Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα και εγώ βοήθεια καθώς το μπάνιο μου είναι πολύ μικρό και έχω προβληματιστεί για το πως θα το φτιάξω. Σας στέλνω την κάτοψη με τις διαστάσεις και τη θέση της πόρτας και του παράθυρου. Το παράθυρο μπορεί να μικρύνει ή να μετακινηθεί αν χρειάζεται. Θα ήθελα στο μπάνιο να χωρέσει το πλυντήριο και ο θερμοσίφωνας. Αντί του καλοριφέρ θα μπει πετσετοκρεμάστρα.”

Η άποψη μας

Πράγματι πρόκειται για πολύ μικρό μπάνιο και με ιδιαίτερο σχήμα. Η συρόμενη πόρτα βοηθάει για τη χωροθέτηση του μπάνιου.

Όπως φαίνεται και στην κάτοψη μας, στον λοξό τοίχο δεξιά προτείνουμε ντουζιέρα με καμπίνα αντί μπανιέρας και δίπλα το πλυντήριο. Η καμπίνα θα προστατεύει το πλυντήριο από τα νερά του ντους. Πάνω από το πλυντήριο προτείνουμε όρθιο θερμοσίφωνα σχεδόν σε επαφή με την οροφή.

Στον τοίχο απέναντι από την πόρτα τοποθετούμε τη λεκάνη W.C για να βρίσκεται κοντά στην αποχέτευση. Συγχρόνως μετακινούμε το παράθυρο, ώστε να βρίσκεται πάνω από τη λεκάνη με το καζανάκι για να διευκολυνθεί η τοποθέτηση της καμπίνας στη ντουζιέρα.

Στον τοίχο αριστερά προτείνουμε ένα μικρό έπιπλο μπάνιου (μήκους 75εκ. max), ώστε να αφεθεί ελεύθερος χώρος γύρω από τη λεκάνη για την τοποθέτηση του χαρτοδοχείου και του πιγκάλ.

Τέλος μεταφέρουμε τη θέση της πετσετοκρεμάστρας (παλιό καλοριφέρ) στον τοίχο δεξιά της πόρτας.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

  • Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση

    Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση μπάνιου σας σκεφθείτε κατάλληλες επιλογές σε υλικά και εξοπλισμό για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να προχωρήσετε σε επιλογές καινοτομιών για να το μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο, απολαυστικό πολυλειτουργικό χώρο.

  • Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

    Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved