Ξεχάστε το κοπιαστικό καθάρισμα του σπιτιού: Οι ρομποτικές σκούπες είναι εδώ.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο και φουτουριστικό, οι ρομποτικές σκούπες έχουν πλέον κατακλύσει την αγορά. Κανείς δεν θα μπορούσε μερικά χρόνια πριν, να διανοηθεί την εξέλιξη αυτών των συσκευών. Σήμερα όμως, μια ρομποτική συσκευή μπορεί να βάζει ηλεκτρική σκούπα σε καθημερινή βάση, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσουμε ούτε το δάχτυλό μας. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, χρειάζεται τυπικά να πατήσουμε το κουμπί της έναρξης.  

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν αρκετή ενέργεια και χρήμα προκειμένου να υλοποιήσουν την διακόσμηση των ονείρων τους. Σε μία τυπική ανακαίνιση - ακόμη και έχει χαμηλό κόστος ανακαίνισης- τοποθετούνται καινούργια υλικά στα δάπεδα, γίνεται πλήρης ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου, αλλάζουν τα κουφώματα, εγκαθίσταται νέα πόρτα εισόδου κτλ. Ωστόσο, εκτός από την αλλαγή των υλικών, σημαντική είναι και η συντήρηση καθώς και ο καθημερινός καθαρισμός των επιφανειών.

Σημαντικός σύμμαχος στον καθημερινό καθαρισμό των πατωμάτων και των χαλιών, δεν είναι άλλος από τις νέες ρομποτικές σκούπες που ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Δοκιμάσαμε, μια συγκεκριμένη ρομποτική σκούπα της εταιρείας Samsung  με προσιτή τιμή, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν τελικά οι ρομποτικές σκούπες είναι αποτελεσματικές.

Τα αποτελέσματα του test drive:

Οι ρομποτικές σκούπες είναι ΤΕΛΕΙΕΣ !!! Απλά θα σας λύσουν τα χέρια. Θα σας ενθουσιάσουν. Οποίος τις δοκιμάσει θα τις λατρέψει ολοκληρωτικά.

Παρόλα αυτά πολλοί καταναλωτές, έχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά των συσκευών ρομπότ. Εμείς απαντάμε στις σημαντικότερες ερωτήσεις με βάση μια συγκεκριμένη μάρκα που δοκιμάσαμε. Την σκούπα ρομπότ της εταιρείας Samsung.

Ερώτηση: Η ρομποτική σκούπα σκουπίζει καλά το δάπεδο; Έχει δηλαδή την απαραίτητη ισχύ για να ρουφάει σκόνες και σκουπίδια;

Απάντηση: Η σκούπα που δοκιμάσαμε ρουφάει με την ίδια δύναμη που ρουφάει και μία τυπική ηλεκτρική σκούπα. Κατά την άποψή μας η ρομποτική σκούπα σκουπίζει καλύτερα από την απλή ηλεκτρική σκούπα. Στο μπροστά μέρος έχει μια μεγάλη ίσια πλευρά και από εκεί ρουφάει σκόνες, τρίχες ψίχουλα και μικρά σκουπίδια.

Ερώτηση: Η ρομποτική σκούπα καλύπτει τις γωνίες του πατώματος και τις άκρες;

Απάντηση: Ναι, η ρομποτική σκούπα μαζεύει σκουπίδια, σκόνες και τρίχες από τις γωνίες και όλες τις πλευρές του σπιτιού. Μάλιστα, όταν η σκούπα αναγνωρίσει μια γωνία επιμένει περισσότερο.   

Ερώτηση: Η ρομποτική σκούπα ανεβαίνει σε χαλιά;

Απάντηση: Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση των καταναλωτών. Το χειμώνα όλα σχεδόν τα σπίτια είναι στρωμένα με χαλιά. Η ρομποτική σκούπα που δοκιμάσαμε έχει μεγάλες ρόδες στο πίσω μέρος και ανεβαίνει με μεγάλη άνεση στα κοινά χαλιά. Μάλιστα, όχι μόνο σκουπίζει αποτελεσματικά μάλλινα και ακρυλικά χαλιά αλλά με την περιστρεφόμενη χτένα που διαθέτει στο κάτω μέρος, χτενίζει και ανανεώνει το πέλος του χαλιού.

Ερώτηση: Η ρομποτική σκούπα μπαίνει κάτω από έπιπλα;

Απάντηση: Η συγκεκριμένη σκούπα που δοκιμάσαμε έχει μικρό ύψος και έτσι τρυπώνει κάτω από κρεβάτια, καρέκλες και καναπέδες. Ωστόσο, η επιφάνεια του επίπλου, για να χωρέσει η σκούπα, πρέπει να απέχει από το δάπεδο πάνω από 10 εκατοστά.

Ερώτηση: Ποιά είναι τα μειονεκτήματα και οι αδυναμίες της σκούπας ρομπότ;

Απάντηση: Να μερικά από τα μειονεκτήματα που έχουν κάποιες ρομποτικές σκούπες;

  • Αν έχετε αρκετά μεγάλο σπίτι, μια τυπική ρομποτική σκούπα μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από μία φορές να επαναλάβει το σκούπισμα. Αυτό σημαίνει ότι αφού εξαντληθεί η μπαταρία της, επιστρέφει μόνη της στη βάση προκειμένου να φορτίστει ξανά. Αφού φορτίστει συνεχίζει το σκούπισμα. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφτεί 2 και 3 φορές.
  • Οι ρομποτικές σκούπες δεν σκουπίζουν γρήγορα. Επειδή η ρομποτική σκούπα χρησιμοποιεί σύνθετη τεχνολογία αναγνώρισης επιφανειών και επειδή ο στόχος είναι να καθαρίσει καλά τα δάπεδα χωρίς να προξενήσει ζημιές σε έπιπλα και μικρό-αντικείμενα, για αυτό το λόγο, το σκούπισμα είναι πιο αργό από το χειροκίνητο σκούπισμα με τυπική ηλεκτρική σκούπα.
  • Μερικές φορές οι σκούπες ρομπότ μπορεί να κολλήσουν σε κάποιο σημείο: Επειδή το κάθε σπίτι είναι ξεχωριστό, η σκούπα κάποιες λιγοστές φορές μπορεί να κολλήσει σε κάποια σημεία, όπως ανάμεσα σε έπιπλα. Σε αυτήν την περίπτωση σταματάει αυτόματα τη λειτουργία της.
  • Χρειάζεται τακτικό άδειασμα ο κάδος της σκούπας: Ο κάδος που μαζεύονται τα σκουπίδια είναι μικρός και χρειάζεται συχνό άδειασμα. Άλλωστε αν ο κάδος ήταν μεγαλύτερος, η σκούπα δεν θα μπορούσε να περάσει κάτω από έπιπλα και ανάμεσα από στενά σημεία.
  • Αν θέλετε να έχετε απόλυτο έλεγχο της σκούπας και να μπορείτε να την κατευθύνετε σε όποιο δωμάτιο επιθυμείτε τότε επιλέξτε σκούπα ρομπότ που διαθέτει χειριστήριο. Ωστόσο, οι σκούπες με control είναι τυπικά ακριβότερες.  

 

Anakainisi oikias www.anakainisispitiou.gr


Φωτογραφίες

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved