Fall House του studio Fougeron Architecture: υπέροχο σπίτι διακοπών

Το υπέροχο σπίτι διακοπών Fall house του studio Fougeron Architecture τιμήθηκε πρόσφατα με έπαινο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων (AIACC).

fall-house, σπίτι σε πλαγιά, σπίτι στα βράχια

Κυριολεκτικά σκαρφαλωμένο στην εκπληκτική νότια ακτή Big Sur προσφέρει πλήρη απόλαυση της φυσικής ομορφιάς και της δύναμης του Καλιφορνέζικου τοπίου. “….Ο σχεδιασμός μας ενσωματώνει το κτίριο στη γη, δημιουργώντας μια δομή που είναι αδιαχώριστη από το πλαίσιό της”, περιγράφουν οι μελετητές.

fall-house, άποψη σπιτιού διακοπών

Το οικόπεδο με κλίση 76μ προς τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά μήκος της βραχώδους ακτής προσφέρει εκπληκτική θέα. Ωστόσο, απαιτείται μια πιο σύνθετη μορφή από ό, τι ένα τεράστιο παράθυρο με θέα.

fall-house, σπίτι διακοπών στον ωκεανό, σπίτι στη θάλασσα

Ο μακρύς, λεπτός όγκος του σπιτιού συμμορφώνεται με τις φυσικές καμπύλες του εδάφους και τη γεωμετρία των βράχων, παραμορφώνοντας το σχήμα και τη δομή του, όπως ο γυμνοσάλιαγκας- μπανάνα εγγενές είδος στα παραθαλάσσια δάση της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, το δομικό σύστημα του συγκροτήματος εφαρμόζει φυσικές μορφές για να φιλοξενήσει τη χωροθέτηση.

fall-house, απόκρημνο σπίτι διακοπών

Το κύριο σύστημα στήριξης του σπιτιού βρίσκεται 4μ πίσω από τα βράχια, τόσο για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του βράχου όσο και για να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια της κατασκευής. Το σπίτι βρίσκεται σε πρόβολο πάνω από το βράχο. Το εσωτερικό του σπιτιού αποτελεί ένα καταφύγιο, ένα κομψό καταφύγιο σε αντίθεση με την τραχύτητα και την τεράστια κλίμακα του ωκεανού και του γκρεμού.

fall-house, απόκρημνο σπίτι σε πρόβολο, σπίτι με θέα
fall-house, καθιστικό σπιτιού διακοπών
fall-house, κουζίνα σπιτιού διακοπών, τραπεζαρία σπιτιού διακοπών

Το κύριο σώμα του σπιτιού αποτελείται από δύο ορθογώνια κουτιά που συνδέονται με μία γυάλινη βιβλιοθήκη / καταφύγιο. Μια μονώροφη πτέρυγα κάθετη προς τον κύριο όγκο φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια και διαθέτει μια πράσινη στέγη. Αποτελεί τον ογκόλιθο που συγκρατεί το σπίτι στη γη.

fall-house, γυάλινη οροφή, βιβλιοθήκη σπιτιού, βιβλιοθήκη με θέα
fall-house, βιβλιοθήκη σπιτιού, γυάλινη οροφή

Ο χαμηλότερος από τα δύο κύριους όγκους, ένα master bedroom, σε διπλό πρόβολο, δρα ως ένα ακρωτήρι πάνω από τον ωκεανό, προσφέροντας εκπληκτική θέα μέσα από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ο ανώτερος όγκος είναι ένας open-plan χώρος-κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία -με κεκλιμένη οροφή, όλα επενδυμένα με ξύλο, που ακολουθεί το σχήμα της γης.

fall-house, λουτρό σπιτιού, μπάνιο με θέα
fall-house, μπάνιο με θέα
fall-house, υπνοδωμάτιο με θέα, υπνοδωμάτιο μάστερ

Οι δύο κύριες όψεις του σπιτιού εκφράζουν και το καταφύγιο και την έκθεση. Στα βόρεια, μεγάλες επιφάνειες γυαλιού αποκαλύπτουν θέα στον ωκεανό και την ακτογραμμή. Μακριές λωρίδες από ημιδιαφανές γυαλί διαστίζουν το φως, παίζοντας με την λαμπυρίζουσα επιφάνεια της θάλασσας. Η νότια όψη, επενδυμένη με χαλκό, που αναδιπλώνεται πάνω από την οροφή, είναι ως επί το πλείστον κλειστή, προσφέροντας ένα καταφύγιο από τις δυνάμεις της φύσης. Προεξοχές της στέγης στα ανατολικά και δυτικά προστατεύουν τα παράθυρα και την πόρτα από την τραχύτητα του ήλιου και του ανέμου.

fall-house, σπίτι με θέα, σπίτι στη θάλασσα
fall-house, ισόγειο σπίτι διακοπών, απόκρημνο σπίτι διακοπών

fall-house, τοπογραφικό σπιτιού
fall-house, κάτοψη πάνω επιπέδου σπιτιού
fall-house, κάτοψη κατώτερου επιπέδου σπιτιού
fall-house, διάγραμμα του concept της λύσης του σπιτιού

Πηγή φωτό: www.fougeron.com/fallhouse.php

Fougeron Architecture
521 Francisco Street
San Francisco, CA 94133
T 415.641.5744
F 415.282.6434
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Σχετικά Άρθρα

  • Σπίτι έτοιμο για το καλοκαίρι Σπίτι έτοιμο για το καλοκαίρι
    Discover contemporary balcony
    Photo by MIG Design - Discover contemporary balcony design ideas

    Το καλοκαίρι, παρά τις ανοιξιάτικες αλλαγές του καιρού βρίσκεται προ των πυλών. Μετά τον μακρύ, βαρύ φετινό χειμώνα καλό είναι να αποκαταστήσετε τυχόν ζημίες που έχουν προκληθεί στο διαμέρισμα ή το εξοχικό σας.

    Μια μερική ανακαίνιση κατοικίας θα ανανεώσει το σπίτι και θα φτιάξει τη διάθεση μας για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι με τις μακρές, ζεστές μέρες και τις επίσης ζεστές νύχτες. Πέρα από την κλασική γενική καθαριότητα, η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι, είτε αφορά σε ποικίλες επισκευές, είτε σε συντηρήσεις αλλά και στη ανανέωση της γενικής ατμόσφαιρας του σπιτιού.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved