Decosoup.com

Το EH&I pavilion 2015 των i29 interior architects

γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα - φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Οι i29 αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου σχεδίασαν ένα περίπτερο για το ολλανδικό περιοδικό Eigen Huis & Interieur κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης design στο εκθεσιακό κέντρο Amsterdam RAI. Με μια αρχιτεκτονική εγκατάσταση οι i29 προσπάθησαν να διαμορφώσουν μια χωρική εμπειρία για τους επισκέπτες που εκπλήσσει, ένα περιβάλλον που πρέπει να ανακαλυφθεί βήμα προς βήμα.

EHI 01, εκθεσιακό περίπτερο, διακοσμητική παρέμβαση περίπτερου
EHI 07, έντονα χρώματα, απλότητα κάτοψης, διακόσμηση με καθρέπτες
EHI 09, μίνιμαλ περίπτερο, αντανακλώμενοι όγκοι, διακόσμηση με έντονα χρώματα

Το “σπίτι” έχει μειωθεί στο ελάχιστο, ανοικτές και κλειστές επιφάνειες, τοίχοι και τους όγκοι, γραμμές θέασης. Χρωματικές αντιθέσεις και κατοπτρικές επιφάνειες παίζουν με την αντίληψη του χώρου. Αντικατοπτρικοί όγκοι κρύβουν προθήκες που περιλαμβάνουν συμπιεσμένους κόσμους που σχετίζονται με τη συνύπαρξη. Η αντίθεση ανάμεσα της “κενότητας” του ίδιου του περίπτερου και των πλούσια διακοσμημένων προθήκων προκαλεί την αλληλοενίσχυση τους. Η ισχυρή απλότητα του περιπτέρου τον αναδεικνύει σε τόπο περισυλλογής ανάμεσα στην πληθώρα των προϊόντων της έκθεσης.

EHI 08, συνδυασμοί έντονων χρωμάτων, διακόσμηση εσωτερικού χώρου, εκθεσιακή αρχιτεκτονική

design: i29 interior architects - styling: Kamer 465 - φωτογραφίες: Dennis Brandsma & Ewout Huibers - κατασκευαστής: Emilio Expo

EHI 11, λιτοί όγκοι, περίπτερο μίνιμαλ
EHI 15, αντίθεση λευκού και χρώματος, εκθεσιακά περίπτερα
EHI 14, διακόσμηση περίπτερου
floor plan, κάτοψη εκθεσιακού περίπτερου
sections, τομές περίπτερου, εσωτερικές όψεις περίπτερου

Όραμα: οι i29 interior architects είναι ένα δημιουργικό και ευέλικτο design studio.

"Πιστεύουμε στην απλότητα και την αντίφαση. Το αποτέλεσμα της επιλεκτικότητας μας είναι ότι θα πρέπει να πιέσουμε κάθε επιλογή στο όριο. Δημιουργεί επίσης ένα πεδίο έντασης και ενέργεια σε ένα χώρο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αφήνει ένα χαρισματικό περιβάλλον", αναφέρουν οι ίδιοι.

EHI 12, πλούσια διακοσμημένες προθήκες περίπτερου

Οι i29 ξεχωρίζουν για την ηθική του έργου που οδηγεί σε σχεδιαστικές λύσεις που δεν εξαρτώνται ούτε από ακριβά υλικά ούτε για την τεχνική επίδειξη. Ψάχνουn για επιλογές που απαντούν σε πολλαπλές ερωτήσεις ταυτόχρονα. Θα πρέπει να πουν μια εννοιολογική ιστορία για την εταιρεία, το χώρο και τους χρήστες του. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει μια μέθοδο κατά την οποία αρχιτεκτονική και εσωτερική αρχιτεκτονική συνυπάρχουν σε ένα συνδυαστικό μοντέλο. Οι i29 συνδέουν αρχιτεκτονικά συστατικά με επιφάνειες που αποκτούν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με τη χρήση του χρώματος, του υλικού ή της εκτύπωσης. Οι συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους το studio εξάγει τόσα πολλά από τόσα λίγα έχουν αναδείξει με τα έργα που έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα. Οι ιδρυτικοί εταίροι Jaspar Jansen και Jeroen Dellensen και η ομάδα τους έχουν λάβει εθνικά και διεθνή βραβεία για το έργο τους, το οποίο δημοσιεύεται σε όλο τον κόσμο σε περιοδικά και βιβλία.

EHI 18, εκθεσιακό περίπτερο

Οι i29 συμπληρώνουν: "Ο τρόπος που δουλεύουμε: σε όλα τα έργα μας προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες και να επιτύχουμε περισσότερα. Αυτό ξεκινάει με μια διαδικασία κατανόησης των αναγκών του πελάτη και προσπάθειας να φτάσουμε στον πυρήνα των πραγμάτων. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η ανάπτυξη ιδεών είναι μία από τις πιο σημαντικές φάσεις στη διαδικασία σχεδιασμού. Ένα στάδιο με μια σαφή εικόνα, όπου τίθεται η αληθινή φύση του τελικού αποτελέσματος. Εδώ όνειρα, οξεία ανάλυση και πρακτικά θέματα όλα έρχονται μαζί. Από την πρώτη πρωτοβουλία του πελάτη, στην ανάπτυξη ιδεών και την τελική σχεδίαση κοιτάξουμε πίσω και εμπρός μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε ευέλικτοι και ικανοί να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας, μέχρι την τελική υλοποίηση κάθε σχεδίου. Το αποτέλεσμα είναι πάντα πρακτικό αλλά βασισμένο σε ισχυρές ιδέες που διαρθρώνονται σε σαφείς έννοιες."


i29 interior architects

industrieweg 29, 1115 AD, duivendrecht, NL

+31 20 6956120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.i29.nl

Ευχαριστούμε θερμά τους i29 interior architects για την παραχώρηση υποστηρικτικού κειμένου και φωτογραφιών

Τελευταίες Απαντήσεις

Decobook.gr

© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved