TsDeco: Έπιπλα μπάνιου, σωστά αξεσουάρ και κατάλληλος φωτισμός

Ο χώρος της υγιεινής σας είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού. Εκεί χαλαρώνετε μετά από μία δύσκολη μέρα, κάνοντας ένα ντουζ και ετοιμάζεστε για όλες τις δραστηριότητες που έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα έπιπλά του έχουν αρχίσει να φθείρονται και πρέπει να τα αλλάξετε, ο φωτισμός είναι παλιός και ίσως νέες εγκαταστάσεις φωτίσουν καλύτερα τον χώρο σας, κάντε πράξη αυτήν την αλλαγή με ολοκαίνουργια έπιπλα μπάνιου, αξεσουάρ μπάνιου, καθρέπτες, καινούργιο ντουλάπι και προτάσεις φωτισμού για κάθε σημαντική πτυχή του χώρου υγιεινής. 

Αν ψάχνετε μοναδικές προσφορές  σε έπιπλα μπάνιου σας προτείνουμε κάποιες που ξεχωρίσαμε. 

Πίσω από το ηλεκτρονικό κατάστημα Tsdeco βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τις τάσεις της μόδας στον χώρο του μπάνιου, προσφέροντας ιδέες και λύσεις, ώστε το μπάνιο σας να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ξεκινήστε αλλάζοντας τα είδη υγιεινής που έχουν παλιώσει! Οι λεκάνες μπάνιου και οι ντουζιέρες είναι ανάμεσα στα είδη που χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Επιλέξτε ανάμεσα σε λεκάνες χαμηλής πιέσεως, κρεμαστές λεκάνες, ασιατικού τύπου και σε ντουζιέρες-μπανιέρες.

Ανάμεσα στα έπιπλα μπάνιου βρίσκουμε και τον νιπτήρα μαζί με τους καθρέπτες μπάνιου. Οι καθρέπτες μπάνιου μπορούν να είναι με ντουλάπι (δείτε εδώ) ή χωρίς, γωνιακοί ή ανοξείδωτοι σε όποιες διαστάσεις και υλικά θέλετε. 

Δείτε μία μεγάλη ποικιλία από καθρέπτες σε προνομιακές τιμές και αποστολή στον χώρο σας. 

Φωτίστε το!

Σημαντικός κλάδος και ο φωτισμός στο μπάνιο. Εκτός από τα αξεσουάρ και τα είδη μπάνιου, τα φωτιστικά συμμετέχουν και αυτά στο να είναι λειτουργικό το μπάνιο σας. Ο φωτισμός μπορεί να ενσωματωθεί στον καθρέφτη για μεγαλύτερη άνεση. 

Μπείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα TsDeco για να βρείτε τις πιο ανανεωμένες προτάσεις για το μπάνιο σας. Έπιπλα, αξεσουάρ και μοναδικά είδη μπάνιου μέσα από μία ολοκληρωμένη ποικιλία σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 100€ στα έπιπλα μπάνιου.

Σχετικά Άρθρα

 • Φωτισμός: Συμβουλές για ένα ατμοσφαιρικό και απόλυτα λειτουργικό φωτισμό στην κατοικία Φωτισμός: Συμβουλές για ένα ατμοσφαιρικό και απόλυτα λειτουργικό φωτισμό στην κατοικία

  Το φως είναι το άυλο στοιχείο της διακόσμησης ενός χώρου. Ωστόσο, αποτελεί ένα βασικότατο εργαλείο που επηρεάζει όχι μόνο την ατμόσφαιρα του χώρου αλλά και τη λειτουργικότητά του. Σε περίπτωση που έχετε απευθυνθεί σε επαγγελματία διακοσμητή θα πρέπει να ζητήσετε η μελέτη να περιλαμβάνει και ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού. Για μελέτη διακόσμησης και φωτισμού σε ανακαίνιση σπιτιου απευθυνθείτε στη κατασκευαστική εταιρεία ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα.

 • Οι καλύτερες αγορές Χριστουγέννων, έχουν όνομα: BoConcept Οι καλύτερες αγορές Χριστουγέννων, έχουν όνομα: BoConcept

   boConcept offers01

  Η BoConcept αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες επίπλων της Δανίας, με περισσότερα από 250 καταστήματα, Inspiration Stores ή Studios, σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 • Εξοπλισμός μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Εξοπλισμός μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  Ανακαίνιση μπάνιου στην Αγ. Παρασκευή από την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας

  Ο εξοπλισμός του μπάνιου περιλαμβάνει κυρίως την επίπλωση (ντουλάπια και ράφια) και τα αξεσουάρ (σαπουνοθήκες, καλαθάκια, πατάκια κτλ). Η επιλογή του καταλληλότερου εξοπλισμού γίνεται πρωτίστως με κριτήρια τη λειτουργία και την ασφάλεια και δευτερευόντως με κριτήρια την αισθητική και τη διακόσμηση. Η κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας μπορεί να σας προτείνει μια οικονομική ανακαίνιση μπάνιου με λειτουργικό σχεδιασμό και με πιστοποιημένα υλικά και εξοπλισμό.

  Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους βασικότερους χώρους της κατοικίας. Ωστόσο, το διαθέσιμο εμβαδόν είναι συχνά περιορισμένο. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια. Ο εξοπλισμός του μπάνιου (είδη υγιεινής, επίπλωση και αξεσουάρ) έχουν πρωτίστως χρηστικό χαρακτήρα και δευτερευόντως διακοσμητικό. Για την επιλογή του καταλληλότερου εξοπλισμού ο μελετητής θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα παρακάτω δεδομένα:

  • Τα χαρακτηριστικά του χώρου (γεωμετρία, μέγεθος, ανοίγματα κτλ)
  • Τη επιθυμητή λειτουργία του μπάνιου (μικρό μπάνιο για ξένους, μεγάλο μπάνιο με μπανιέρα και ντουζιέρα, μπάνιο για παιδιά, μπάνιο για ΑΜΕΑ κτλ)
  • Τι ιδιαίτερες ανάγκες των χρηστών.

  Το μπάνιο, όπως και η κουζίνα, αποτελούν τους λεγόμενους υγρούς χώρους, παρουσιάζουν δηλαδή το πρόβλημα της υγρασίας και της άμεσης πτώσης νερών. Για αυτό το λόγο ο εξοπλισμός θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια.

  • Αντοχή στην υγρασία. Ανάλογα με την θέση του εξοπλισμού και τη χρήση του μπορεί να απαιτείται μικρή αντοχή στην υγρασία (αντοχή στους υδρατμούς) ή μεγαλύτερη αντοχή (αντοχή στην άμεση και συνεχή πτώση νερού)
  • Μηχανική αντοχή. Ο εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα τα αναρτημένα ράφια και ντουλάπια, πρέπει να τοποθετείται με ασφάλεια έτσι ώστε να αντέχει στη χρήση και στο αναμενόμενο βάρος.
  • Μειωμένη ολισθηρότητα. Στους υγρούς χώρους, τα υλικά πρέπει να έχουν μειωμένη ολισθηρότητα έτσι ώστε να αποτρέπονται ατυχήματα. Σε περίπτωση που υπάρχει ανησυχία για πτώση συνιστάται μπορεί να τοποθετηθεί αντιολισθητικό χαλάκι (βεντούζα) στον πάτο της μπανιέρας.
  • Ασφάλεια χρήσης. Ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων συμβαίνουν στο χώρο του μπάνιου. Για αυτό το λόγο ο εξοπλισμός πρέπει να είναι πιστοποιημένος ως προς την ασφάλειά του. Γενικά συνιστάται η επιλογή είδη υγιεινής με καμπυλωμένες άκρες. Ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των χρηστών, μπορεί να απαιτηθεί και η τοποθέτηση χειρολαβών στη μπανιέρα και στην λεκάνη. Οι λαβές βοηθούν το χρήστη να σηκώνεται, να κάθεται αλλά και να πιάνεται με ασφάλεια.
  • Αντοχή στις χημικές ουσίες και στα καθαριστικά. Οι υγροί χώροι αντιμετωπίζουν προβλήματα μούχλας, μικροβίων και αλάτων και ως εκ τούτου ο εξοπλισμός θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Τα υλικά του εξοπλισμού θα πρέπει να αντέχουν σε ισχυρές καθαριστικές ουσίες.

  Σε περίπτωση που κάποιος από τους χρήστες αντιμετωπίζει κινητικά ή άλλα παρόμοια προβλήματα (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, άτομα με μειωμένη όραση) ο μελετητής θα πρέπει να επιλέξει ειδικό εξοπλισμό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν είδη υγιεινής για ΑΜΕΑ αλλά και εξοπλισμός κατάλληλος για ηλικιωμένους.

  Τα αξεσουάρ. Εκτός από τα είδη υγιεινής και την επίπλωση, σημαντικό ρόλο στον εξοπλισμό του μπάνιου παίζουν τα αξεσουάρ, όπως οι πετσετοθήκες, οι χαρτοθήκες, οι κρεμάστρες, οι σαπωνοθήκες, το πιγκάλ, τα ραφάκια,, το καλάθι των άπλυτων ρούχων, ο καθρέφτης, τα πατάκια μπάνιου, η κουρτίνα μπάνιου, διάφορα κουτιά και μπουκάλια. Μερικά από αυτά τα στοιχεία είναι σταθερά (για παράδειγμα ο καθρέφτης και οι πετσετοθήκες) ενώ άλλα είναι κινητά (για παράδειγμα τα πατάκια, τα καλάθια, τα πιγκάλ κτλ.). Τα αξεσουάρ εμπλουτίζουν το μπάνιο, ωστόσο θα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε αφενός η χρήση τους να είναι εύκολη αφετέρου να μην παρεμποδίζουν την κίνηση στο χώρο.

  Ο καθρέφτης αποτελεί ίσως το πιο απαραίτητο στοιχείο του μπάνιου. Διατίθεται είτε ως ανεξάρτητο αντικείμενο, είτε ενσωματωμένος σε έπιπλο. Το έπιπλο του καθρέφτη αναρτάται στον τοίχο και συχνά περιλαμβάνει ντουλάπια, ράφια και φωτισμό. Υπάρχει περίπτωση, ο καθρέφτης να είναι μια απλή επιφάνεια που επικολλάται μόνιμα στον τοίχο ακριβώς όπως τα πλακάκια. Η συνηθέστερη θέση του καθρέφτη είναι πάνω από το νιπτήρα χωρίς να αποκλείονται και άλλες θέσεις.

  Τα συνηθέστερα αξεσουάρ του νιπτήρα είναι η σαπουνοθήκη, ο σαπουνοδότης, οι πετσετοκρεμάστρες, οι θήκες και τα ράφια προϊόντων περιποίησης (οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, χτένες, αρώματα και καλλυντικά). Τα συνηθέστερα αξεσουάρ της μπανιέρας και του ντούζ είναι τα ράφια για την τοποθέτηση προϊόντων περιποίησης (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, άλατα κτλ), το αντιολισθητικό χαλάκι, το κάθισμα, πετσετοκραμάστρα και η κουρτίνα μπάνιου. Χρήσιμη είναι επίσης και η τοποθέτηση χειρολαβής ειδικά αν η μπανιέρα χρησιμοποιείται από ηλικιωμένα άτομα. Τα συνήθη αξεσουάρ της λεκάνης αποχωρητηρίου είναι η θήκη για το χαρτί υγείας, το πιγκάλ και το καλαθάκι. Στον εξοπλισμό επίσης ανήκουν και οι συσκευές θέρμανσης, ο φωτισμός και τα εξαρτήματα κρουνοποιίας (βρύσες και καζανάκι).

  Τα έπιπλα. Τα έπιπλα του μπάνιου χρησιμοποιούνται κυρίως ως χώροι αποθήκευσης απορρυπαντικών, καλλυντικών, χαρτικών κ.ά. Τα σταθερά έπιπλα τοποθετούνται συνήθως κάτω από το νιπτήρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις αλλά και στους τοίχους (αναρτημένα ράφια και ντουλάπια). Εφόσον οι διαστάσεις του χώρου επαρκούν, μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερα έπιπλα αποθήκευσης όπως στήλες και συρταριέρες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμοπαράδοτα έπιπλα σε διάφορα σχέδια και στυλ. Ωστόσο, ο μελετητής συχνά «αναγκάζεται» να σχεδιάσει πρωτότυπα έπιπλα για το μπάνιο καθώς τα ετοιμοπαράδοτα δεν ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις. Στην περίπτωση των ετοιμοπαράδοτων επίπλων τα πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό κόστος αλλά και τα πιστοποιημένα υλικά. Στην περίπτωση των επίπλων κατά παραγγελία το πλεονέκτημα είναι ότι το έπιπλο προσαρμόζεται άριστα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χώρου και των χρηστών. Εκτός από τα σταθερά έπιπλα, στο εμπόριο κυκλοφορούν και κινητά ή τροχήματα έπιπλα, όπως ραφιέρες και σκαμπό.

  Όσον αφορά στα υλικά της επίπλωσης μπάνιου, τα συνηθέστερα υλικά είναι το ξύλο και τα βιομηχανικά προϊόντα του ξύλου όπως το MDF, οι καπλαμάδες, οι ινοδσανίδες κτλ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση χρήσης μεταλλικών και πλαστικών επίπλων καθώς και γυάλινων ραφιών.

  Οι δυνατότητες συνδυασμών υλικών και μορφών είναι απεριόριστες. Ωστόσο, πριν ο μελετητής επιλέξει το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα και τα υλικά θα πρέπει πρώτα να επιλύσει την κάτοψη του μπάνιου, δηλαδή να προσδιορίσει τη θέση των ειδών υγιεινής, των σωμάτων θέρμανσης, καθώς και τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved