Πώς να αντικαταστήσω τα παλαιά πλακάκια στην κουζίνα μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θέλω να αντικαταστήσω τα παλαιά πλακάκια στην κουζίνα μου και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, απαιτεί λιγότερο χρόνο και φασαρία στο σπίτι και οικονομικότερο. Είμαι ανάμεσα στο ξήλωμα και τοποθέτηση καινούργιων, στη τοποθέτηση γυψοσανίδας (γιατί όλο το δωμάτιο της κουζίνας έχει πλακάκια) και στο βάψιμό του. Εσείς τι προτείνετε? Ευχαριστώ” Μαρία Λ.

Η άποψη μας

Αρχικά μετά την αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων απαιτείται τοποθέτηση νέων στην πλάτη της κουζίνας σε κάθε περίπτωση.

Για τον υπόλοιπο χώρο της κουζίνας αποκλείουμε την τοποθέτηση γυψοσανίδας (πάνω στα υπάρχοντα πλακάκια), καθώς απαιτεί σκελετό πάνω στον οποίο θα τοποθετηθούν οι γυψοσανίδες, που χρειάζεται να βαφούν, οπότε θα μικρύνει αρκετά ο χώρος της κουζίνας.

Μεταξύ των υπόλοιπων δύο περιπτώσεων που αναφέρετε, για την υπόλοιπη κουζίνα προτείνουμε να γίνει εξομάλυνση των επιφανειών από όπου αποξηλώθηκαν τα πλακίδια με στρώση σοβά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χρωματισμός της κουζίνας σε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

Η προτεινόμενη λύση είναι οικονομικότερη και αισθητικά καλύτερη γιατί η επένδυση με πλακίδια δίνει αίσθηση στενότητας στο χώρο, ενώ ο χρωματισμός της κουζίνας σε κάποια ανοιχτόχρωμη απόχρωση θα φωτίσει και θα μεγαλώσει το χώρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Τί χρώμα να γίνει ο πάγκος της κουζίνας από τεχνογρανίτη; Ποιά η γνώμη σας για το πλακάκι; Τί χρώμα να γίνει ο πάγκος της κουζίνας από τεχνογρανίτη; Ποιά η γνώμη σας για το πλακάκι;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  Σας παρακαλώ, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τι χρώμα μπορεί να γίνει πάγκος από τεχνογρανίτη σε κουζίνα η οποία είναι λευκή (όχι λάκα) και φαίνονται τα νερά του ξύλου σε χρώμα γκρι και τα ντουλάπια της είναι γυάλινα, βαμμένα σε χρώμα γλυκό λαδοκίτρινο; Το πάτωμα είναι σε χρώμα τσιμεντί. Επίσης στο κούτελο της κουζίνας γα οικονομικούς λόγους θα μπει πλακάκι. Ποια είναι η γνώμη σας για το χρώμα του πλακιδίου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. Χρύσα

  Την απάντηση δίνει η Αναστασία Καραβασίλη (Msc Interior Designer)

  Αγαπητή Χρύσα,

  Την επιλογή κουζίνας που έκανες σύμφωνα με την περιγραφή σου θα την χαρακτήριζα ‘’mix & match”. Δηλαδή συνδυασμός δύο διαφορετικών στυλ, αφού η λευκή πατίνα με τα γκρι νερά είναι πιο κλασσικό στυλ που παραπέμπει δε γαλλικό ¨countrystyle¨ ενώ τα γυάλινα χρωματιστά ντουλάπια είναι κάτι σύγχρονο και μοντέρνο.Έτσι και η λύσεις που θα σου προτείνω θα είναι συνδιασμός των δύο αυτών στυλ.

  Επιπλέον δε θα πρέπει να σε δυσαρεστεί το γεγονός ότι στην πλάτη της κουζίνας θα τοποθετηθούν πλακίδια, αφού υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις και προτάσεις χρησιμοποιώντας τα!Ποικιλλία σχεδίων και χρωμάτων για όλα τα γούστα. Το κάθε υλικό έχει την ιστορία και την μαγεία του. Έχοντας έμπνευση ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων θα δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει.

  Σαν πρώτη πρόταση προτείνω αγαπημένα παραδοσιακά κεραμικά πλακίδια σε patchwork διάταξη, τα οποία είναι πολύ μόδα αλλά και διαχρονικά συγχρόνως (Εικ. 1). Είναι μία ιδανική λύση που συνδιάζει καλόγουστα το μοντέρνο με το παραδοσιακό, ακριβώς για την περίπτωσή σου. Σε αυτή τη λύση ο τεχνογρανίτης πάγκος που θα ταίριαζε είναι σε σκούρο τόνο του γκρι (Εικ. 2).

  Εικ. 1

  Εικ. 2

  Σαν δεύτερη επιλογή σου προτείνω πλακάκι γκρι ορθογώνιο τοποθετημένο σαν το «παραδοσιακό» τουβλάκι (Εικ. 3). Μία επιλογή που παραπέμπει σε πιο βιομηχανικό στυλ, ωστόσο ταιριάζει κι αυτό αρκετά καλά. Να προσθέσω ότι αντί για πλακάκι θα μπορούσε να είναι και τουβλάκι επένδυση σε αυτόν τον χρωματισμό ή ακόμα και κάποια φυσική ψηφίδα. Εάν επιλέξεις αυτή τη λύση ο τεχνογρανίτης που ταιριάζει είναι λευκός, είτε με απαλή (Εικ.4) είτε με πιο έντονη (Εικ. 5) κρυσταλλική σύνθεση.

  Εικ. 3

  Εικ. 4

  Εικ. 5

  Οι επιλογές είναι πολλές….. Η τελική απόφαση δική σου! Καλή επιτυχία!

  Αναστασία Καραβασίλη

  Msc Interior Designer

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  blog: www.karavasilidesign.blogspot.gr

  web: www.karavasilisgroup.gr

 • Τι πάγκο και πλακάκια κουζίνας να διαλέξω; Τι πάγκο και πλακάκια κουζίνας να διαλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Κάνω ανακαίνιση στο πατρικό μου σπίτι και θέλω να αλλάξω στην κουζίνα τον πάγκο και τα πλακάκια. Δεν έχω πάρει ακόμα κανένα έπιπλο ή κουρτίνες όποτε δεν έχω κάποιο περιορισμό στα χρώματα. Τι μου προτείνετε ?” Αντιγόνη

  Η άποψη μας

  Μπορείτε να διαλέξετε χαλαζιακό πάγκο κουζίνας σε ανοιχτόχρωμη ή σκούρα απόχρωση, καθώς συνδυάζεται απόλυτα με τα υπάρχοντα ντουλάπια κουζίνας. Το ίδιο υλικό μπορείτε να επιλέξετε και για την πλάτη της κουζίνας. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιλέξετε πλακάκια ίδιου ή αντίθετου τόνου από του πάγκου.

  Για το δάπεδο διαλέξτε αντίθετο τόνο του πάγκου, δηλ. σκούρος πάγκος-ανοιχτόχρωμο δάπεδο και αντίστροφα.

  Περισσότερες πληροφορίες για υλικά πάγκου κουζίνας στα σχετικά άρθρα μας

  Πάγκοι κουζίνας- Υλικά

  Πάγκοι κουζίνας- Εναλλακτικά υλικά

  Πηγή φωτο: http://www.caesarstone.com/en/Gallery/Kitchens/Pages/default.aspx

 • Τί πλακάκια να επιλέξω στην κουζίνα μου; Τί πλακάκια να επιλέξω στην κουζίνα μου;

  Ερώτηση αναγνώστη:

  "Ο πάγκος της κουζίνας είναι ο S021 της εταιρίας CMS. Οι πόρτες της κουζίνας είναι postforming ανάγλυφο, δρυς οριζόντιο μελαμίνη 2802. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι πλακάκι να επιλέξω (Γυαλιστερό; ή ματ;, απόχρωση;, ψηφίδα;).

  Θέλω να δώσω ένα μοντέρνο ύφος."

  Εικόνα πάνω: Πάγκος κουζίνας S021 της εταιρίας CMS (πηγή εικόνας: εδώ)

  Εικόνα πάνω: Postforming ανάγλυφο, δρυς οριζόντιο μελαμίνη 2802 (πηγή εικόνας: εδώ)

  Η απάντησή μας:

  Τα πορτάκια των επίπλων της κουζίνας είναι σκούρου χρώματος με οριζόντια "νερά". Ο πάγκος της κουζίνας είναι ανοιχτόχρωμος και μοιάζει με τα μωσαικά δαπέδου (terazzo).

  Τί πλακάκια να επιλέξετε:

  Μια αρκετά ενδιαφέρουσα και σύγχρονη πρόταση, που ταιριάζει τόσο με τις οριζόντιες γραμμές της "δρύινης" επιφάνειας όσο και με την ματιέρα του πάγκου αποτελούν τα μακρόστενα πλακίδια (κεραμικά η γυάλινα) σε οριζόντια κατεύθυνση.

  Όσον αφορά το χρώμα τους, τα πλακίδια μπορούν να έχουν όλα την ίδια απόχρωση (για παράδειγμα να είναι όλα λευκά) ή να αποτελούν μια σύνθεση από πλακίδια διαφορετικών αποχρώσων (για παράδειγμα λευκά, υπόλευκα, μπέζ, γκρί, κλπ).

  Προτείνουμε επίσης να έχουν γυαλιστερή υφή για να προσθέτουν λάμψη και φωτεινότητα στο χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved