Πώς να οργανώσω τη σαλοκουζίνα μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Είναι ένα δωμάτιο 5χ5. Η κεντρική είσοδος είναι δεξιά και όχι στη μέση, ενώ αντίθετα το παράθυρο είναι αριστερά. Δεξιά και απέναντι είναι τοίχος, ενώ αριστερά είναι η κουζίνα (πάγκος με τα ντουλάπια). Πόρτα δεν έχει για το άλλο δωμάτιο παρά μόνο ένας μικρός διάδρομος (εκεί που τελειώνει η κουζίνα) γωνία με τον τοίχο απέναντι. Να σας πω πως είναι γκαρσονιέρα. Θα ήθελα να βάλω καναπέδες και κάποια μικροέπιπλα (σύνθετο) για αποθηκευτικό χώρο και η τηλεόραση να είναι στον τοίχο (αλλά ποιον) για να γλιτώσω και το έπιπλο TV. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Γιώργος

Η άποψη μας

Προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε το χώρο σας βάσει της περιγραφής σας. Ο χώρος είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε αναζητήσαμε λύση τοποθέτησης των επίπλων που δημιουργεί αίσθημα ευρυχωρίας.

Στον τοίχο δεξιά της εισόδου προτείνουμε μία σύνθεση με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και την TV επιτοίχια. Η σύνθεση μπορεί να έχει μία στήλη υψηλή στην πάνω δεξιά γωνία, ενώ ένα χαμηλό κομμάτι της σύνθεσης τοποθετείται κάτω από την TV.

Απέναντι από την TV προτείνουμε ένα τριθέσιο και ένα διθέσιο καναπέ σε γωνία με τραπεζάκι μέσης και πλαϊνό. Η γωνιά των καναπέδων τοποθετείται σε απόσταση από τα ντουλάπια κουζίνας, ώστε να υπάρχει νοητός διάδρομος κυκλοφορίας μπροστά από τα ντουλάπια προς το δωμάτιο.

Τέλος μπροστά από το παράθυρο προτείνουμε μια μικρή τραπεζαρία 4 ατόμων.

Σχετικά Άρθρα

 • Πως να οργανώσω τη σαλοκουζίνα μου; Πως να οργανώσω τη σαλοκουζίνα μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Τυχαία ανακάλυψα τη σελίδα σας και από τότε την παρακολουθώ καθημερινά! Η δουλειά σας πραγματικά είναι πολύ καλή και σας συγχαίρω γι αυτό! Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας! Προσπαθώ να τελειώσω το σπίτι μου στο οποίο θα μείνω σε λίγες μέρες. Αρχικά θα ξεκινήσω με την κατασκευή της κουζίνας η οποία θα ήθελα να είναι μικρή και λειτουργική έτσι ώστε να μου μείνει και ο υπόλοιπος χώρος για το καθιστικό και την τραπεζαρία!

  Επίσης θέλω να σας ρωτήσω αν στο χώρο του σαλονιού χωράει κάποιο τζάκι...(ίσως σε μια από τις δύο αριστερές γωνίες). Σας επισυνάπτω και μια πρόχειρη κάτοψη. Η κουζίνα πρόκειται να γίνει δεξιά. Εκτιμώ πολύ τις ιδέες σας και περιμένω απάντηση...Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...” Άννα

  Η άποψη μας

  Έπειτα από μελέτη του σχήματος του χώρου σας και των διαστάσεων του προχωρήσαμε στην οργάνωση της σαλοκουζίνας που προτείνουμε.

  Η είσοδος στο χώρο γίνεται από το κέντρο, οπότε νοητά χωρίζεται σε δύο περιοχές: την περιοχή του καθιστικού και την περιοχή της κουζίνας-τραπεζαρίας.

  Πράγματι η θέση της κουζίνας πρέπει να βρίσκεται στα δεξιά του χώρου, όπου είναι και η στενότερη πλευρά του με το παράθυρο, που ενδείκνυται για τη χωροθέτηση του νιπτήρα από κάτω.

  Μπροστά από την κουζίνα τοποθετείται η τραπεζαρία. Στον τοίχο με το ψυγείο αφήνεται χώρος, είτε για την ανάπτυξη της κουζίνας, είτε για κάποιο έπιπλο της τραπεζαρίας (μπουφές κλπ).

  Στην αριστερή πλευρά τοποθετούμε τη γωνιά του καθιστικού κε ένα διθέσιο και ένα τριθέσιο καναπέ, ή όποιο συνδυασμό καναπέδων επιθυμείτε. Στον τοίχο στο βάθος προτείνουμε μία σύνθεση με την TV.

  Δυστυχώς οι διαστάσεις του χώρου, ιδιαίτερα το πλάτος του είναι αποτρεπτικές για τζάκι σε κάποια γωνιά. Πιστεύουμε ότι η εγκατάσταση τζακιού θα είναι σε βάρος της ευρυχωρίας.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved