Καναπές από τον Ιταλό σχεδιαστή Denis Guidone

Καναπές, σχεδιασμένος από τον Ιταλό Denis Guidone για την εταιρεία D3CO.

Ο καναπές Disfatto αποτελεί ένα άνετο έπιπλο που προσαρμόζει το σχήμα του και προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη. Μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε κρεβάτι.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή το έπιπλο αλλάζει την εμφάνισή και το χρώμα του με το πέρασμα του χρόνου και τις αλλαγές των εποχών.

ξύλινος καναπές

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώματα να διαλέξω στους τοίχους και τα έπιπλα του σαλονιού μου; Τι χρώματα να διαλέξω στους τοίχους και τα έπιπλα του σαλονιού μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω ένα σπίτι 40 τ.μ. O καναπές γωνία, είναι γκρι σκούρο (ποντικί) με μπλε μαξιλάρια. Tο πάτωμα έχει άσπρο πλακάκι με νερά. Ποια χρώματα, πάνε στους τοίχους και στα έπιπλα? Ευχαριστώ.” Οικονομία

  Η άποψη μας

  Το μικρό μέγεθος της κατοικίας σε συνδυασμό με το σκούρο χρώμα του γωνιακού καναπέ οδηγεί στην επιλογή ανοιχτού χρώματος για τους τοίχους (λευκό/ ανοιχτό γκρι/ λευκή βανίλια).

  Το χρώμα των επίπλων εξαρτάται και από το στυλ διακόσμησης του χώρου, αν πρόκειται για κλασική διακόσμηση, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα σε φυσική απόχρωση, ακόμη και σκούρη, π.χ βέγκε. Αν επιλέξετε έπιπλα σε μοντέρνο ύφος μπορείτε να επιλέξετε λευκά ή ανοιχτό γκρι.

  http://causadesigngroup.designshuffle.com/portfolio/ft-lauderdale-warm-contemporary;

  Επομένως μπορείτε συνδυαστικά να διαλέξετε λευκούς τοίχους και λευκά έπιπλα, ή ανοιχτό γκρι για τοίχους και έπιπλα, ή ανοιχτό γκρι στους τοίχους και λευκά ή βέγκε έπιπλα για μοντέρνα διακόσμηση, ενώ η λευκή βανίλια καταλληλότερη για κλασική διακόσμηση συνδυάζεται αρμονικά με βέγκε έπιπλα.

  http://causadesigngroup.designshuffle.com/portfolio/ft-lauderdale-warm-contemporary;

  Σε κάθε περίπτωση οι τοίχοι πρέπει να έχουν όλοι το ίδιο χρώμα για αίσθημα ευρυχωρίας στο χώρο και τα έπιπλα να μην είναι ογκώδη.

 • Με τί κουρτίνες και roll top θα μπορούσε να συνδυαστεί ο γκρί καναπές; Με τί κουρτίνες και roll top θα μπορούσε να συνδυαστεί ο γκρί καναπές;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  «Σε ένα σαλόνι με μαρμάρινο δάπεδο και άσπρους τοίχους με τί κουρτίνες και roll top θα μπορούσε να συνδυαστεί ο σκούρος γκρί καναπές και τα ανοιχτά γκρι χαλια; Τί χρώμα διακοσμητικά μαξιλαράκια θα μπορούσα να βάλω στον καναπέ;»

  Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι:

  ‘Ο χώρος σας είναι εντελώς ουδέτερος και μπορεί να δεχθεί τα πάντα!!! Όπως προείπαν οι συνεργάτες του Decobook πριν από εμένα, το γκρι είναι μια ουδέτερη βάση που μπορεί να διαμορφωθεί ποικιλοτρόπως ανάλογα του τι θέλετε….. σας αρέσει ο χώρος σας να είναι πιο ‘αμπιγιέ’ και στημένος, πιο ζεστός και ‘χουχουλιάρικος’, πιο έντονος, ζωηρός και με χαρακτήρα??? Η ιδιοσυγκρασία σας είναι λοιπόν αυτή που θα καθορίσει πως θα στηθεί το υπόλοιπο σπίτι.

  Αυτό που βέβαια κατά πάσα πιθανότητα, θα άλλαζα εγώ στο σπίτι σας είναι οι τελείως λευκοί τοίχοι… εκτός αν τους προσθέσετε πίνακες, κάδρα…. Τους γεμίσετε με λίγα λόγια.

  Στις φωτογραφίες που σας παραθέτω παρακάτω, όλα τα σπίτια έχουν γκρι καναπέ…. Άλλοι έχουν επιλέξει να δώσουν πινελιές χρώματος βάζοντας mix n match μαξιλάρια, άλλοι έχουν δώσει ακόμη περισσότερο χρώμα βάζοντας και μια πολυθρόνα ή κάτι πιο ογκώδες από ένα διακοσμητικό μαξιλαράκι. Εκείνοι όμως που θέλουν κάτι ακόμη πιο έντονο έχουν δώσει χρώμα σε ένα τοίχο ή στην κουρτίνα. Σκεφτείτε ότι ο τοίχος με χρώμα ή η κουρτίνα είναι πιο έντονα διότι δίνουν χρώμα σε όλο το ύψος του σπιτιού και όχι από ένα ύψος και κάτω όπως οι προηγούμενες επιλογές.

  Καλή επιτυχία λοιπόν!!!!

 • Τί ξύλο να επιλέξω για τα έπιπλα αν οι καναπέδες έχουν γκρί χρώμα; Τί ξύλο να επιλέξω για τα έπιπλα αν οι καναπέδες έχουν γκρί χρώμα;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  "Με τι χρώμα έπιπλα ταιριάζουν οι γκρι καναπέδες εκτός από βέγκε;"

  Η απάντησή μας:

  Το γκρί είναι ουδέτερο χρώμα και ταιριάζει με όλα τα είδη ξύλων, είτε είναι βαμμένα είτε είναι στη φυσική τους απόχρωση.

  Συνεπως, το χρώμα των καναπέδων δεν περιορίζει την επιλογή των ξύλινων επίπλων. θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψην σας άλλα στοιχεία του χώρου και κυρίως:

  • Το φωτισμό του χώρου καθώς και τα υπόλοιπα χρώματα. Αν για παράδειγμα, ο χώρος είναι σκοτεινός, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα ανοιχτού χρώματος. Αν ο χώρος είναι ψυχρός, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα στο φυσικό χρώμα του ξύλου.
  • Το γενικότερο ύφος του χώρου. Αν ο χώρος έχει κλασικό στύλ, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου (πχ. κερασιά, μαόνι, καρυδιά, κλπ). Αν ο χώρος είναι πιο σύγχρονος, τότε η ξύλινη επιφάνεια των επίπλων μπορεί να είναι βαμμένη, επεξεργασμένη, κτλ.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved