Πώς να φτιάξω το μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

‘Έχω ένα μπάνιο σε 2.3 (μήκος)*2.6 (πλάτος) και δεν ξέρω πώς να το φτιάξω.

Το παράθυρο είναι στον εξωτερικό τοίχο και έχει 60εκ πλάτος. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου φτιάξετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερο παράθυρο. Επίσης την παροχή του νερού για τη μπανιέρα την έχουν βάλει στον αριστερό τοίχο, τη λεκάνη στη μέση του εξωτερικού τοίχου (κάτω ακριβώς από το παράθυρο), την παροχή του νιπτήρα και το φώς στο δεξιό τοίχο όπως και το πλυντήριο. Η πόρτα είναι τοποθετημένη στον εσωτερικό τοίχο προς τα δεξιά (η παροχή του πλυντηρίου είναι πίσω από τη πόρτα). Ελπίζω να βοήθησα με την περιγραφή μου. Το μπάνιο θα φτιαχτεί τώρα οπότε μπορώ να κάνω πολλές αλλαγές αν χρειαστεί. Μου αρέσουν τα διαχρονικά και παραδοσιακά σχέδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Ανέτα

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Παρακάτω θα δείτε 3 λύσεις διαφορετικές για την διαρρύθμιση του μπάνιου σας.

1. Η πρώτη λύση είναι αυτή μου θα σας γινόταν κανονικά. Περιλαμβάνει μια μπανιέρα στα αριστερά κανονικών διαστάσεων, την λεκάνη κάτω από το παράθυρο, του οποίου έχει τροποποιηθεί η διάσταση από 60εκ σε 80εκ., με όσο ύψος θέλετε.

2. Στη δεύτερη λύση που θα δείτε παρακάτω είναι διαφορετική η θέση της λεκάνης και της μπανιέρας. Αν δεν έχει γίνει ακόμα η αποχέτευση η θέση της λεκάνης μπορεί να μετακινηθεί διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο.

Σε αυτή τη πρόταση υπάρχει χτιστός πάγκος ο όποιος περιλαμβάνει το νιπτήρα και το πλυντήριο και είναι σε όλο μήκος του τοίχου (το παρακάτω σχέδιο της όψης δείχνει ακριβώς πως θα φαίνεται ο πάγκος)

ΟΨΗ ΤΟΙΧΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ

3. Στη τελευταία κάτοψη και μόνο αν αλλάζει η θέση της λεκάνης μπορείτε να έχετε έπιπλο και όχι χτιστό πάγκο και για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μπορείτε να έχετε και μια στήλη ντουλάπα. Επίσης σε αυτό το σχέδιο η μπανιέρα μπορεί να είναι και ασύμμετρη.

Εικόνες πλακιδίων

Παρακάτω θα δείτε κάποιες εφαρμογές πλακιδίων σε κλασσικά σχέδια

Πηγή εικόνων: https://www.facebook.com/karampasis.solu?fref=ts

Ζωή Καραμπάση - Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο που ανακαινίζω; Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο που ανακαινίζω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Κάνουμε ανακαίνιση το μπάνιο μας και θέλουμε τη γνώμη σας. Οι διαστάσεις του θα είναι περίπου 2m (ή 2,20)m φάρδος και 2m βάθος. Θα θέλαμε να έχει μπανιέρα και σίγουρα αποθηκευτικό χώρο. Η πόρτα θα είναι στην πλευρά του φάρδους και επίσης δεν θέλουμε υδραυλικές εγκαταστάσεις στις μια από τις 2 πλευρές του βάθους. Θα ήθελα και μια επιπλέον εναλλακτική λύση με πλυντήριο στο χώρο(αν είναι εφικτό). Στέλνω την κάτοψη του χώρου για να σας διευκολύνω.” Βάσω

 • Ανακαίνιση μπάνιου - Αλλαγή της θέσης των ειδών υγιεινής Ανακαίνιση μπάνιου - Αλλαγή της θέσης των ειδών υγιεινής

  Η ανακαίνιση του μπάνιου είναι μια από τις πιο συχνές εργασίες και πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο μελετητή. Για να αποφύγετε προβλήματα, όπως διαρροές νερού αλλά και για ενα όμορφο αποτέλεσμα επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας: ανακαίνιση μπάνιου προσφορές.

  Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας τότε ενδεχόμενα να χρειαστεί να γίνουν εργασίες όπως:

  • Αποξήλωση των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων και αντικατάστασή τους με νέα.
  • Αποξήλωση των ειδών υγιεινής και αντικατάσταση με νέα.
  • Αλλαγή της επίπλωσης του μπάνιου, όπως ράφια, ντουλάπια κτλ.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Αλλαγή της διάταξης των ειδών υγιεινής.

  Ωστόσο, η αλλαγή της θέσης των ειδών υγιεινής στο χώρο δεν είναι πάντα δυνατή, καθώς αυτή εξαρτάται από το σχεδιασμό την υδραυλικής εγκατάστασης και κυρίως από τη θέση της αποχέτευσης.

  Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τη θέση των ειδών υγιεινής στο μπάνιο, για παράδειγμα τη θέση της λεκάνης, του νιπτήρα, της μπανιέρας κτλ.

  Τα είδη υγιεινής δεν μπορούν να τοποθετηθούν τυχαία μέσα στο χώρο του μπάνιου. Καταρχήν, σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση παίζουν οι θέσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αν για παράδειγμα, αποφασίσετε να αλλάξετε την θέση του νιπτήρα και να τον τοποθετήσετε σε έναν τοίχο που δεν υπάρχουν παροχές νερού και αποχέτευσης, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε νέες παροχές. Όμως, μια τέτοια απόφαση συνεπάγεται επιπλέoν εργασίες όπως αποξηλώσεις πλακιδίων και αντικατάσταση με νέα, τοποθέτηση νέων σωληνώσεων, πιθανό σοβάτισμα κτλ. Οι επιπλέον εργασίες αυξάνουν το χρόνο και το κόστος μιας ανακαίνισης. Όσον αφορά στην αποχέτευση της λεκάνης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αλλαγή της θέσης της είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη,

  Ο δεύτερος παράγοντας που καθορίζει τη διάταξη των ειδών υγιεινής στο μπάνιο αφορά στις διαστάσεις και στο σχήμα του μπάνιου. Για παράδειγμα, σε ένα μακρόστενο μπάνιο, τα είδη υγιεινής θα πρέπει να τοποθετηθούν με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να "τετραγωνίζουν" το χώρο, ενώ σε ένα μπάνιο με πολλές εσοχές μπορούν να δημιουργηθούν διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι.

  Τι πρέπει πρώτα να σκεφτείτε πριν προχωρήσετε σε αλλαγή των θέσεων των ειδών υγιεινής:

  Όπως, ήδη αναφέρθηκε η αλλαγή της θέσης των ειδών υγιεινής δεν είναι πάντα εύκολη και δυνατή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ζυγίσετε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης. Καταρχήν, θα πρέπει να αναλύσετε την υφιστάμενη κατάσταση του μπάνιου σας. Δηλαδή, θα πρέπει να σκεφτείτε τι σας αρέσει, τι σας ενοχλεί, τί θεωρείτε προβληματικό και τι τελικά χρειάζεται να αλλάξετε. Για παράδειγμα, χρειάζεστε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους; Μήπως η μπανιέρα καταλαμβάνει πολύ χώρο ενώ δεν τη χρησιμοποιείται συχνά; Μήπως τελικά θα μπορούσατε να την αντικαταστήσετε από μια ντουζιέρα; Μήπως χρειάζεστε δύο νιπτήρες αντί για έναν; Εφόσον είστε σίγουρη για τις ανάγκες σας μπορείτε να προσωρήσετε στο επόμενο στάδιο της ανακαίνισης μπάνιου.

  Πως θα πρέπει να διατάξετε τα είδη υγιεινής.

  Αρχικά θα πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις του μπάνιου και να τις σημειώσετε σε ένα πρόχειρο σκαρίφημα. Επιπλέον στο σκαρίφημα θα πρέπει να σημειώσετε:

  • Τη θέση και το μέγεθος της πόρτας.
  • Τη θέση και το μέγεθος των παραθύρων (εφόσον υπάρχουν).
  • Τις θέσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Τη θέση της αποχέτευσης της λεκάνης.

  Πριν, πειραματιστείτε με διάφορες εκδοχές θα πρέπει να γνωρίζετε:

  • Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, καλό είναι να είναι να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο "συνετά", χωρίς δηλαδή να δημιουργούν άσκοπες διακλαδώσεις. Αν για παράδειγμα, οι εγκαταστάσεις τοποθετηθούν σε ένα μόνο τοίχο, τότε μια πιθανή βλάβη θα επισκευαστεί οικονομικότερα και ταχύτερα.
  • Η πόρτα εισόδου και οι πόρτες των ντουλαπιών θα πρέπει να ανοίγουν χωρίς να βρίσκουν σε εμπόδια.
  • Τα είδη υγιεινής, τα ντουλάπια, το πλυντήριο, η μπανιέρα, κλπ. πρέπει να έχουν αρκετό ελεύθερο χώρο μπροστά τους προκειμένου να είναι προσβάσιμα και άνετα στη χρήση τους.

  Τέλος, θα πρέπει να διαλέξετε τα συγκεκριμένα είδη υγιεινής, να σημειώσετε τις διαστάσεις τους και να κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο προκειμένου να εξακριβώσετε ότι πράγματι είναι κατάλληλα για το μπάνιο σας.

 • Τι είδους νιπτήρα να διαλέξω για το μπάνιο μου; Τι είδους νιπτήρα να διαλέξω για το μπάνιο μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα τη γνώμη σας για το είδος του νιπτήρα του λουτρού μας. Σκεφτόμαστε για πάγκο (περίπου 1,4), κάτω από τον οποίο θα υπάρχει το πλυντήριο. Θα βόλευε καλύτερα ο πάγκος στην πλευρά του νιπτήρα να στενεύει (όχι 60εκ, λόγω πλυντηρίου) για να διευκολύνει την είσοδο στη ντουζιέρα, που βρίσκεται δίπλα. Τι είδος νιπτήρα να τοποθετήσουμε κ τι διαστάσεων? Οι υποκαθήμενοι...είναι κάπως απότομα τα σβησίματα τους στις ενώσεις τους με τον πάγκο. Σας ευχαριστώ θερμά.” Κάλλια

  Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

  Αρχικά, η απάντηση στην ερώτηση σας για τον χτιστό πάγκο, είναι ότι θα είναι καλύτερα να είναι πιο στενός στο μέρος του νιπτήρα για να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην κίνηση σας στο μπάνιο. Ένα ικανοποιητικό βάθος για τον πάγκο είναι 45-50 εκ. ανάλογα τον νιπτήρα.

  Σχετικά με την ερώτηση σας για τον νιπτήρα, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 3 είδη νιπτήρων που τοποθετούνται σε χτιστό πάγκο.

  Μία επιλογή είναι ο υποκαθήμενος ή υποένθετος νιπτήρας (εικόνα 1), όπως αναφέρεται, όπου ο νιπτήρας βρίσκεται ολόκληρος μέσα στον πάγκο. Το μειονέκτημα αυτού του είδους του νιπτήρα είναι ότι χρειάζεται ειδική τοποθέτηση για να μην υπάρχει πρόβλημα στις ενώσεις με τον πάγκο. Επίσης σε αυτούς τους νιπτήρες υπάρχει περιορισμένη γκάμα σχεδίων.

  Εικόνα 1

  Επίσης μία δεύτερη επιλογή είναι ο ένθετος νιπτήρας (εικόνα 2-3), ο οποίος είναι χωνευτός μέσα στο πάγκο και μόνο το χείλος του νιπτήρα βρίσκεται πάνω στο πάγκο. Αυτή η επιλογή νιπτήρα διορθώνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον υποκαθήμενου νιπτήρα γιατί δεν υπάρχει ειδική ένωση με το πάγκο.

  Εικόνα 2

  Εικόνα 3

  Τέλος είναι ο επικαθήμενος (εικόνα 4-5) όπου ο νιπτήρας βρίσκεται ολόκληρος πάνω στο πάγκο ή είναι μέσα στο πάγκο ένα πολύ μικρό μέρος. Οι επικαθήμενοι νιπτήρες έχουν ποικιλία σχεδίων, υλικών και διαστάσεων.

  Εικόνα 4

  Εικόνα 5


  Σημείωση

  Η επιλογή των διαστάσεων του νιπτήρα εξαρτάται από εσάς. Μια καλή διάσταση για αυτό το μέγεθος πάγκου είναι 80εκ. Σχετικά για την ερώτηση σας για τις ενώσεις του νιπτήρα με τον πάγκο, θα θέλαμε, αν δεν σας καλύψαμε, μια παραπάνω επεξήγηση για το τι εννοείτε σχετικά με τα απότομα σβησίματα.

  Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu

  Ζωή Καραμπάση Interior Designer

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  web: www.karampasis.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved