Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Εδώ και λίγο καιρό ανακαινίζουμε το πατρικό του άντρα μου... και χρειάζομαι την βοήθεια σας!!!! Ο χώρος μου είναι μακρόστενος, θα γίνει ενιαία σαλονοκουζίνα. Η κουζίνα θα είναι  όπως βλέπετε την κάτοψη δεξιά. Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε για την τοποθέτηση των επίπλων τραπεζαρίας, καθιστικού καθώς ο χώρος έχει δύσκολη διαρρύθμιση με πολλές κολόνες.... Ευχαριστώ πολύ.” Ευαγγελία!!

Η άποψη μας

Η πρόταση μας βασίζεται στην υπόθεση ότι η είσοδος στο σπίτι γίνεται από την πόρτα στην άνω αριστερή πλευρά και η θέα βρίσκεται στην αριστερή κάθετη πλευρά στο σχέδιο που μας στείλατε, καθώς εκεί σημειώσατε το μεγαλύτερο κούφωμα.

Επίσης θεωρούμε ότι ο διάδρομος κάτω δεξιά οδηγεί στο υπόλοιπο σπίτι.

Πράγματι η θέση της κουζίνας ενδείκνυται στη θέση που ορίζετε και εσείς. Προτείνουμε κουζίνα σε σχήμα Π, αλλά και σε Γ με κάποιο διαχωριστικό πάγκο όπως φαίνεται στα σχέδια της πρότασης μας.

1η περίπτωση: κουζίνα σε Π

2η περίπτωση: κουζίνα σε Γ με διαχωριστικό πάγκο

Η περιοχή του καθιστικού πρέπει να βρίσκεται κοντά στην είσοδο. Προτείνουμε ένα 3θέσιο και ένα 2θέσιο καναπέ και προαιρετικά δύο σκαμπό για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να κάθονται. Για να εξοικονομήσουμε χώρο και να αξιοποιήσουμε όλο το πλάτος του χώρου προτείνουμε το 2θέσιο καναπέ ανάμεσα στις δύο κολώνες στην κάτω πλευρά του χώρου και τον 3θέσιο απέναντι από το μεγάλο άνοιγμα στη θέα. Τα δύο σκαμπό τοποθετούνται απέναντι από τον 3θέσιο καναπέ.

Το έπιπλο της τηλεόρασης προτείνουμε να τοποθετηθεί στην πάνω πλευρά παραπλεύρως από την είσοδο. Πρέπει να επιλέξετε έπιπλο με σχετικά μικρό όγκο και διακριτικό, ώστε να δημιουργείται νοητός διάδρομος κυκλοφορίας από την είσοδο προς την κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι.

Στην κάτω αριστερή γωνία μπορεί να χωροθετηθεί μία μικρή κονσόλα με καθρέπτη ή εναλλακτικά μια μικρή γωνιά με δύο καρέκλες και ένα τραπεζάκι.

Δεξιότερα του 2θέσιου καναπέ προτείνουμε κάποιο μπουφέ ή σύνθετο, καθώς βρίσκεται κοντά στην τραπεζαρία.

Η τραπεζαρία προβλέπεται μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού απέναντι από το πλευρικό άνοιγμα προς τον εξωτερικό χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved