Φωτιστικά οροφής απο την dab

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε την ισπανική εταιρεία dab, σίγουρα έχετε δεί κάποια απο τα φωτιστικά της και σίγουρα δεν σας πέρασαν απαρατήρητα.

Η εταιρεία dab, ασχολείται αποκλειστικά με τον σχεδιασμό και την παραγωγή φωτιστικών. Ένα απο τα δυνατά της σημεία αποτελεί ο σχεδιασμός κρεμαστών φωτιστικών οροφής. Το decobook.gr ξεχώρισε και σας παρουσιάζει μερικά απο τα καλύτερα 'κομμάτια' της συλλογή των φωτιστικών οροφής.

Το φωτιστικό DEAR EDI s

Εμπνευσμένο απο τον εφευρέτη των λαμπτήρων πυρακτώσεων Thomas Edison. Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και όχι από γυαλί, ενώ μια μικρή οπή στο κάτω μέρος του «λαμπτήρα» στέλνει την ακτίνα φωτός προς τα κάτω.

μοντερνα φωτιστικα, μεταλλικα φωτιστικα, φωτιστικα απο μεταλλο

Το φωτιστικό DECO si/sii

Κατασκευασμένο απο μέταλλο και γυαλί. Μας άρεσε η απλότητα του σχεδιασμού και η ειλικρίνειά του καθώς δεν καλύπτει τον λαμπτήρα αλλά τον αφήνει 'γυμνό' στο μάτι.

μοντερνο φωτιστικο, φωτιστικο οροφης

Το φωτιστικό DOUBLE BUBBLE

Μας άρεσε η κόκκινη λεπτομέρεια, το καλώδιο δηλαδή που συνδέει τους δύο λαμπτήρες μεταξύ τους. Γενικά, το κόκκινο είναι το αγαπημένο χρώμα της εταιρείας και το συνδυάζει μοναδικά με το ψυχρό και σκληρό μέταλλο.

φωτιστικο οροφης, φωτισμος φθοριου

Το φωτιστικό HLF

Εντυπωσιακός σχεδιασμός, που σε κάνει να αναρωτιέσαι για την τεχνολογία του και τα υλικά κατασκευής του. Ο οφιοειδής σωλήνας αποτελείται ουσιαστικά απο μια οπτική ίνα και έτσι μπορεί να πάρει σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος.

καμπυλο φως, καμπυλος σωληνας, φωτιστικο

Το φωτιστικό ILDEMAX

Πρόκειται ίσως, για το φωτιστικό που αντιγράφηκε όσο κανένα άλλο. Ακριβώς, επειδή το ισχυρό του σημείο είναι η ιδέα του, δηλαδή τα ντουί που κρέμονται απο την οροφή και η κατασκευή φαίνεται σχετικά απλή, αρκετοί πελάτες μπήκαν στον πειρασμό να προμηθευτούν ένα αντίγραφο (ή ένα παρόμοιο του αυθεντικού) αντί του αυθεντικού φωτιστικού. Λογική σκέψη, αν και εμείς όσα αντίγραφα είδαμε, ήταν μάλλον κακο-κατασκευές.

idlemax, φωτιστικο με ντουι

Τα φωτιστικά είναι της εταιρείας dab

Σχετικά Άρθρα

 • Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη

  Ο σωστός φωτισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την αισθητική κάθε χώρου και ειδικά τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού, της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και του μπάνιου. 

  Η λειτουργικότητα και η αισθητική του φωτισμού ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε οικιακό επίπεδο. Τα μοντέρνα και καλαίσθητα φωτιστικά μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό κόσμημα ακόμη και σε χώρους εστίασης και αίθουσες εκδηλώσεων, αυξάνοντας έτσι την προσέλευση του κοινού και εκτοξεύοντας την δημοτικότητα τους στα ύψη.

 • Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες

  Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιασδήποτε μορφής κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον χώρο.

 • Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί

  Η Ολλανδή σχεδιάστρια Margje Teeuwen σε συνεργασία με το Erwin Zwiers, δημιούργησαν ένα φωτιστικό σε σχήμα τσαλακωμένου χαρτιού. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι μη-υφαντό και βιοδασπώμενο. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει μορφή σε όλα τα φωτιστικά. Ωστόσο, το υλικό κατασκευής επιτρέπει να τσαλακωθούν ξανά και ξανά από τον αγοραστή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φωτιστικό είναι μοναδικό και μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved