Το shop 03 των i29 interior architects: FrameStore 2.0

Έχοντας ανοίξει με επιτυχία ένα προσωρινό κατάστημα νωρίτερα το 2014, το περιοδικό Frame αποφάσισε να το συνεχίσει σε μια νέα τοποθεσία. Οι i29 interior architects κλήθηκαν και πάλι να σχεδιάσουν το περιβάλλον του νέου καταστήματος. Στο Felix Meritis, το μνημειώδες «Zuilenzaal» μετατράπηκε σε ένα σύμπαν-καθρέπτη ώστε να αντανακλά και να εντείνει το μεγαλείο του. Δεν θα μπορούσε να ήταν σε μεγαλύτερη αντίθεση στη νέα τοποθεσία στο Herengracht 178, ένας γαλήνιος εντελώς λευκός χώρος.

Και πάλι, το κατάστημα Frame θα έπρεπε να προσφέρει μια τρισδιάστατη εμπειρία του περιοδικού - ένα δημιουργικό και καινοτόμο σύμπαν που ξαφνιάζει και εμπνέει. Δουλεύοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, οι i29 interior architects πρότειναν μια ριζοσπαστική ιδέα. Δύο καταστήματα σε ένα, δύο αντιφατικές εμπειρίες στο ίδιο χώρο. Μία λευκή και ορθογώνια εγκατάσταση σε σχέση με μία μαύρη και διαγώνια. Μία λευκή μουσειολογική εμπειρία σε παράθεση με την εμπειρία ενός μαύρου καταστήματος γεμάτου προϊόντα. Το κατάστημα Frame ακροβατεί στην διασταύρωση ανάμεσα στην τέχνη, το design, την αρχιτεκτονική και τη μόδα. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου είναι βασισμένος στην τροποποιησιμότητα ενός τόσο διαφορετικού καταστήματος. “Η ευελιξία και η δυνατότητα να είναι σε θέση να αλλάζει εντελώς η ταυτότητα του καταστήματος ήταν ο κύριος στόχος μας.”, τονίζουν οι μελετητές.

shop 03-2, μαύρα πλαίσια διακόσμησης, διακόσμηση καταστήματος, κρεμαστά μαύρα πάνελ
shop 03-8, διακόσμηση καταστήματος, μαύρα έπιπλα καταστήματος

Κοιτάζοντας από μπροστά, μια εγκατάσταση λευκών panels με μαύρα πλαίσια επιπλέει σε όλο τον λευκό χώρο. Κρεμάμενα από τους τοίχους, τα δάπεδα και την οροφή τα panels προτίθενται να λειτουργήσουν ως ένας λευκός καμβάς. Το περιεχόμενο αυτού του “καμβά” μπορεί να αλλάξει καθώς όλες οι προσόψεις μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Εξατομικευμένες παρουσιάσεις για συγκεκριμένα θέματα μπορούν να εκτεθούν στην επιφάνεια τους. Η χρήση κειμένου και γραφικών τεχνών παραπέμπουν στις ρίζες του περιοδικού. Αλλά δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες που θα κληθούν από το περιοδικό FRAME να αλλάξουν εντελώς το περιβάλλον.

shop 03-5, λευκά πάνελ με έργα τέχνης, διακόσμηση καταστήματος, κρεμαστά πάνελ

Κοιτάζοντας από πίσω προς τα εμπρός, το κατάστημα προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τριγωνικού σχήματος σανίδες προβολής σε μαύρο χρωματισμένο ξύλο δείχνουν τα πραγματικά προϊόντα πίσω από τα μπροστινά πάνελ. Η αντίθεση των δύο αυτών κόσμων μέσα στο ίδιο κατάστημα εκπλήσσει. Προκειμένου να διευρυνθεί και να ενισχυθεί αυτή η αντίθεση, όλες οι επιλογές που γίνονται είναι αντιφατικές: μαύρο έναντι του λευκού, τετράγωνο έναντι του τριγωνικού και άδειο έναντι του πλήρους. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο εννοιολογικός καλλιτέχνης Niek Pulles παρουσίασε μια σειρά από μάσκες που ονομάζονται Μελλοντικές φυλές. Λεπτομερή πορτρέτα αυτών των έργων τέχνης, παρουσιάζονται στις προσόψεις.

shop 03-6, μαύρα πάνελ, διακόσμηση καταστήματος, κρεμάστρες ρούχων
shop 03-8, μαύρα σταντ για καλλυντικά, διακόσμηση καταστήματος, μίνιμαλ διακόσμηση καταστήματος

Επίσης, η γραφική εγκατάσταση των εγκαινίων με το όνομα ‚NEW’ είχε εμφανιστεί πάνω σε αρκετά πάνελ παίζοντας με τις πολύπλευρες διαστάσεις. Και οι δύο παρουσιάσεις δείχνουν σαφώς τον αντίκτυπο και τις δυνατότητες της προσέγγισης που συνδυάζει 2D και 3D παρουσίαση σε ένα κατάστημα. Το νέο κατάστημα Frame προσφέρει και πάλι μια αισθητική εμπειρία.

shop 03-3, γραφική εγκατάσταση σε κατάστημα, διακόσμηση καταστήματος, μίνιμαλ διακόσμηση
shop 03-11, έργο τέχνης σε κατάστημα, διακόσμηση καταστήματος

i29 | interior architects

industrieweg 29

1115 AD Duivendrecht NL

T +31 20 6956120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.i29.nl

Ευχαριστούμε θερμά τους i29 Interior Architects για την παραχώρηση του υποστηρικτικού και φωτογραφικού υλικού.

Σχετικά Άρθρα

  • Lurdes Bergada στη Βαρκελώνη Lurdes Bergada στη Βαρκελώνη

    Μελέτη χώρου: dear design | design and architecture

    Ένα από τα καταστήματα της εταιρείας Lurdes Bergada / Syngman Cucala, βρίσκεται στο δημοφιλές και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο L’Illa Diagonal, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

  • Κατάστημα αθλητικών ειδών Κατάστημα αθλητικών ειδών

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο Dear Design, ανέλαβε τη μελέτη του εσωτερικού χώρου του νέου καταστήματος της ισπανικής εταιρείας, Munich στην Valencia.

    Η ομάδα μελέτης, εμπνεύστηκε από το λογότυπο της εταιρείας αθλητικών ειδών που έχει το σχήμα Χ, και πρότεινε την κατασκευή ενός μεταλλικού πλέγματος που μορφολογικά μοιάζει με το σχήμα Χ, σε επανάληψη.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved