Παραλιακό εστιατόριο στη Βαρκελώνη

Το εστιατόριο/μπαρ Pez Vela Chiringuito βρίσκεται στην Βαρκελώνη, στην περιοχή Barceloneta. Ο σχεδιασμός του χώρου ανατέθηκε από τους ιδιοκτήτες των Bar Lobo και Bar Tomate στο μελετητικό γραφείο Sandra Tarruella.

Η οργάνωση του χώρου έγινε σε τρία επίπεδα, που έχουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, έτσι ώστε όλοι οι πελάτες να μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα προς τη θαλασσα. Ο χώρος είναι γενικά ανοιχτός προς την παραλία ενώ τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου είναι δυσδιάκριτα.

παραλιακο εστιατοριο

Το δάπεδο της βεράντας επενδύθηκε με ξύλο. Η βεράντα στεγάζεται με μια καλαμωτή πέργκολα ενώ ανάμεσα στα τραπέζια υπάρχουν συκιές.

σχεδιασμος εστιατοριου, σχεδιασμος μπαρ

Τα κουφώματα της πρόσοψης επιλέχθηκαν ξύλινα και συρόμενα. Το καλοκαίρι μπορούν να ανοίγουν διάπλατα ενοποιώντας ουσιαστικά την εξωτερική βεράντα με το εσωτερικό εστιατόριο.

διακοσμηση μπαρ, διακοσμηση beach bar, διακοσμηση εστιατοριου

Σε ένα σημείο του δαπέδου, δημιουργήθηκε μια εσοχή και περιμετρικά σχηματίστηκαν θέσεις για χαλάρωση και συζήτηση. Στο κέντρο, κατασκευάστηκε ένα ανοιχτό τζάκι.

εμφανες μπετον, μπετον στη διακοσμηση, μπετον στον εσωτερικο χωρο

Ένα από τα βασικά υλικά, που επικρατεί στο χώρο είναι το λευκό μπετόν. Ένα μέρος των τοίχων και έως το ύψος των 2 μέτρων επενδύθηκε με σανίδες ξύλου.

minimal διακοσμηση

Οι εγκαταστάσεις της οροφής αφέθηκαν εμφανής. Ο φωτισμός τοποθετήθηκε σε μαύρες ράγες.

φωτισμος,

Οι τοίχοι της κουζίνας επενδύθηκαν με κυματοειδή, μεταλλικά φύλλα σε χρώμα κόκκινο και θυμίζουν έντονα τα τάνκερ του λιμανιού.

μεταλλικη επενδυση

Στοιχεία έργου:

  • εργοδότης: Grupo Tragaluz
  • επιφάνεια: 495 m2
  • Περιοχή: Barcelona
  • Φωτογραφίες: Jordi Sarra
  • Έτος κατασκευής: 2011
  • μελέτη: Sandra Taruella Interioristas
ξυλινη επενδυση στον τοιχο

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved