Τα ανδρικά αξεσουάρ έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια για να αποδείξουν ότι η κομψότητα και το στυλ δεν περιορίζονται από το φύλο. Μπορεί στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνδρες να εντάσσουν ξεχωριστά κοσμήματα και αξεσουάρ στις εμφανίσεις τους, η αλήθεια είναι όμως πως δεν αποτελεί επίτευγμα της σύγχρονης μόδας αυτή η επιλογή.

Καθαρές γραμμές, απλότητα, απαλές αποχρώσεις, φυσικά υλικά και άνεση στους χώρους: η τάση στη διακόσμηση που γίνεται στυλ. Το Japandi είναι ο συνδυασμός ιαπωνικού και σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης, που εστιάζει σε μινιμαλιστικές αρχές σχεδιασμού με υψηλή λειτουργικότητα και ταυτόχρονα ευχάριστη αισθητική. Συνδυάζει τον διαχρονικό παραδοσιακό ιαπωνικό σχεδιασμό με τον μοντέρνο ρουστίκ σκανδιναβικό φέρνοντας κοντά τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων.

Η αλλαγή της διακόσμησης ενός χώρου – ακόμη και μια μικρή αλλαγή σε μερικά διακοσμητικά αντικείμενα – δεν ανανεώνει απλά το χώρο αλλά μπορεί να αλλάξει και την ψυχολογική σας διάθεση: να σας γεμίσει αισιοδοξία, ενέργεια και ενθουσιασμό.

Δεδομένου λοιπόν, ότι ο χώρος επηρεάζει τη ζωή μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθούμε πριν μπούμε στη διαδικασία της ανακαίνισης (ακόμη και αν πρόκειται για μια γρήγορη και φτηνή ανακαίνιση) αφορά στον τρόπο ζωής που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο νέο μας σπίτι.

Η μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι, δημιουργεί ενθουσιασμό αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει άγχος και αβεβαιότητα. Αν η διαδικασία γίνει σωστά τότε ο ανακαινισμένος χώρος θα είναι άνετος και χαρούμενος. Αν αντίθετα γίνουν πολλά λάθη, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας δύσχρηστος χώρος, γεμάτος αταίριαστα έπιπλα, χρώματα και υφάσματα. 

Ωστόσο, με καλό προγραμματισμό και ακολουθώντας τρεις βασικές συμβουλές που δίνουν όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες, τότε οι πιθανότητες να δημιουργηθεί ο χώρος των ονείρων σας, αυξάνονται σημαντικά. 

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 και την Ιαπωνία να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας των ημερών έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Ιαπωνικό στυλ, που έχει διαχρονική επίδραση στην αρχιτεκτονική και στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων του δυτικού κόσμου. 

Η εκμάθηση Αγγλικών είναι εξαιρετικά σημαντική σήμερα, για την ακρίβεια, θα μπορούσαμε να πούνε ότι η πολύ καλή γνώση Αγγλικών πλέον θεωρείται αυτονόητη για πολλά επαγγέλματα αλλά και για πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι γονείς ξεκινούν μαθήματα αγγλικών στα παιδιά τους όσο το δυνατόν νωρίτερα. Επίσης, είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται και πολύ η ζήτηση μαθημάτων από ενήλικες.

Τα υπνοδωμάτια είναι ίσως οι πιο προσωπικοί χώροι του σπιτιού, μαζί ασφαλώς με το μπάνιο. Σπάνια ένας ξένος επισκέπτης εισέρχεται στα υπνοδωμάτια του σπιτιού. Αυτό, συχνά συμβάλει στην παραμέλησή της διακόσμησης των υπνοδωματίων, καθώς πολλοί άνθρωποι σκέφτονται «Αφού δεν θα το δει κανείς γιατί να κάνω ανακαίνιση;» και «Γιατί να αλλάξω τη διακόσμηση αν είναι να την βλέπω μόνο εγώ;»

Αυτή βέβαια η λογική, είναι λανθασμένη, καθώς το σπίτι πρέπει να το χαιρόμαστε πρώτα από όλα εμείς και ύστερα οι επισκέπτες. Ειδικά τα υπνοδωμάτια, πρέπει να προσφέρουν χαλάρωση, θαλπωρή και ηρεμία, να έχουν αισιόδοξη διακόσμηση και να δημιουργούν ευχάριστες σκέψεις στους ενοίκους του σπιτιού .

Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες για να ανανεώσετε εύκολα την ατμόσφαιρα του μεγάλου υπνοδωματίου χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. 

Οι όμορφες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες και νύχτες και γενικά κάθε καλοκαιρία μας στρέφουν προς τον εξωτερικό χώρο ή τον κήπο που διαμορφώνεται ως επέκταση του σπιτιού μας. Ωστόσο, ο υπαίθριος χώρος διαφοροποιείται από τον εσωτερικό χώρο, καθώς προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες. Για παράδειγμα μπορούμε να τον περιβάλλουμε με δένδρα, φυτά και άνθη και να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

Ψάξαμε στο διεθνή τύπο - στα μεγαλύτερα περιοδικά διακόσμησης - και συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές διακόσμησης που δίνουν οι πιο έμπειροι επαγγελματίες διακοσμητές στους πελάτες τους.

Δείτε κάποιες από τις συνηθισμένες αλλά και από τις πιο απλές συμβουλές των διακοσμητών:

Το καλοκαίρι μπήκε, η διάθεση όλων μας έχει αλλάξει και εσύ νιώθεις ότι είναι καιρός για μια ανανέωση. Θες να κάνεις μια αλλαγή, να δώσεις άλλο αέρα στο σπίτι σου χωρίς, όμως, να ξοδέψεις πολλά και χωρίς να καταλήξεις να κάνεις ολική ανακαίνιση. Έχουμε βρει την τέλεια λύση και τη μοιραζόμαστε μαζί σου: κουρτίνες. Είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να αλλάξεις την εικόνα ενός χώρου μέσα σε λίγα λεπτά. Στο Metridis Philosophy υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να δημιουργήσεις την ατμόσφαιρα που θες. Με μικρές αλλαγές σε καίρια σημεία, το σπίτι σου θα αποκτήσει νέα πνοή.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved