κτλ.

Τα φυτά ανανεώνουν τη διακόσμηση του χώρου και προσφέρουν ένα αέρα φρεσκάδας και υγείας.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα φυτά στον εσωτερικό χώρο, όχι μόνο βοηθούν την ψυχολογία μας αλλά ανανεώνουν και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε όλα τα οφέλη των φυτών στη διακόσμηση, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα τουλάχιστον φυτό σε κάθε δωμάτιο.

Πολλοί ρωτούν αν μπορούν να βάλουν κάποιο φυτό στο υπνοδωμάτιο: Η απάντηση των ειδικών είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει κανέναν πρόβλημα να βάλετε ένα η περισσότερα φυτά στο χώρο που κοιμάστε.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στην ανακαίνισή σπιτιού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

______________

Image by Milada Vigerova from Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved