Ποιό είναι το σωστό μήκος κουρτίνας;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Ποιο είναι το σωστό μήκος κουρτίνας? Ετοιμάζω το παιδικό δωμάτιο ξεκινώντας από τις κουρτίνες οι οποίες με έχουν παιδέψει πολύ! Αφού τις παρήγγειλα, τις έπλυνα και τις κρέμασα συνειδητοποίησα ότι είχαν "μπει" αρκετά. Τις πήρα και τις ξαναπήγα πίσω ζητώντας να μου τις μακρύνουν. Εφόσον τις κρέμασα (διορθωμένες πια) οι κουρτίνες ακουμπούν στο πάτωμα κατά 4 εκατοστά. Είναι σωστό αισθητικά αυτό?? Να σημειωθεί ότι είναι δύο φύλλα. μια εσωτερική λευκή γάζα και εξωτερικά στο πλάι ένα φύλλο εμπριμέ.

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά! Σας παραθέτω την φωτογραφία που έχει αναπαραχθεί τις περισσότερες φορές στο pinterest. Το ύψος χαρίζει στο σπίτι…. Στο δικό μου τα έχω όλα από το ταβάνι.

Τώρα οι περισσότεροι πελάτες μου, δυσκολεύονται για το ταβάνι έτσι υπάρχει ένας κανόνας που τον καταπατούμε μόνο όταν έχουμε τεχνικά κολλήματα. Χωρίζουμε την απόσταση ανάμεσα στο κούφωμα και το ταβάνι στα 2, και τοποθετούμε το κουρτινόξυλο από εκεί και πάνω.

Ένας άλλος μικρός τυφλοσούρτης είναι να βλέπουμε που είναι τα υπόλοιπα ύψη στο χώρο. Δηλαδή εάν έχω δίπλα ένα έπιπλο, μια βιβλιοθήκη, τότε ή θα τα βάλουμε στο ίδιο ύψος ή αν είναι πιο κοντό το έπιπλο από τη μέση της απόστασης τότε πάμε ταβάνι για να μην έχουμε πολλά ‘σκαλάκια’ στο ίδιο δωμάτιο.

Τώρα το μήκος των κουρτινών στο πάτωμα, εξαρτάται από πολλά. Ανάλογα το ύφασμα άλλες κουρτίνες είναι όμορφο να είναι ένα πόντο από το πάτωμα, ειδικά όταν έχω τρουκ εμένα έτσι μου αρέσει. Αν έχω πιο ανάλαφρα υφάσματα τύπου γάζες ή λινά τότε είναι όμορφο να είναι 2 πόντους στο πάτωμα χαλαρά. Αυτά για τις εξωτερικές κουρτίνες ή αν είναι μια στο παράθυρο. Στη διπλή που έχετε εσείς, αν το χοντρό φύλλο το πιάνετε στο πλάι, τότε σίγουρα ανάλογα τα μέτρα θα τα θέλαμε να σέρνεται από 10 έως 25 cm, έτσι και την εσωτερική θα την κάναμε 2 πόντους στο πάτωμα. Αν τα πλαϊνά χοντρά φύλλα τα αφήνουμε κάτω τότε τα βάζουμε να σέρνονται 5 με 10 cm , και την εσωτερική 1 με 2 cm.

Μου δίνετε όμως την ευκαιρία να πω λίγο και για το πλύσιμο των κουρτινών…. Οι κουρτίνες πριν ραφτούν θα πρέπει να περνάνε από τον ατμό αν είναι πολυεστερικές (και αν παίρνουν ατμό), για να πιουν, τα φυσικά πανιά σίγουρα θέλουν νερό ή να σέρνονται αρκετά.

Ότι και να λένε τα υφάσματα πάνω, να ξέρετε ότι καλό θα είναι να μην πλένεται πάνω από τους 20 βαθμούς καθώς και να μην στύβεται. Το στύψιμο και το μαλακτικό απαγορεύεται ούτως ή άλλως. Τώρα αν τα μέτρα είναι πολλά, σίγουρα δεν θέλετε να τα στριμώξετε στον κάδο του πλυντηρίου. Μετά δεν θα φταίει το ύφασμα που θα θέλει πολύ σίδερο. Όσο για τα ρόμαν, ειδικά αν έχουν φόδρα ( που σημαίνει ότι διαφορετικά μπαίνουν η φόδρα και το πανί ) καλύτερα να τα στέλνετε καθαριστήριο, ποτέ στο πλυντήριο, κακοποιείται με τις στροφές και στραβώνει!’

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved