Στο χώρο μου κυριαρχεί το κόκκινο και το μπεζ. Τί κουρτίνες να επιλέξω;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Το σαλόνι μου είναι σε χρώματα εκρού και κόκκινο, οι τοίχοι και τα έπιπλα που έχω επιλέξει είναι κυρίως βενγκε (η τραπεζαρία, το έπιπλο της τηλεόρασης, το ενυδρείο και το τραπεζάκι σαλονιού και αντίστοιχα ο καναπές είναι μαύρο δέρμα, το πλαίσιο και η πλάτη με τα καθίσματα είναι μπεζ). Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώματα κουρτίνας ταιριάζουν. Θα ήθελα να δώσω ζωντάνια. Σκέφτηκα αρχικά για μαυρόασπρες και να προσθέσω μαυρόασπρα αντικείμενα αλλά μετά σκέφτηκα πως θα ήθελα λίγο χρώμα, κάτι ζωηρό όπως βιολετί.

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε λίγο δύσκολο το εγχείρημα! Οι κόκκινοι (στη φωτό μου φαίνονται σαν φούξια) τοίχοι οι οποίοι ουσιαστικά ακουμπούν την κουρτίνα είναι λίγο ιδιαίτεροι.

Θα προσπαθήσω να σας δώσω διαφορετικές λύσεις με την ελπίδα ότι κάποιο από αυτά είναι το στυλ σας.

1. Μπορούμε να παίξουμε σε μονοχρωμίες, βάζοντας το χρώμα της αρεσκείας σας στις κουρτίνες

Έτσι έχετε ένα δυνατό αποτέλεσμα, αρκετά έντονο, αλλά και αρκετά σκούρο μου φαίνεται εμένα. Αν το θέλετε όμως θα σας πρότεινα να παίξετε με οριζόντιες φάσες διαφορετικών αποχρώσεων στην κουρτίνα (όπως οι αποχρώσεις παραπάνω) ή να και μια ιδέα lasercut που σπάει τη μονοχρωμία!

2. Αφού θέλουμε κάτι με χρώμα προσωπικά θα πήγαινα σε κάτι εμπριμέ αλλά με ανοιχτή βάση. Όπως οι παρακάτω εικόνες

Βέβαια αν τα λουλούδια δεν είναι το στυλ σας, υπάρχουν εξίσου φοβερά σχέδια γραμμικά όπως τα παρακάτω:

Σίγουρα πάντως τα χρώματα που θέλετε βγάζουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα όπως άλλωστε και τα παρακάτω σπίτια. Όμως το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό. Υπάρχουν στο χώρο έντονοι κόκκινοι τοίχοι, αλλά πουθενά αλλού χρώμα. οπότε για λόγους ισορροπίας καλό θα ήταν να προστεθούν διακοσμητικά με χρώμα έντονο, όχι πολλά, τόσα ώστε το χρώμα να υπάρχει παντού.

Η κουρτίνα δεν θέλουμε να είναι συνέχεια του τοίχου όταν αναζητούμε έντονο αποτέλεσμα, αλλά ούτε να έχει την ίδια ένταση (θα βγει toomuch). Από τη φωτογραφία του σπιτιού αισθάνομαι ότι θέλω φως (σκούροι καναπέδες, σκούρα έπιπλα, σκούρα και η σύνθεση πάνω σε κόκκινο τοίχο) ενώ είναι τόσο φωτεινό… γι’αυτό προσέξτε το πόσο σκούρα θα είναι η κουρτίνα.

Σε κάθε περίπτωση, για να τη διαλέξετε θα πρέπει να έχετε την απόχρωση του τοίχου μαζί σας, όχι από φωτογραφία. Το καλύτερο είναι σε ένα χαρτί 2 χέρια από τη μπογιά του τοίχου, καθώς και τις φωτό που μας στείλατε. Και παρ’όλα αυτά εγώ θα πήγαινα και τα δείγματα στο σπίτι για να είμαι σίγουρη. Ελπίζω να βοήθησα!

Σχετικά Άρθρα

 • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

  Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

 • Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

  Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

 • Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω; Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  «Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε μου κάποιο χρώμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων. Θα έστελνα φωτογραφία αλλά τα έπιπλα είναι σε διαφορετικά σπίτια υπό μετακόμιση.»

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved