Κάθισμα από λιωμένο πλαστικό

Το κάθισμα Cable Tie ανήκει στη σειρά ρευστοποιημένων καθισμάτων Meltdown του βραβευμένου Άγγλου σχεδιαστή Tom Price.

Το συγκεκριμένο κάθισμα που μοιάζει με «πλαστικό αχινό» απέκτησε σταδιακά τη μορφή του, κάτω από συνθήκες θέρμανσης και πίεσης. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε μια μεγάλη στρογγυλή μπάλα αποτελούμενη απο 10.000 μαύρα, νάιλον καλώδια. Στη συνέχεια ένα ζεστό καλούπι σε φόρμα καθίσματος, ήρθε σε επαφή με την πλαστική μπάλα προκαλώντας το λιώσιμο των καλωδίων και την σταδιακή μορφοποίηση του όγκου. Αρκετά καλώδια, έμειναν ανέπαφα και ανεπηρέαστα απο τη θερμότητα.

Για την κατασκευή δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα άλλο υλικό, παρά μόνο το πλαστικό.

Ο Tom Price έχει κατασκευάσει μια ολόκληρη σειρά παρόμοιων καθισμάτων, πειραματιζόμενος με πλήθος άλλων υλικών (πλαστικά σκοινιά, επιφάνειες πολυπροπυλενίου, σωλήνες PVC κλπ)

Δείτε τις υπόλοιπες δημιουργίες στην ιστοσελίδα του Tom Pride: www.tom-price.com

Σχετικά Άρθρα

  • Eric Griffionen: Το κάθισμα αλλιώς Eric Griffionen: Το κάθισμα αλλιώς

    Η δουλειά του Erik Griffioen είναι μια πρόκληση που ακροβατεί ανάμεσα στην γλυπτική και το βιομηχανικό σχεδιασμό.

    Ο Erik Griffionen φαίνεται να έχει πραγματική εμμονή με τη μορφή του καθίσματος, χωρίς όμως να παγιδεύτεται σε μια στείρα διερεύνηση της εξωτερικής μορφής. Αντίθετα, ο σχεδιαστής, ασχολείται με τη σχέση της μορφής και της λειτουργικότητας, θέτοντας μονίμως το εξής ερώτημα: Μπορούν αυτές οι καρέκλες που μοιάζουν "άβολες" και "απρόσιτες" να μετατραπούν σε λειτουργικά και άνετα καθίσματα;

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved