Πως να κερδίσετε κατατάξεις & επισκεψιμότητα για το site σας

Το site είναι κάτι που ετοιμάζεται με κόπο και πολύ μεράκι. Δεν είναι λίγοι οι οποίοι πραγματικά βάζουν τη ψυχή τους στη διαδικασία κατασκευής είτε περιμένοντας τα μεγάλα οφέλη του – αν μιλάμε για site επιχείρησης ή e-shop – είτε γιατί το site πραγματικά αφορά κάτι που τους ενδιαφέρει και θέλουν να το μοιραστούν με όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί αισθάνονται μια μεγάλη απογοήτευση όταν βλέπουν ότι η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους είναι πάρα πολύ χαμηλή. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: δεν τα πάνε καλά στις μηχανές αναζήτησης.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά όταν γίνεται μια αναζήτηση στη Google ή κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης, οι αλγόριθμοι δεν ψάχνουν μόνο για τα πιο σχετικά sites με την αναζήτηση. Σκοπός μιας μηχανής αναζήτησης είναι όχι μόνο να απαντήσει στο ερώτημα του χρήστη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και να στείλει τον χρήστη να δει την απάντηση σε εύχρηστα κι εύκολα στη πλοήγηση sites. Με άλλα λόγια, δεν ενδιαφέρει τις μηχανές μόνο η ακρίβεια αλλά και η εμπειρία του χρήστη.

Γι’ αυτό το λόγο τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης παρουσιάζονται με μια σειρά η οποία δεν είναι καθόλου τυχαία: όσο πιο ψηλά είναι στην κατάταξη ένα site, τόσο πιο αξιόπιστο – σε σχέση με την αναζήτηση του χρήστη – κι εύχρηστο θεωρείται το site, οπότε και όσο πιο ψηλά κατατάσσεται ένα site, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να το επισκεφτεί ο χρήστης. Αυτό σημαίνει απλά ότι η επισκεψιμότητα ενός site εξαρτάται θετικά από την κατάταξη του στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις.

Πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάταξη ενός site;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη του site σας, τα κακά νέα είναι ότι αυτό δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Η λύση για την αύξηση της κατάταξης σας λοιπόν είναι το περίφημο SEO το οποίο στα Ελληνικά μπορεί να αποδοθεί σαν βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Η διαδικασία αυτή απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και αν δεν γίνει σωστά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε ένα site και την επισκεψιμότητα του, μπορεί στην ουσία να το καταστρέψει, γι’ αυτό και καλό είναι να γίνεται από κάποιον ειδικό στην προώθηση SEO.

Τι είναι το SEO;

Το SEO στην ουσία προσπαθεί να κάνει μια ιστοσελίδα όσο το δυνατόν πιο «αρεστή» ή «φιλική» στις μηχανές αναζήτησης. Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς; Με απλά λόγια, η κατάταξη των ιστοσελίδων γίνεται από έναν ειδικό αλγόριθμο και με βάση κάποια κριτήρια, τα οποία είναι πάνω από 200 και δεν αφορούν όλα την σελίδα αυτή καθ’ αυτή αλλά και τη σχέση της σελίδας με άλλες σελίδες. Κατά τη διαδικασία της βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης λοιπόν, ο ειδικός του SEO προσπαθεί να κάνει μια ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια κατάταξης των μηχανών αναζήτησης. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: από την διαμόρφωση και απλοποίηση της δομής της ιστοσελίδας και την βελτίωση του χρόνου ανοίγματος της, μέχρι τη δημιουργία links με sites που έχουν μεγάλο κύρος. Όπως είπαμε και πριν, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κι εσείς κάποιες κινήσεις για να βελτιώσετε λίγο τη κατάταξη του site σας ή να φροντίσετε να είναι αρκετά υψηλή μόλις θα ανέβει στο internet.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας

Μπορείτε όταν κατασκευάζετε την ιστοσελίδα σας να φροντίσετε να έχει μια απλή δομή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να οργανώσετε το περιεχόμενο και τις μεμονωμένες σελίδες του site με βάση συγκεκριμένες κατηγορίες, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις υποκατηγορίες. Επιπλέον, φροντίστε να τοποθετείτε tags σε φωτογραφίες και γενικά σε όλο το περιεχόμενο για να ξέρουν οι μηχανές τι «βλέπουν». Τέλος, να έχετε σωστά δομημένο και σε αρκετά μεγάλο μέγεθος περιεχόμενο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved