Το Outside In House από τους i29 Interior Architects και Bedaux de Brouwer

Αυτή η τεράστια βίλα έχει σχεδιαστεί για μια τετραμελή οικογένεια, με όλους τους εσωτερικούς χώρους να συνδέονται οριζόντια. Ένα βιώσιμο και ευρύχωρο σπίτι που θολώνει τις γραμμές μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Στο κέντρο του καθιστικού, τοποθετείται ένα κατάφυτο αίθριο και οι συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή δίνουν ανοιχτή θέα στον περιβάλλοντα κήπο και την πισίνα. Τα ντουλάπια, οι κουζίνες και τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί κατά παραγγελία και έχουν κατασκευαστεί για συμφωνούν  με την αρχιτεκτονική διάταξη. Όλα σχεδιάστηκαν για να φέρουν την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου σε μια άρραφη ενότητα.

15 Outside In residential living room i29

 

14 Outside In residential pool i29

Με πουριστική σχεδιαστική προσέγγιση και λιτά υλικά, οι Bedaux de Brouwer και οι i29 σχεδίασαν μια βίλα που έχει πολυτελή ποιότητα, χωρίς να είναι επιβλητική. Η μεγαλύτερη ποιότητα αυτού του σπιτιού είναι η αρμονική ενσωμάτωση του μέσα και του έξω μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Μεγάλες ξύλινες επιφάνειες εφαρμόζονται σε όλο το σπίτι για τη σύνδεση των διαφόρων περιοχών. Ντουλάπια, ντουλάπες, τοίχοι, συρόμενες πόρτες, κρεβάτια είναι κατασκευασμένα από το ίδιο ξύλο και φινίρισμα για ενότητα και σύνδεση.

20 Outside In residential living room i29

29 Outside In residential fireplace i29

Όλες οι προσόψεις από μαύρο τούβλο κρύβουν και δείχνουν το φυσικό περιβάλλον, ενώ οι μεγάλες ενσωματωμένες ζαρντινιέρες με πράσινο είναι τοποθετημένες ακριβώς στο μπροστινό μέρος του κτηρίου. Το σπίτι είναι κατασκευασμένο για αποτελεσματική χρήση ενέργειας, με αποθήκευση ενέργειας, γεωθερμική αντλία θερμότητας και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή. Ο στόχος ήταν να συνδεθεί το εσωτερικό με το εξωτερικό με φυσικό τρόπο.

 11 Outside In residential facade i29

04 Outside In residential facade i29

05 Outside In residential facade i29

Παραδόξως αυτό το σπίτι έχει ανοιχτή θέα από πολλές πλευρές και διαφάνεια στις προσόψεις, αλλά ταυτόχρονα αισθάνεται ιδιωτικό και προστατευμένο από την πλούσια πράσινη φύτευση και την έξυπνη οργάνωση στη διάταξή του. Ένα τέλειο καταφύγιο για να περάσετε το χρόνο σας μέσα και έξω. Η απέριττη και καθαρή παλέτα των υλικών δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα φυσικής πολυτέλειας.

28 Outside In living room i29

 

31 Outside In residential kitchen i29

 


 Στοιχεία του έργου

Project:                      Outside In

Σχεδιασμός:                Bedaux de Brouwer & i29

Πελάτης:                    Ιδιωτικό

Επιφάνεια:                 400 τ.μ

Αποπεράτωση:            Σεπτέμβριος 2020

Κατασκευαστής:          Van Gisbergen

Έπιπλα κουζίνας:         Van Zon

Αρχιτεκτονική τοπίου:  MTD

Φωτογραφία:               i29 / Ewout Huibers


Ευχαριστούμε τους i29 Interior Architects για την παραχώρηση του κειμένου και του φωτογραφικού υλικού. 

Απόδοση κειμένου στα ελληνικά: Ιφιγένεια Κωτίτσα, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Η Ιφιγένεια Κωτίτσα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο και είναι αρθρογράφος αρχιτεκτονικής και interior design στο decobook.gr & decosoup.com. Παράλληλα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved