Διαμέρισμα στο São Paulo της Βραζιλίας

Από τους Kwartet Arquitetura

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση και διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, ενός διαμερίσματος 120 τμ. σε μια γειτονιά του São Paulo στη Βραζιλία.

Το ύφος του χώρου είναι απλό, χωρίς περιττές λεπτομέρειες με ενδιαφέρουσες όμως λεπτομέρειες και γωνιές. Το καθιστικό και η τραπεζαρία, αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, με μεγάλες μπαλκονόπορτες που οδηγούν σε μια ευρύχωρη βεράντα.

τραπεζαρία, ιδεες για τραπεζαρία, ροτόντα, φωτιστικο σε τραπεζαρία

Η τραπεζαρία: Ως βασικό χρώμα στους τοίχους επιλέχθηκε μια απόχρωση του γκρί. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λευκή λωρίδα στη βάση των τοίχων.

Η σκευοθήκη (μπουφές)

ασπρομαυρη ζωγραφικη

Οι ιδιοκτήτες που θα κατοικούσαν στο διαμέρισμα, ήταν ένα νεαρό ζευγάρι που ταξίδευε πολύ και για αυτό, στο χώρο του καθιστικού δημιουργήθηκε μια μεγάλη γωνιά για την τοποθέτηση των αναμνηστικών από τα ταξίδια του ζευγαριού. Η "γωνιά των ταξιδιών" είναι μια κατασκευή από ξύλο σχεδιασμένη αποκλειστικά για το συγκεκριμένο χώρο.

ραφια, ξυλινα ραφια, βιβλιοθηκη, ιδεες για βιβλιοθηκη, ιδέες για ραφια

Η "γωνιά των ταξιδιών" σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να εκθέτει τα αναμνηστικά από τα διάφορα ταξίδια των ενοίκων.

 ιδέες για βιβλιοθηκη

Το ζευγάρι θα ήθελε να αποκτήσει παιδιά στο μέλλον και για αυτό στα δύο (από τα τρία) υπνοδωματια δεν έγιναν επεμβάσεις. Το ένα δωμάτιο παρόλα αυτά χρησιμοποιείται ως γραφείο.

Το δάπεδο Tauari και το ξύλο στην επένδυση του home theater, χαρίζουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το ξύλο, ως υλικό έρχεται σε πλήρη αντίθετη με το φωτεινό, σχεδόν φωσφορούχο κίτρινο έπιπλο- μπαρ αλλά και με την σκευοθήκη από γκρι λάκα.

ιδεες για το σαλονι

Ο ενιαίος χώρος της τραπεζαρίας και του καθιστικού.

καναπεδες, σαλονι, ξύλινο πάτωμα
σαλονι, διακοσμηση σαλονιου

Το Home Theater επενδύθηκε με ξύλο.

κιτρινο επιπλο, λακα, επιπλο με λακα
πως να χωρισω την τραπεζαρία από το σαλόνι

Το καθιστικό διαχωρίστηκε από την τραπεζαρία, με την τοποθέτηση ενός επίπλου-μπαρ ανάμεσα.

Το έπιπλο-μπαρ είναι απλό στο σχεδιασμό του, αλλά το έντονο χρώμα του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το φυσικό χρώμα του ξύλινου δαπέδου.

πολυθρόνα, δερματινη πολυθρόνα

Στο χώρο συνυπάρχει το κλασικό και το σύγχρονο ύφος.

Στην κρεβατοκάμαρα, το κεφαλάρι κατασκευάστηκε από 8 πάνελ mdf και επενδύθηκε με ύφασμα. Πάνω του στερεώθηκαν απλίκες φωτός.

κρεβατοκαμαρα

Η κρεβατοκάμαρα με το ειδικά σχεδιασμένο κεφαλάρι.

Λεπτομέρεια από το έπιπλο, δίπλα στο κρεβάτι.

ιδεες για κρεβατοκαμαρα
μπανιο, ταπετσαρια στο μπανιο

Κάτοψη διαμερίσματος

κατοψη διαμερίσματος, κατοψεις σπιτιων, κατοψεις διαμερισματων

Ταυτότητα έργου

 • Τίτλος: Barra Funda I
 • Φωτογραφίες: Lilian Knobel
 • Αρχιτεκτονική μελέτη: Kwartet Arquitetura

Οι αρχιτέκτονες Iraima Castro και Bruno Batistela γνωρίστηκαν το 2007, καθώς εργάζονταν μαζί σε ένα από τα γνωστότερα γραφεία του São Paulo στη Βραζιλία. Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας δημιούργησαν το δικό τους γραφείο μελετών και διακόσμησης.

Σχετικά Άρθρα

 • Παραλιακό εστιατόριο στη Βαρκελώνη Παραλιακό εστιατόριο στη Βαρκελώνη

  Το εστιατόριο/μπαρ Pez Vela Chiringuito βρίσκεται στην Βαρκελώνη, στην περιοχή Barceloneta. Ο σχεδιασμός του χώρου ανατέθηκε από τους ιδιοκτήτες των Bar Lobo και Bar Tomate στο μελετητικό γραφείο Sandra Tarruella.

 • Το κινητό περίπτερο της Chanel Το κινητό περίπτερο της Chanel

  γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα - φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

  Μετά από ένα μακρύ ταξίδι στις πρωτεύουσες του κόσμου, το κινητό περίπτερο της Chanel βρίσκει μια μόνιμη θέση, έξω από το ινστιτούτο του αραβικού κόσμου στο Παρίσι.

  Ο σχεδιασμός του περιπτέρου ανατέθηκε από τον Karl Lagerfeld στην αρχιτέκτονα Zaha Hadid, με σκοπό να φιλοξενήσει μια περιφερόμενη έκθεση 20 καλλιτεχνών, εμπνευσμένη από τις τσάντες Chanel. Το περίπτερο, μαζί με την έκθεση έπρεπε να μεταφερθεί πολλές φορές απο πόλη σε πόλη, να εγκατασταθεί, να "διαλυθεί" και να ξανα-εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, στο Τόκυο και στο Χονγκ Κονγκ.

 • Η Zaha Hadid σχεδιάζει έπιπλα Η Zaha Hadid σχεδιάζει έπιπλα

  Γράφει ο 'Απορημένος designer'

  Η Zaha Hadid, είναι μια επιτυχημένη και γνωστή, σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχιτέκτονας. Εκτός όμως απο κτίρια, τον τελευταίο καιρό, ξεκίνησε να σχεδιάζει και έπιπλα.

  Εμφανώς επηρεασμένη απο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της τρισδιάστατης μοντελοποίησης μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, η Zaha Hadid ξεκίνησε να σχεδιάζει έπιπλα, με μορφή ρευστή και έντονα καμπυλωμένη. Η ογκοπλασία αλλά και η επιφάνεια αυτών των αντικειμένων είναι μάλλον αόριστη και δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ή να διαστασιολογηθεί με τους όρους της Ευκλείδειας γεωμετρίας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved