Διαμέρισμα «δίχως όρια» στη Νέα Κρήνη στη Θεσσαλονίκη

Αρχιτεκτονική Μελέτη και Επίβλεψη Εσωτερικού Χώρου: Opsis Architects: Γιώτα Χαλιάζη – Αντιγόνη Μάντσιου

Ένα αρχιτεκτονικό παιχνίδι ορίων ανάμεσα στο κλειστό και το ανοιχτό, το υπαίθριο και το εσωτερικό, το ιδιωτικό και το κοινόχρηστο, παράγει δεκάδες γκρίζες αποχρώσεις μεταβατικών χώρων και τους αποδίδει νέο νόημα.  Η οπτική συνέχεια διατηρείται απροσδόκητα ανάμεσα σε χώρους που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής των χρηστών και την αισθητική τους. Η διαφάνεια, τόσο στο εξωτερικό κέλυφος όσο και σε επιμέρους εσωτερικά στοιχεία, όπως και οι χρωματικές αντιθέσεις, βοηθούν τους χώρους να αποκτήσουν βάθος και να συνδεθούν με το ιδιαίτερο περιβάλλον της κατοικίας. Ο μακρινός ορίζοντας του Θερμαϊκού κόλπου βρίσκεται πάντα παρών και ορίζει την καθημερινότητα των χρηστών όλες τις ώρες της ημέρας και τις εποχές του χρόνου. Σε αυτό συμμετέχει και ένας επιμελημένος ημιυπαίθριος χώρος, σχεδιασμένος να ικανοποιεί όλες τις λειτουργικές ανάγκες των χρηστών και να ανταποκρίνεται σχεδόν σε κάθε εποχή και είδος καιρικών συνθηκών, χάρη στην ειδική πέργκολα με περιστρεφόμενες περσίδες, που προστατεύει από τη βροχή.

interior appartment Thessaloniki 01

Παρά τα μεγάλα υαλοστάσια του κελύφους, το σπίτι είναι προστατευμένο από τις εξωτερικές συνθήκες και ενισχυμένο με παθητικά συστήματα βιοκλιματικού σχεδιασμού. Η άριστη ενεργειακή του απόδοση οφείλεται στην εξωτερική του θερμομόνωση, στα κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας και στον εξωτερικό σκιασμό του κελύφους με ειδικά υφασμάτινα ρολά, όταν είναι απαραίτητο. 

interior appartment Thessaloniki 012

Στο εσωτερικό η αγάπη για τα φυσικά υλικά και την ανάδειξή τους εκφράζονται μέσω των αντιθέσεων στις υφές και το χρώμα. Από τη μια η αισθητή παρουσία του ξύλου σε όλους τους χώρους, με ζεστούς γεμάτους τόνους και από την άλλη τα λευκά στιλπνά μάρμαρα, οι γυαλιστερές ανοξείδωτες επιφάνειες, τα τζάμια, το μαύρο αλουμίνιο και το σκούρο μπλε χρώμα στους τοίχους, δημιουργούν βαθιές εντάσεις και οπτικές απάτες.

interior appartment Thessaloniki 04

Οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στα δάπεδα, τις επενδύσεις και την κατασκευή των σταθερών επίπλων της κατοικίας υπογραμμίζουν το μοναδικό  χαρακτήρα του συνόλου και υποστηρίζουν την προτίμηση των μελετητών για ένα λειτουργικό, αλλά και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον ζωής, αυστηρά προσαρμοσμένο στο χρήστη.

interior appartment Thessaloniki 05

interior appartment Thessaloniki 06

interior appartment Thessaloniki 07

Λίστα Προμηθευτών:

Κατασκευή: Άκης Σαράφης

Κουφώματα εξωτερικά, πέργκολες, εσωτερικές θύρες: Alumil S.A.

Κουζίνα εσωτερική: ΤΡΥΠΑΝΗ Α.Β.Ε.Ε. tripani cucine

Κουζίνα εξωτερική corian: axxionsurface - ΤΣΙΓΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Φωτισμός: ΤΕΧΝΟΜΑΤ

Κινητή επίπλωση: THINK ABOUT HOME

Ξύλινο δάπεδο - Ξύλινες ιδιοκατασκευές: Γιώργος Δρασλιάκης

Πλακάκια & είδη υγιεινής: ΚΙΣΚΙΝΙΔΗ, ΑΦΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Photos: Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved